Nieuw

Het Westen en Turkije zijn medeplichtig aan de gematigde massaslachting op Syrisch-Christelijke dorpelingen

foto via twitter

Door: Finian CUNNINGHAM 03.12.2015. Vertaling: Fubar

Op de ochtend van 21 maart, 2014, werd het Syrische stadje Kessab aangevallen door de gecombineerde horden van islamitische jihadisten en het Turkse leger. Onder de irreguliere milities waren brigades van het Vrije Syrische Leger, Turkmeense stammen en het aan Al-Qaeda gelieerde Al-Nusra en Islamitische Staat. Allen werkten gezamenlijk aan de in een bloedbad resulterende slachtpartij. En zoals het bewijs aantoont waren Turkije en Amerika volledig medeplichtig aan deze gruweldaden.

De ochtendlijke aanval op het voornamelijk Armeens christelijke stadje van 2000 inwoners begon met zware artilleriebeschietingen vanaf Turkse legerposities aan de andere kant van de grens in Turkije’s Hatay Provincie. Turkse legerhelikopters werden ook gebruikt bij de bombardementen op de huizen en boerderijen van Kessab. Het stadje is gelegen in de Jebel Al-Aqra bergen uitziend over de Middellandse Zee slechts een paar kilometer van de Turkse grens in de Syrische provincie Latakia.

01

turkse artillerie

Na de inleidende beschietingen door het Turkse leger werd het stadje aangevallen door duizenden militanten die over de grens raasden in pick-up trucks. Tussen de aanvallende barbaren zaten Tsjetsjenen, Afghanen, Tunesiërs, Marokkanen, Saoedi-Arabiërs als ook Britten en Australiërs volgens de overlevenden.

De meeste van de inwoners van Kessab wisten te vluchten voor de aanstormende jihadisten in auto’s en andere voertuigen naar de zuidelijker gelegen stad Latakia, die onder controle staat van de Syrische regering en op ongeveer een uur rijden ligt met de auto.

Wat zich afspeelde in de volgende dagen was een massaslachting van de achtergebleven inwoners. In totaal, 88 voornamelijk ouderen werden naar mohammedaans gebruik afgemaakt. Dertien van de slachtoffers werden onthoofd. Eén jonge man van 21, Kevork Djurian, werd geëxecuteerd voor de ogen van zijn ouders. De moordenaars van mohammed lachten om de woede van zijn vader, Papken. De slagers van allah weigerden de vader toestemming om zijn zoon te begraven, omdat, zo zeiden ze, hij een Armeense hond was.

Kessab bleef bijna drie maanden bezet door de jihadisten voor het Syrische leger de hellehonden kon verdrijven en het stadje heroverde in juni 2014. Vandaag de dag is het nog steeds onder controle van het regeringsleger.

Twee getuigen hebben onafhankelijk van elkaar deze schrijver over de gebeurtenissen en de nasleep verteld. Eén is een Amerikaans staatsburger die meer dan twintig jaar in Syrië gewoond heeft. Zij is een medisch professional met een familiewoning in Kessab. Op de ochtend van de start van de vijandelijkheden was zij in Latakia waar ze de overlevenden, die vluchtten naar de Armeense kerk voor hun veiligheid in Latakia, verzorgde. En waar ze zorg droeg voor de getraumatiseerden, waaronder kennissen en buren, ze heeft zorgvuldig hun verhalen genoteerd over hoe de inleidende aanval zich afspeelde. Toen het Syrische leger later het stadje heroverde, keerde de Amerikaanse medica terug naar het stadje en was getuige van de verwoestingen die de jihadisten hadden aangericht aan huizen, openbare gebouwen en kerken.

Een andere getuige is een Ierse vredes-activist, Dr Declan Hayes. Hij was ook in staat Kessab te bereiken in de dagen nadat het Syrische leger het weer ingenomen had. Hayes interviewde overlevenden en legde het tafereel van plundering en vernietiging vast zoals dat was achtergelaten door de vluchtende broekpoepende moslimitische moordenaars.

Zonder uitzondering zeggen alle getuigen dat de aanval begon met artillerievuur en verrassingsaanvallen met vliegende ‘gunships’ vanaf Turks grondgebied. De grens is zwaar gemilitariseerd met Turkse legerposities langs de gehele kant van de Turkse grens. Er is geen twijfel dat de aanval georganiseerd is met de directe bemoeienis van de Turkse regering in Ankara, zegt Hayes.

Kessab ligt in hetzelfde bergachtige gebied waar Turkse F-16’s vorige week een Russische SU-24 bommenwerper neerhaalden, die bombardementsmissies uitvoerde op hetzelfde jihadistengespuis. Het Russische vliegtuig kwam neer op Syrisch territorium en één van de piloten werd vermoord door Turkmeense oorlogsmisdadigers toen hij aan zijn parachute richting Aarde dwarrelde. De Turkmenen zijn etnisch verwant aan de Turken aan de andere kant van de grens.

De Amerikaans Syrische dame (wiens naam op haar verzoek door de auteur niet vermeld wordt) zegt dat de Turkmenen een belangrijke rol speelden bij de islamitische slachtpartij in Kessab. “Zij kennen al de wegen, de bosweggetjes en de paden in de buurt in en uit het stadje. Zij waren degenen die de aanval op het stadje leiden”, zei ze.

Kerken en het cultureel centrum in de stad werden ontheiligd. De mohammed copy-cats gingen van huis tot huis en vermoordden de doodsangsten uitstaande bewoners en plunderden daarna alles wat niet vastgespijkerd zat, en zelfs dat. Geld, juwelen, televisies, koelkasten, deuren, ramen, meubels en landbouwgereedschap werden systematisch gejatmoust en teruggebracht op de achterkant van hun trucks om aan de andere kant van de grens in Turkije verkocht te worden.

01

ze dragen hun kruis

Bovenop deze misdaden werd er ook nog een groep weerloze ouderen ontvoerd door de kidnappers naar de Turkse stad Vakifli zo’n 20 kilometer over de grens. Ze werden daar weken vastgehouden door gewapende militanten, voordat ze door de Turkse autoriteiten naar het Libanese Tripoli gevlogen werden. Waar vandaan ze weer terug konden keren naar Latakia. Deze omslachtige route werd gekozen door Turkije om de Turkse betrokkenheid te maskeren.

Tijdens hun ontvoering werd de groep bezocht door een officiële Amerikaanse delegatie waar ook de Amerikaanse ambassadeur in Turkije deel van uitmaakte, Francis Ricciardone. Ricciardone introduceerde zichzelf via een tolk. De ontvoerde en doodsangsten uitstaande slachtoffers smeekten de Amerikaanse gelastigde om voor hun zaak op te komen. Hij liet hen in hun lot. Het enige wat die wilde weten was of er ook Amerikaanse staatsburgers bij waren.

01

Francis Ricciardione, US ambassador to Turkey at the time

De Amerikaanse medisch specialiste wees deze auteur er op dat: “Er zijn maar weinig Amerikaanse staatsburgers, zoals ik, die wonen in Kessab. Er is een omvangrijke diaspora van Armeense Syriërs in de Verenigde Staten en veel van hen hebben woningen in Syrië. Het lijkt er op dat de Amerikaanse ambassadeur bezorgd was dat als er Amerikaanse staatsburgers tussen de ontvoerde overlevenden zouden zitten dit slecht af zou stralen op de Amerikaanse regering als dat nieuws naar buiten zou komen”.

Zoals opgemerkt, vanaf het moment dat de ambassadeur vastgesteld had dat er blijkbaar geen Amerikaanse burgers betrokken waren bij de nasleep van de aanval op Kessab liet hij de ontvoerden aan hun lot over in Turkse gevangenschap.

Wat deze ontmoeting illustreert is dat de Amerikaanse regering volledig op de hoogte geweest moet zijn van wat er zich in Kessab had afgespeeld. Hoe had de Amerikaanse diplomaat anders kunnen weten waar op te duiken om de ontvoerde dorpelingen te ondervragen?

In de dagen volgend op de aanval, gaf Samantha Power, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties een plichtmatige en gevoelloze verklaring uit omtrent Washington’s “zorgen” over het geweld. Maar Washington specificeerde niet wie de schuldige partijen waren, noch berispte het de Turkse regering van Recep Tayyip Erdogan, die minister-president was op dat moment. Hij is nu de president.

Integendeel, een volgende verklaring afgegeven door Victoria Nuland, afgevaardigde van het ministerie van buitenlandse zaken, claimde dat de Turkse regering geen betrokkenheid had bij de gebeurtenissen in Kessab. Ook al spraken de Russische, Syrische en Armeense regering een expliciete veroordeling uit over de massaslachting.

De Turkse regering beweerde dat het geen rol gespeeld had bij de aanval. In een officiële verklaring, zei het Erdogan regime: “De aantijgingen vanuit sommige kringen, dat Turkije steun zou verlenen aan jihadgroeperingen door hen gebruik te laten maken van het Turkse grondgebied of op enige andere wijze steunt gedurende het conflict, wat recentelijk geïntensiveerd is in de Latakia/Kessab regio, zijn compleet ongefundeerd en onwaar”.

Maar de aangehaalde getuigenissen in dit artikel laten zien dat de Turkse regering direct betrokken was bij de militaire aanval en het orkestreren van de jihadisten. De ontkenningen van de regering in Ankara over wat voorviel in Kessab zijn dus ronduit leugens.

Op 1 april, 2014, 12 dagen nadat de overval begon, arriveerde Ahmed Jarba, de leider van het door het Westen gesteunde Syrian National Council (SNC), in Kessab. Het SNC is de verbannen politieke arm van het Vrije Syrische Leger. Jarba, die een protegé is van het Saoedische regime, kwam daar de bezetting inspecteren en feliciteerde de jihadisten met hun succesvolle inbreuk op regeringsgebied in Latakia. De geslagen bres in het territorium langs de Middellandse Zee werd beschouwd als een belangrijke overwinning voor de jihadisten. De maand daarop, in mei, werd Jarba ontvangen in het Witte Huis door president Barack Obama. Hij werd ook begroet door Obama’s nationale veiligheidsadviseur, Susan Rice.

De “verkrachting van Kessab”, zoals Dr Declan Hayes het genoemd heeft, werd volledig uitgevoerd door strijders die behoorden tot het door het Westen gesteunde Vrije Syrische leger, samen met brigades bestaande uit Turkmeense stammen en het aan Al-Qaeda gelieerde Al Nusra en Islamitische Staat.

Het incident dient als microcosmos voor het hele vier en half jaar oude conflict in Syrië. Het voornamelijk Armeens christelijke dorp Kessab is thuis voor alle religieuze sekten die in Syrië verblijven, inclusief Alawieten en soenni-moslims. De landbouwgemeenschap leefde eeuwen vreedzaam samen en is nooit vervolgd geweest door de Syrische president Assad. De enige vorige vervolging was een eeuw geleden, in 1915, toen het Turks Ottomaanse rijk de Armeense genocide uitvoerde, toen anderhalf miljoen Armeniërs over de kling gejaagd werden. Tragisch genoeg zijn veel overlevenden van de slachtpartij van vorig jaar nakomelingen van die eerste genocide.

Op de ochtend van 21 maart vorig jaar werd de gemeenschap van Kessab in een orgie van barbaars geweld gestort die uitgevoerd werd door door het Westen, Turkije en Saoedi-Arabië gesteunde jihadisten. Het gehele bedrieglijke idee zoals verteld door Westerse regeringen en hun leugenmedia dat Westerse regeringen “seculiere gematigde rebellen” ondersteunen in een strijd met een sektarisch despotisch regime is aldus ontmaskerd als een vuile charade zoals de slachtpartij in Kessab aantoont.

Van bijzonder belang is de criminele rol die de regering van Recep Tayyip Erdogan speelt, niet alleen in het orkestreren van de slachting in Kessab, maar in het hele Syrische conflict.

Deze week ontkende Erdogan botweg claims van de Russische president Vladimir Poetin dat Ankara medeplichtig is aan het opstoken van het jihadvuur in Syrië door op industriële schaal olie te importeren in ruil voor wapens. Erdogan heeft zelfs gezegd als bewezen wordt dat zijn regime medeplichtig is, hij zal aftreden. Zijn arrogante zelfvertrouwen lijkt gebaseerd op de brute onderdrukking door zijn regime van de Turkse media die verifieerbare artikelen waagden te publiceren dat de Turkse staatsinlichtingendiensten inderdaad vrachtwagenladingen wapens naar Syrië sturen.

Eerder, in een poging de Turkse staat vrij te pleiten van samenwerking met terroristen, beweerde Erdogan dat de wapens bedoeld waren voor de Turkmeense “broeders” om zich te kunnen verdedigen tegen het Syrische leger. Na de brute moord op de Russische piloot vorige week door Turkmeense jihadisten heeft Erdogan zijn verhaal gewijzigd en nu beweert die dat de wapenkonvooien voor het Vrije Syrische Leger bestemd waren.

Maar, zoals het bloedbad in Kessab demonstreert, is het zogenaamde gematigde Vrije Syrische Leger een integraal en onafscheidelijk onderdeel het het terroristen-proxy-leger dat Ankara en Washington steunen met de bedoeling om de verkozen regering van Assad omver te werpen. Iedere andere uitleg is een openlijk verzinsel en imaginaire propaganda.

Terwijl Obama deze week op de klimaattop (toepasselijk een “gebakken lucht” conferentie van wereldleiders) zijn oproep aan de Russen herhaald heeft om hun militaire campagne te richten op Islamitische Staat en te stoppen met hun luchtaanvallen op de “gematigde rebellen”.

De Amerikaanse president en zijn Turkse bondgenoot zijn niet in de positie om wie dan ook de les te lezen over “terroristen” en “gematigden”. Ze zijn allemaal onderdeel van dezelfde criminele bende, waar ook Obama en Erdogan lid van zijn.

Originele artikel:

http://www.strategic-culture.org/news/2015/12/03/massacre-proves-turk-washington-complicity-in-syria-terror.html

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8008 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

19 Comments on Het Westen en Turkije zijn medeplichtig aan de gematigde massaslachting op Syrisch-Christelijke dorpelingen

 1. Ik zie het somber in. En als ik dit lees wordt het er niet veel beter op. We worden gigantisch in de maling genomen.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // december 8, 2015 om 02:44 //

  Het is zo moeilijk om in te schatten wie nou tegen wie vecht en wie de grootste schoften zijn, Erdogan en Obama zijn twee leiders die ik nog niet voor een cent vertrouw en het zou dus zomaar kunnen maar ik zou mijn hand er niet voor in het vuur durven steken (voor iets anders ook niet trouwens maar dat is een ander verhaal). Eén ding is zeker, de slachtoffers hebben er niks meer aan, en of de misdadigers ooit berecht worden? Ik denk het niet.

  Like

 3. Ik ga binnenkort maar eens een korte verkennende vakantie in Oost-Europa doen. Ik heb maar zo het vermoeden dat de overlevingskansen daar heel wat hoger liggen. Bier is uitgevonden in Pilsen, Tsjechië. En er komen ook prachtige dames uit Oost-Europa. Het leven is er goedkoop en ze hebben stuk voor stuk een bloedhekel aan moslims. En de mogelijkheden om er verdedigingswapens aan te schaffen zijn ook een stuk ruimer.

  Like

 4. @Tijl

  Moeilijk inschatten? Ik zei het gister ook al, maar:

  Ik tel maar twee groepen, Tijl.

  1 -moslims, dat ze zich allemaal anders noemen is om de tegenstander (ons) in verwarring te brengen en daar moeten we niet intrappen. islam is de vijand en de soldaten daarvan zijn moslims. Moeilijker is het niet.

  2 -relatief seculieren (Koerden, Assad)

  Kill the muslims en laat de rest leven, dat zou het devies moeten zijn. En die, die tegen mijn vijand, islam, vecht, verdient mijn steun.

  Bewapen de Koerden !
  En steun Assad.

  Een groep die jij overgeslagen hebt hier zijn de Christenen. Aan welke kant denk je dat die meevechten? Ja? Laten we die steunen, Assad dus.

  In die zin hebben die asielbevorderaars wel gelijk dat grenzen niet helpen. In deze globaliserende wereld is de strijd tegen islam ook een globale. Laten we onze medestanders die daadwerkelijk de wapenen opnemen steunen tegen islam. Want als wij hen niet helpen, wie komt ons dan straks helpen als islam hier gaat doen wat het altijd doet?

  Al die vliegtuigen van al die landen die daar rondjes vliegen hebben al 3 jaar helemaal precies niks klaargemaakt. Maar het enige dat zou kunnen helpen, dat heeft niemand gedaan. De Koerden kregen 100 tweedehands scherfvesten en wat afgekeurde nachtkijkers van ons.

  Als je wilt begrijpen hoe GLOBAAL dit conflict wel niet is, moet je maar eens op een kaart kijken waar islam allemaal woont …

  We moeten de frontlinie steunen.

  Like

 5. polderboy // december 8, 2015 om 08:46 //

  De Syrian National Council is hier meer over te vinden:
  https://en.wikipedia.org/wiki/International_recognition_of_the_Syrian_National_Council
  Doel was Assad eruit te flikkeren. Een van de leden, die binnen de club zat, die dit bekokstooft had, was Nederland.

  Het blijft onduidelijk, daar veel zaken zich via Brussel, buiten het gezichtsveld van de landelijke politiek, afspelen. Dat maakt het ondoorzichtig voor ons, en de kans op onverantwoordelijke spelletjes groter. Zoals men hier terecht vraagtekens zet bij de politiek van de EU, zo zie je de laatste tijd dat Staten in de VS zich steeds meer afzetten tegen de federale macht van Obama.
  Logisch, want er klopt geen moer van, die onverantwoordelijke spelletjes, en de doden in de straten van Parijs zijn zeker toe te rekenen aan diverse EU leiders, ook in Nederland. Erdogan, islamist, kun je het niet kwalijk nemen met zijn 100.000 moskeeën in Turkije en zijn greep op onderwijs, waar steeds meer leerdoelen uit de madrassa onderdeel van het curriculum worden.

  Tja, verachtenswaardige laaghartige hoogwaardigheidsbekleders zijn het, die hun saaie hoogdravende betogen veelvuldig larderen met hoge idealen. Als ware volksmenners, grootmeesters in volksverlakkerij, weten ze daarmee een rookgordijn op te trekken voor de konkelend in het geniep gesmede snode plannetjes waarbij ze dood en verderf niet schuwen,

  Like

 6. De Turkse fascisten vermoorden al eeuwen christenen en nu mogen ze vrijelijk in Europa toeren van die Moffin en ze krijgen 3 miljard per jaar om HUN vluchtelingen binnen boord te houden.
  Turkije is onze vijand, uit de NATO met die fascisten en nooit in Europa.

  Like

 7. Sjun Demartelaere // december 8, 2015 om 13:36 //

  Niet enkel Turkije onder Erdogan is onze vijand, een deel van onze eigen volksvertegenwoordigers zijn dat ook. DAAROM is het zaak dat berichten als hierboven gepubliceerd gedeeld en verspreid worden. Slechts dan is het misschien mogelijk dat degenen die niets met hun politieke mandaat doen en degenen die automatisch stemmen wakker te krijgen en hun politieke mandaat te gebruiken voor beschaafde bewerking van verandering. Lukt dat allemaal niet dan rest slechts bewapening, gevechtstraining en organisatie van de eigen sociale omgeving. Mogelijk zelfs tijdige oriëntatie in Oost-Europa waar de mensen zeer goed begrepen hebben wat er van verdergaande islamisering verwacht kan worden. Komt het zover zorg dan dat je er behalve centen en vlijt ook expertise brengen kan.

  Like

 8. Ook daarom stem ik PVV. Die doen met hun anti-islam meer voor Christenen in een paar jaar, dan alle Christelijke politieke partijen bij elkaar in 70 jaar.
  De ‘christelijken’ hier in het parlament zitten er alleen maar om het pluche warm te houden.
  Jezus was een activist, geen slapjanus zonder kloten.

  Liked by 1 persoon

 9. @jantjeuitnl

  Christenen staan aan de kant van islam:

  wimvandecamp

  En dat terwijl islam 100.000 christenen per jaar genocideert.

  Liked by 1 persoon

 10. D. G. Neree // december 8, 2015 om 16:23 //

  Nederland is ook lid van deze club, alleen de Nederlandse politieke kaste is schijnheiliger en achterbakser.
  Kijk maar hoe ze zich allemaal door Juncker laten aflebberen. Het lijkt wel een secte.
  En dat is het ook. Wanneer het precies is gebeurd is moeilijk aan te tonen, maar10 of 15 jaar geleden heeft er een soort westers-mondiale coup plaatsgevonden, waardoor de regeringen (EU!) steeds meer idioterieën (leek het) gingen uithalen en steeds brutaler de bevolkingen schoffeerden en voorlogen. Alsof er in die tijd een eed van trouw is gezworen aan een politiek, waar niet meer vanaf te wijken was, ook al zouden er hele landen en structuren voor moeten worden verwoest.

  Het is het enige wat verklaart waarom een systeem dat steeds beter aan het werken was: rechtstaat, democratie, vrije wetenschap en informatie, etcetera plotseling een doof en blind monster is geworden met absurde daden. MIsschien is het idd een groot complot en zweren machthebbers en hun slippendragers noodgedwongen trouw aan deze machtsgroep of machtspolitiek.

  Like

 11. D. G. Neree // december 8, 2015 om 16:25 //

  Of misschien is het geen bewuste politiek, maar gewoon pure egocentrische machtsbeluste stupiditeit van psychopaten die elkaar gevonden hebben.

  Like

 12. D. G. Neree // december 8, 2015 om 16:27 //

  off topic: @rommel, dat land waar jij in woont is op veel gebieden echt helemaal van het padje af:
  http://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=263755

  Like

 13. D. G. Neree // december 8, 2015 om 22:06 //

  After weeks of fighting in the town of Feriqin/Silvan in North Kurdistan: PKK defeated the Turkish army, the Turks had to retreat. The retreating Turkish troops were humiliated by the the Kurdish protesters as they poured out into the streets chanting the slogan “Long Live Farqîn/Silvan resistance”, “Murderers, get out of Kurdistan” and “PKK is the people, and the people are here”.
  (Via EJBron)

  Like

 14. Wees er maar van overtuigd dat de Amerikanen Brussell dicteren welke berichten en hoe naar buiten mogen komen. De Amerikanen dicteren Erdogan-Merkel-Brussel-Sa. Belangrijk is dat de heer Putin hier doorheen moet blijven prikken want lucht en leugens verkopen is Amerika eigens.

  Like

 15. polderboy // december 8, 2015 om 23:14 //

  @Fubar 15:29
  Van der Camp bewijst dat Hitler indertijd een strategische fout heeft gemaakt. Had hij zich de nieuwe messias genoemd van God, dan had Van der Camp nu getwitterd:
  “In een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik voor das Dritte Reich en onze messias de Fuhrer als bondgenoot van het christendom”

  Overigens zegt dat natuurlijk ook veel over het intellectuele niveau van de kameraden daar in Brussel.

  Like

 16. polderboy // december 9, 2015 om 00:56 //

  Op zich, inhoudelijk is de titel “medeplichtigheid” juist. Probleem is dat men een “coalitie” vormt. En bestaande rechtspraak geeft aan dat het in gemeenschap doodschoppen van iemand het probleem met zich meebrengt, dat beantwoord moet worden wie de fatale doodschop uitdeelde.

  In het huidige bestuursbestel kennen we daarom de opdeling van bevoegdheden. Een burger is volgens de wet een ondeelbare juridische entiteit, maar daartegen over staan een veelheid, soms op een oneindigheid lijkende hoeveelheid entiteiten, de overheid. Dit is strategie. Want wie is nu verantwoordelijk te houden voor wanprestatie, nalatigheid, of heeft schuld? Dat is niet meer vast te stellen.

  En neem de EU: 28 commissarissen. Ze nemen een besluit. Ze hebben zich laten adviseren door experts. Daarnaast is er consensus met bondgenoten. Stel ze willen Assad weg hebben. Ze steunen vrijheidsstrijders. en het gaat verkeerd. Wie is er nog schuld toe te rekenen; schuldige medeplichtigheid? De 28 commissarissen, de experts, de bondgenoten of de wisselende samenstelling van groepen vrijheidsstrijders in Syrië?
  Timmermans zei het al eerder: ” bewijs het maar.” M.a.w. ga maar eens vertellen wie die Yazidi’s uitmoordde en ga dat ook nog maar eens duiden in internationaal recht. Onbegonnen werk, je bereikt niks, en we (Timmermans, de 28, etc.) kunnen dus doen wat we willen!!

  Wat Demartelaere stelt is eigenlijk een oproep doen om met gelijke middelen te werken als de hierboven genoemden.

  Overigens zie je dat het in de politiek normaal is. Op “Geenstijl” zag ik dat een lid van de SP openlijk oproept om verzetsgroepen te formeren tegen “fascisten”. De SP maakt gewoon openlijk gebruik -met belastinggeld dat ze ontvangt voor politieke partijen- van de hier behandelde werkwijze. De SP roept op om groepen te vormen, die met geweld de huidige ontwikkelingen tegengaan; dat is de wens onder grote delen van het volk, om af te komen van deelbare verantwoordelijkheid, die resulteert in juridische onschendbaarheid van de groep medeplichtigen die iemand doodschoppen.

  Daarom verlangen die mensen ook zo naar een leider, een iemand die verantwoordelijkheid durft te dragen, die de moed heeft zijn kop boven het maaiveld uit te steken, zoals vanouds gewoon was. Het is niet voor niets dat Wilders populair is. Hij heeft moed, gelijk een leider, i.t.t. tot de hier geschetste groep juridisch ongrijpbare medeplichtigen.

  Like

 17. @D. G. Neree
  Dat bedoel ik.
  En hoe kan zo’n ledernicht als Wim van der Camp nu aanpappen met moslims?
  Als moslims het hier voor het zeggen krijgen dan flikkeren ze hem als eerste van een toren af.
  Je hebt geloven God en je hebt geloven in Allah. Licht en donker.

  Like

 18. Wij, Europeanen, zijn niemand schatplichtig en ook niet medeplichtig. Dat domme gedoe om automatisch het westen het grootste deel van de verantwoordelijkheid te dragen is onjuist, gevaar en dom. Die oorlogen in de islamitische werelddelen dat willen de moslims daar allemaal zelf.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. CDA, CHRISTELIJKE MOORDENAARS (Lees | examplewordpresscom33104

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: