Nieuw

Onze ‘bondgenoot’ Turkije

Het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig door de Turkse luchtmacht kan verregaande consequenties hebben voor de internationale stabiliteit. In wezen is het namelijk niets minder dan een glasharde oorlogsdaad. Wat echter nog meer zorgen baart is de reactie van westerse leiders evenals de NAVO, die onvoorwaardelijk achter Turkije beweren te staan. Het is al jaren lang duidelijk dat de Turkse belangen verre van overeenkomen met die van het Westen, maar desondanks wordt de samenwerking op zowel militair als EU-niveau doorgezet. Waarom heeft het almaar islamiserende Turkije recht op grenzeloze westerse steun?

De beslissing F16’s op het Russische Sukhoi toestel af te sturen is uiterst controversieel. Turkije beroept zich op het recht zijn grondgebied te verdedigen, maar is daarin absoluut niet consequent. In de afgelopen jaren hebben meerdere gevechtsvliegtuigen van andere mogendheden – zoals Israël en Griekenland – het Turkse luchtruim betreden, wat vervolgens diplomatiek werd opgelost. Bovendien heeft het Russische toestel in totaal slechts zeventien seconden boven Turks grondgebied gevlogen. In 2012 verklaarde de Turkse president Erdogan nog:

“Een korte grensoverschrijding mag nooit de aanleiding zijn voor een aanval.”

Curiales >>

Doe mee met 8.100 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6146 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Onze ‘bondgenoot’ Turkije

 1. trebor2110 // november 27, 2015 om 02:29 //

  Journalists: Learn to do basic maths. Look at Turkey’s statement to UN: 1.15 miles / 17 seconds x 60 x 60 = 243 miles/hour = 391 km/hour
  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10058:wikileaks-ontmaskert-turkije-als-leugenaar&catid=37:wereld&Itemid=50
  Er zijn mensen die hebben uitgerekend dat het verhaal van Turkije niet kan kloppen. Wanneer ze inderdaad de route hebben gevlogen zoals door Turkije aangeven gedurende de periode zoals ook aangegeven dan hadden de Russische gevechtsvliegtuigen moeten vliegen met een zodanig lage snelheid dat het toestel in een “stall situatie” (overtrek) terecht zou zijn gekomen. In die situatie valt een vliegtuig uit zichzelf uit de lucht omdat het geen zweefkracht meer heeft van de vleugels.
  Wanneer je de maximum snelheid van een SU-24 van 1.320 kilometer per uur in ogenschouw neemt dan zal de tijd dat dit vliegtuig in het Turkse luchtruim zou kunnen zijn geweest misschien niet meer dan 5 seconden kunnen zijn, of nog minder.

  Met andere woorden, de Turken hebben zitten wachten totdat er zich een gelegenheid voordeed om “legitiem” een Russisch vliegtuig uit de lucht te schieten. Een actie die het land al dan niet in opdracht van Washington heeft uitgevoerd en waarbij ze zich veilig wanen omdat ze de volledige steun van de NAVO hebben.

  Liked by 1 persoon

 2. Met zo`n bondgenoot heb je geen vijand meer nodig. Erdogan, heeft zijn eigen mohammedaanse agenda. Die is zeker niet in het belang van het Westen.

  Liked by 1 persoon

 3. De duivel heeft vele gedaantes, Erdogan, Obama, Merkel, Rutte ea

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // november 27, 2015 om 19:19 //

  In principe is een militair antwoord gerechtvaardigd, stellen de Russen. Er zijn echt wel momenten dat dat mogelijk is. Daarnaast, wat in het vat zit verzuurd niet, is een oud gezegde. Erdogan verstaat deze taal. De goedbedoelde signalen die vanuit Brussel komen, begrijpt hij immers vooralsnog geen moer van, hoe innig onze diepe vriendschap en liefde ook voor hem zijn….kuch….in Brussel dan.

  Like

 5. Putin wacht rustig af.
  Hij kiest het goede moment om de turken te straffen, of door de PKK luchtafweer raketten te leveren, of door de Turkmeense/Grijze wolven militie stuk te bombarderen, of wat raketjes in dat megalomane paleisje,

  Liked by 1 persoon

 6. jungleelephant // november 28, 2015 om 13:29 //

  De westerse leiders evenals de Navo hebben met hun reactie maar weer eens overduidelijk laten zien aan welke kant zij staan:aan de verkeerde!

  Like

 7. polderboy // november 28, 2015 om 14:29 //

  Erdogans alter ego, dus niet het andere ikkie van Erdogan, de nationaal-islamist die van IS houdt en Koerden haat, maar het ikkie, dat altijd in zijn roze spijkerbroek met een t-shirt bedrukt met “Peace no War” in Brussel verschijnt met een gitaar op zijn rug om een paar miljard zakgeld op te halen bij vader Timmermans en een knuffel bij moeder Mogherini, zegt nu over dat afknallen van die Russen:
  “I wish it hadn’t happened, but it happened. I hope something like this doesn’t happen again.”
  http://www.news24.com/World/News/downing-of-russian-plane-saddens-erdogan-20151128?

  “Tja, Erdogan is en blijft een rot joch, maar het blijft hun kind.” verzucht Jens Stoltenberg, terwijl hij de deur van het atoombomvrije NATO-commandocentrum weer op slot doet.

  Like

 8. Geduld is een schone zaak, je hoeft de Rus niet te leren hoe hij moet schaken op het wereldschaakbord

  Like

 9. Erdogan, niet gaan janken als een klein kind, je hebt dit zelf over je afgeroepen door twee maal een toestel uit de lucht te schieten, dus ontvang nu de bloemenbommen als eerbetoon aan gevallenen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: