Nieuw

Met de rug tegen de muur en de neus tegen een dranghek

Gisteravond is de bevolking van Geldermalsen dus zodanig geprovoceerd en uitgelokt, dat de mensen nog maar  op één manier konden reageren tegen de vernietiging van het sociale en maatschappelijke weefsel in hun gemeentes.

Het moment is iconisch. Binnen stond een fundamentalistische allochtone moslima een jankverhaal op te houden over hoe erg het was om vluchteling te zijn en buiten protesteerden withete bewoners tegen de vernietiging van hun gemeenschap.

bastille02Iedereen die wel eens aanwezig is geweest bij een ‘inspraakavond’ van een NLe gemeente weet, dat die zogenaamde inspraak tot niets leidt. De plannen van de gemeente zijn al buiten u om besloten en de bevolking wordt sufgeluld door beroepspolitici wier truc eruit bestaat om de discussies zo abstract te maken, dat niemand meer weet waar het over gaat. In veel gevallen (de PvdA is hier een meester in) zijn voorbereidingen voor ‘omstreden’ maatregelen al zover gevorderd, dat de de besluiten niet meer terug kunnen worden gedraaid. De voorbeelden zijn legio. Bomen worden al gekapt voordat er een kapvergunning is en voordat de Gemeente (of het Rijk) toestemming heeft voor een maatregel. Terreinen worden al gekocht/verkocht voordat een wijziging  van een bestemmingsplan door de raad is goedgekeurd, etcetera etcetera.

Mensen worden voor voldongen feiten gesteld en krijgen het afgekloven bot dat in Nederland Democratie heet toegeworpen. Kluitjes in het riet en fopspenen terwijl ze iedere keer zwaar genaaid worden.

En nu roept het halve land: “protest mag wel, maar geweld….. dat is uit den boze”

Maar is geweld wel “uit den boze” als mensen door een zogenaamd democratisch bestuur bedreigd worden en weggezet als domme tokkies? De mensen in Geldermalsen (en andere gemeentes) worden gewoon gepiepeld en in hun eigen woonplaatsen buitengesloten. Nota bene hun eigen gemeentehuis wordt als een fort afgeschermd en demonstranten tegen het AZC worden vooraf al woedend gemaakt door dranghekken om hun EIGEN gemeentehuis in hun EIGEN dorp te plaatsen en die met zwart plastic af te schermen.

Zo bang zijn ze dus, de bloedlijers die zich voordoen als volksvertegenwoordigers. Ze zetten hekken en een politiemacht om het gemeenteheuis, waar ze hun magische formules de lucht insturen, en sluiten de mensen die ze zeggen te vertegenwoordigen buiten. Dit werkt natuurlijk als een rode lap voor een stier. Geen betere manier om een boos, maar vreedzaam protest te laten escaleren. Hun slechte geweten toont zich in de paniek waarmee ze de raadszaal ontvluchtten, opgezweept door panisch politiegedrag.

Is geweld gerechtvaardigd als de bevolking zelf geconfronteerd word met dreigend geweld? De politie en de hekken waren al een vorm van geweld en zeker een dreiging van geweld. Wie heeft het recht om de noodtoestand te verklaren in een dorp als Geldermalsen? Is geweld gerechtvaardigd als je eigen leven en toekomst van je familie en kinderen zo bedreigd worden?

De vraag is niet meer of dat gerechtvaardigd is. Het is vechten voor je eigen leven. Als praten niets kan veranderen dan rest mensen niets anders meer dan lijfelijk in verzet te worden. Hetzij passief of actief.

Feit is, dat we al jaren worden verraden door degenen die zogenaamd onze vertegenwoordigers zijn, maar na het tellen van de stemmen precies doen wat ze willen en op de hoofden van de bevolking kakken. Met achter zich het staatsapparaat, dat al behoorlijk gemilitariseeerd is.

En natuurlijk heeft de staatspropagandamachine, de pers en de televisie het over ‘tuig van buiten’ en ‘relschoppers. Hetzelfde argument wordt door tirannen en dictators over de hele wereld gebruikt. Politici roepen ‘geschokt!’ en ‘ongehoord’  en  roepen om het hardst dat dit de democratie bedreigt. Maar degenen die de democratie al jaren aan het uithollen en verkrachten zijn zijn zij zelf, door te denken, dat ze na hun verkiezing 4 jaar lang hun ‘onderdanen’ kunnen ‘regeren’ en in het pak kunnen naaien. Wat is hun rechtvaardiging voor het de Nederlander met honderdduizenden barbaren op te zadelen en het sociale en maatschappelijke weefsel aan stukken te scheuren? Terwijl ze schande spreken over Geldermalsen, debatteren ze zelf over de deals die de regering met criminelen sluit en ze 4,5 miljoen gulden belastinggeld toestopt. De criminele activiteiten van Rutte & co zijn al niet meer te tellen.

De kruik gaat zolang te water tot hij barst. In Oranje en Geldermalsen zijn de eerste haarscheurtjes ontstaan en het wachten is op het volgende ‘incident’. Maar als een kruik eenmaal een barst vertoont, dan kan het wel eens erg snel gaan. Wat er in Geldermalsen gebeurt en in heel Nederland broeit is het gevolg van arrogante politici met een wereldvreemde agenda, waarin ze als marionetten dansen naar de pijpen van machtsblokken en minderheden met grote belangen.

De enige manier om dit nog op te lossen is de bevolking door middel van referenda te laten beslissen over bestuursmaatregelen die zo ingrijpend zijn voor de betrokkenen. Zoals het nu gaat blijft de politiek zijn eigen gang gaan en samen met de hoernalistiek de burgers in de goot trappen. Dit kan niet goed gaan en de kruik zal zeker barsten. Met alle ellende van dien. Niet zogenaamd relschoppend tuig is dan de boosdoener, maar het tuig in Den Haag en de politiek corrupte  volksverlakkers in de gemeentehuizen (de enkele, marginale integere politici uitgezonderd)

(aanbevolen: lees de reacties onder dit artikel in Elsevier)

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 998 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

43 Comments on Met de rug tegen de muur en de neus tegen een dranghek

 1. Like

 2. Like

 3. Like

 4. Like

 5. Like

 6. In Warnsveld worden vanaf volgend jaar maart tot maximaal 400 asielzoekers opgevangen.

  Exact nul inwoners van Warnsveld bezochten afgelopen maandag een vergadering over de noodopvang van vluchtelingen in het Gelderse dorp.
  De gemeente erkent dat het achteraf handiger zou zijn geweest als het burgers geïnformeerd had over het bestaan van de vergadering.

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/nul-inwoners-bij-vergadering-over-opvang-hoe-hadden-wij-dit-moeten-weten

  Like

 7. Ik maak dus ‘leuke’ tweets en dan gaat men tekeer !!! Ik heb er nog een van Asscher. En die gaat in gesprekken gigantisch door het stof. Dit staat er nu verscheidene uren op met 150 acties ongeveer. En zo’n 30 nieuwe Volgers. En dat is media. Je moet Volgers, aandacht en retweet creeeren anders schrijf je verhaaltjes voor jezelf !

  Like

 8. Buffalo Bill // december 17, 2015 om 16:14 //

  Prima artikel !

  Like

 9. Zo’n handlanger van de linkse ratten heeft de voorzitster van de lokale ondernemingsvereniging half dood geslagen.
  Dat is de linkse democratie, burgers worden in elkaar geslagen en de linkse pers schreeuwt moord en brand over protesterende burgers.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24891374/__ME_er_slaat_39-jarige_vrouw_Geldermalsen_neer__.html

  Like

 10. Met deze LinksKnecht had ik nog een appeltje te schillen !
  .

  Like

 11. Deze bedoel ik !
  .

  Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Wat er in Geldermalsen gebeurt en in heel Nederland broeit is het gevolg van arrogante politici met een wereldvreemde agenda, waarin ze als marionetten dansen naar de pijpen van machtsblokken en minderheden met grote belangen.

  Like

 13. Esperanza // december 17, 2015 om 16:54 //

  ‘Robert Dwyer shoots himself in the mouth’

  Een voorbeeld dat Rutte en de land verradende kliek liegende en bedriegende politici helaas niet durven na te volgen:

  http://www.liveleak.com/view?i=cd0_1296909173

  Like

 14. Like

 15. ME busje reed op demonstranten in.

  Like

 16. Hi Miranda,

  Wat een verschrikkelijke avond !
  Ik ben verdrietig, in-en-in verdrietig.

  De gemeente, de burgemeester, jij dus, heeft/hebt dit zo ontzettend slecht aangepakt.

  Dit móest natuurlijk wel uit de hand lopen.

  Miranda, dit lijkt bijna uitlokking ! (Was het dat? Was het je bedoeling ?)

  200 mensen binnen (uitgekozen door jou?) , en meer dan 2000 mensen buiten die níet geïnformeerd worden en niks mogen zeggen.


  (facebook-alert)

  Like

 17. Laat ik maar niet zeggen wat ik denk, ik wil niet dat de volksvijandige blauwe maffia morgen op mijn stoep staat. Laat ik liever een plaatje draaien, met een wel heel toepasselijke tekst:

  “…Revolution!
  Human… Not Human…
  Freedom… No Freedom…
  Change… No Change…
  …Revolution!

  Employment… No Employment
  Choice… No Choice
  Memory… No Memory
  …Revolution!
  (arabisch gejengel)
  …Revolution!

  Sex… No Sex
  TV… No TV
  Future… No Future
  …Revolution!

  Computer… No, No… Computer
  Sex… No, No… No Sex
  Memory… No, No… No Memory
  …Revolution!

  (arabisch gejengel)
  Choice… No Choice
  Freedom… No, No… Freedom
  TV… No, No… No TV
  Change… No, No Change

  …Revolution!”

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // december 17, 2015 om 21:58 //

  Sorry dat ik even inbreek op een veelgelezen artikel voor een totaal off-topic mededeling voor de trouwe lezers en lezeressen alhier. Misschien dat jullie mij de afgelopen week gemist hebben. Welnu, dat had een reden, ik heb maandagmiddag een stevig hartinfarct gehad, ik ben inmiddels gedotterd heb een stent gekregen en heb tot gisteravond aan de hartbewaking gelegen. Tot mijn niet geringe verbazing mocht ik laat in de middag vandaag met een karrevracht aan medicijnen naar huis en mag thuis verder revalideren. Ik voel me alsof ik onder lijn zes heb gelegen(of enig andere lijn) maar vertrouw er maar op dat het weer beter zal gaan binnenkort, tot dan dus!

  Like

 19. D. G. Neree // december 17, 2015 om 22:38 //

  Tijl, doe het rustig aan en een snel herstel gewenst.

  Like

 20. Net in je pensioen en dan dit gelazer. Is niet goed Tijl.
  Maar laat je niet uit het veld slaan. Mijn grootmoeder heeft na een zware hartaanval nog tientallen jaren geleefd met haar medicijnen. Elke avond bereide ik voor haar de medicijnen voor de volgende dag, 12 plastic bekertje met verschillende tabletten erin die ze drie keer over de dag verdeeld moest slikken. Uiteindelijk is ze met een respectabele leeftijd gestorven, naar mijn gevoel nog steeds te vroeg, maar niet aan haar hart.
  Sterkte en knap weer snel op.

  Like

 21. He klote Tijl, nou ja je bent er nog, En niet te veel Fenixx lezen je weet we, bloeddruk enzo…
  Hoop dat je vlug bovenop komt.

  Like

 22. Van harte beterschap Tijl.
  Ik heb je idd gemist.
  Rustig aan hoor!

  Like

 23. Dat heb je weer prima verwoord D.G.
  Ik hoorde op radio1, dat in de badplaats Oostvoorne (ZH) , inwonertal ongeveer 8000,
  1100 asieleisers verwacht worden.
  Steden, dorpen, gehuchten, ze worden allemaal bezet.
  Het is verschrikkelijk.

  Like

 24. @Tijl, rustig aan ouwe, af en toe een half aspirientje en een goed glas rode wijn nemen, is goed voor je hart.

  Like

 25. Esperanza // december 18, 2015 om 00:06 //

  Dat is even schrikken om te horen Tijl. Gelukkig ben je nog onder ons. Wat rommel zegt; je kunt er oud mee worden. Mijn vader heeft na zijn zwaar hartinfarkt, inderdaad ook met de nodige pilletjes, pas bijna vijfendertig jaar daarna definitief de pijp aan Maaarten gegeven.
  En neem ook Cruyff bijvoorbeeld: vierentwintig jaar geleden een hartinfarkt en nu niet ten gevolge van een hartprobleem maar vermoedelijk door longkanker het loodje leggen…
  Een spoedig herstel gewenst.

  Like

 26. Esperanza // december 18, 2015 om 00:14 //

  @Martha 22:52

  Is nieuw voor mij. Heb familie in Oostvoorne. Waar hoorde je dat? Misschien een linkje?

  Like

 27. Esperanza, zoals ik meldde, vanmiddag via radio1.

  Like

 28. Esperanza // december 18, 2015 om 01:24 //

  Ja dat zag ik, Marha, welke tijd moet ik ingeven bij uitzending gemist radio 1?

  Like

 29. Kan geen linkje over Oostvoorne vinden.

  Like

 30. Tijl Uylenspiegel // december 17, 2015 om 21:58 //

  Heel veel sterkte Tijl, hopelijk ben je weer snel de “oude”.
  En verder wat Skeeter zegt of in elk geval bij bepaalde reacties gewoon door-scrollen.

  Like

 31. Willemientje // december 18, 2015 om 08:02 //

  Sterkte Tijl, hoor je toch vaak, hartklachten na je pensioen, ’t ventje heeft er ook een gehad, gelukkig een lichte, en onze huurder heeft in mei 3 stents gehad, we vonden al dat hij er niet zo best uit zag, maar hij is er erg van opgeknapt, hoop dat dat jou ook het geval is

  Like

 32. polderboy // december 18, 2015 om 08:37 //

  @Tijl Uylenspiegel 21:58
  Van harte beterschap gewenst en ik hoop binnenkort nog te kunnen genieten van uw bijdragen.

  Like

 33. Esperanza

  Ja dat zag ik, Marha, welke tijd moet ik ingeven bij uitzending gemist radio 1?

  Ik kwam thuis, dus het moet het nieuws geweest zijn om 16:00u, misschien later.

  Like

 34. @Matha

  Lastig zoeken zo, Martha, misschien weet je het bericht terug te vinden?

  Like

 35. Fubar 13:57

  Mea culpa.
  Ik moet mij hebben vergist, het kan niet anders.
  Het bericht op de radio betrof Loon op Zand.
  Hoe ik in godshemelsnaam Oostvoorne dacht te verstaan, is mij een raadsel.

  Sorry boys and girls.
  Het zal de oude dag wel zijn. 🙂

  Like

 36. Ah, vandaar. Zal het even herstellen in mijn andere stukje.

  Like

 37. Nogmaals excuses Fub, ik heb je aardig bezig gehouden.
  Maar….wat nu niet is kan nog komen.
  Ik heb die geheime lijst van plaatsen, die ook nog de bezetting te wachten staan,
  nog eens doorgelezen, Oostvoorne en Loon op Zand staan daar niet eens op.
  Ons land gaat op een verschrikkelijke manier de vernieling in.

  Like

 38. Esperanza // december 18, 2015 om 15:40 //

  Paar maanden terug waren er wél plannen om asielzoekers te huisvesten in Rockanje (gemeense Westvoorne waar ook Oostvoorne van deel uitmaakt.) op landgoed Olaertsduyn in het wat verouderde hotel op het landgoed daar. Dat voornemen zou zijn afgeketst door ingrijpen van een gefortuneerde plaatstelijke zakenman die het hotel op een Nederland-vriendelijke wijze wil gaan exploiteren.

  Like

 39. Ja Esp, dat heb ik destijds ook gelezen.
  Wat heerlijk toch, als je veel geld hebt.
  Zo hoorde ik laatst, dat de dementerende moeder van Willeke Alberti
  24/7 twee verzorgsters heeft, die haar ten dienste staan.
  In haar eigen huis.
  Wat een luxe hè.

  Like

 40. Esperanza // december 18, 2015 om 17:59 //

  Ja, Martha, goed in de slappe was zitten, heeft zo zijn voordelen hoewel het ook ballast meebrengt en geen garantie voor succes biedt.

  http://www.telegraaf.nl/prive/24139863/__Last__veel_plezier__weinig_geld__.html

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Nederlandse burgers met de rug tegen de muur en hun neus tegen een dranghek | E.J. Bron
 2. Met de rug tegen de muur en de neus tegen een dranghek | Kattukse Vrienden voor Israël

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s