Nieuw

Een wedstrijdje Front National slopen

Eén tegen allen, allen tegen één

Zelden kreeg de Franse tv-kijker zo’n hallucinant journalistiek schouwspel aan huis geleverd als op zondag 6 december 2015. Die avond verzorgden de publieke zenders France 2 en 3 gezamenlijk en overlappend een avondvullend programma rond de eerste regionale-verkiezingsronde. Deze had, na de islamterroristische moordpartijen van vrijdag 13 november in Parijs, nog meer dan al vermoed een nationaal karakter. Wie ging, in het land waar sindsdien de noodtoestand van kracht is, met wie afrekenen en in welke mate?

Een eclatante overwinning voor het Front National

Om exact 20.00 kwam de gevreesde jobstijding: een eclatante overwinning voor het Front National, in zes regio’s aan kop. Vanaf dat moment begon iets wat het midden hield tussen larmoyant melodrama en knakenbaksoap. Mismoedig werd er geschakeld tussen regionale partijhoofdkwartieren en de Parijse studio’s met af- en aanschuivende gasten. Het ganse Franse goedmensdom, van socialist tot communist en van gaullist tot ergensinhetmiddenist, trok knarsetandend ten strijde tegen de protestpartij die al jaren als enige het diepe ongenoegen en onbehagen van steeds meer Fransen verwoordt. Dat door ‘s lands bestuurders genegeerde volksdeel dat doorgaans nog slechts en petit comité zijn grieven uit. Waarover zoal, vraagt u. O, heeft u even?

Islamterrorisme en voortsluipende islamisering, aanhoudende hoge werkloosheid, EU-opgedrongen massa-immigratie, verpaupering van oude volkswijken, wetteloosheid in de banlieues, armoede en infrastructureel verval op het platteland, egalitaristische verbouwing en kwaliteitsval van het onderwijs, torenhoge belastingen, almaar duurdere huur- en koopwoningen, de graaimaffia in de financiële sector, het getergde midden- en kleinbedrijf dat kraakt in z’n voegen, verhuizing van winstgevende ondernemingen naar lagelonenlanden, de bidonville van Calais, contrademocratische antiracismestichtingen met multicultimantra’s, falend drugsbeleid met alle gevolgen van dien, structurele problemen op scholen met leerlingen uit de Maghreb (Noord-Afrikaanse landen), seksuele intimidatie van vrouwen in de openbare ruimte, geweld tegen homo’s en Joden, een log en kostbaar archaïsch ambtenarenapparaat, inmenging in Mali, Lybië, Syrië en andere overzeese brandhaarden, overheidsbaantjescarrousel en vriendjespolitiek (clientélisme) met navenante corruptieaffaires, miljardenafdracht en bevoegdhedenoverdracht aan Brussel, agressieve anarchie van zigeunerclans, forse bezuinigingen op politie, justitieel apparaat en leger, een allesverstikkende politieke correctheid onder aanvoering van bekende Fransen uit de politiek, cultuur en oude media – en dit is slechts een keuze uit de zo goed als failliete winkel.

TPO >>

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7116 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Een wedstrijdje Front National slopen

 1. Vergeet de rechtzaken niet:
  Geert Wilders moet verschijnen na de vele voorgedrukte aangiftes
  Marine le Pen misschien een proces vanwege foto’s van isis terreur
  Christine Lagarde ( Hfd IMF) vanwege een hele oude zaak )
  Het treiteren via de jusitiële wegen gaat door….

  Like

 2. Nou, die Lagarde daar mogen ze van mij iets mee doen dat ik hier niet op mag schrijven. Daar kan ik echt geen greintje medelijden mee hebben.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: