Nieuw

Waarom ik Islamitische Staat IS noem en geen Daesh

Om te beginnen gebruikt Obama de term Daesh. En alles wat Obama doet is fout. Obama ging van ISIS naar ISIL naar Daesh. ISIS en ISIL zijn geografisch gezien niet correct. Islamitische Staat is groter dan Irak en Syrië en verspreidt zich ook buiten de Levant. Van Afghanistan, Uzbekistan, tot de Sinaï, Somalië, Libië, Mali en Nigeria.

01

En ook in 2014 kwam de de Franse minister van buitenlandse zaken en socialist Laurent Fabius er rond voor uit:
‘Dit is een terroristische groep en geen staat”, zei de Franse minister Laurent Fabius in 2014 daarover. „Ik raad het dan ook af om de term Islamitische Staat te gebruiken, omdat dat de lijnen tussen islam, moslims en islamisten vervaagt.’ (Esperanza)

En precies dat is de reden dat ik Islamitische Staat zeg. Het kan niet vaak genoeg benadrukt dat IS, islamitisch is. IS doet precies wat mohammed deed.

B6B7hzMCcAE89MW

Regionale vijanden van IS gebruiken wel Daesh:

Daesh?

Daesh is a loose acronym of the Arabic for “Islamic State of Iraq and the Levant” (al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham).Use of acronyms is rare in the Arabic world, with the notable exception of the Palestinian group Hamas (Ḥarakat al-Muqāwamah al-ʾiSlāmiyya).

First used in April 2013 by Arabic and Iranian media hostile to the jihadist movement, Daesh became a name commonly used by the enemies of IS, notably forces loyal to Syrian President Bashar al-Assad as well as activists and less fanatical rebel groups also fighting the Damascus regime.

A principal reason for using the acronym was to remove the words “Islamic” and “State” in reference to the group in a bid to stop Muslims in war-torn Syria and beyond flocking to its ranks.

Defiance and disrespect

It is also considered insulting, and the IS itself doesn’t like the name Daesh one bit.

Beyond the acronym, “Daesh” sounds lie the Arabic “Daes”, meaning “one who crushes something underfoot” as well as “Dahes”, which means “one who sows discord”.

Dahes is also a reference to the Dahes wal Ghabra period of chaos and warfare between Arab tribes which is famous in the Arab world as one of the precursors of the Muslim age.

“Daesh” therefore has considerably negative undertones. There can be little political ambiguity behind the French government’s decision to deploy Daesh as a linguistic weapon. France 24>>

 

Daesh is een wasmiddel.

01

 

Ik gebruik IS of Islamitische Staat om te benadrukken dat het islamitisch is. Vaak, als ik er aan denk, doe ik dat ook met andere islamitische staten. Islamitische Staat Saoedi-Arabië, Islamitische Staat Iran, Islamitische Staat Turkije etc. om aan te geven dat ook andere islamitische staten net zo erg zijn als Islamitische Staat, in dat geval doe ik zelfs, tegen mijn gewoonte in, islamitisch met een hoofdletter.

Naar mijn mening is het een staat, of je dat nou leuk vindt of niet. Ze heffen belasting, hebben een leger, een staatsbestuur, delen iets wat je sociale uitkeringen zou kunnen noemen uit en zo verder. Ze hebben, een inmiddels redelijk vastomlijnd grondgebied (los van de aangesloten groepen buiten het ‘kalifaat’), het soennitische deel van voorheen Irak en Syrië. Die laatste twee waren kunstmatige staten met een door een liniaal getrokken grens met binnen die grenzen zodanig diverse bevolkingsgroepen dat het wel een keer tot een uitbarsting moest komen. Het heeft ook voordelen om het als een staat te beschouwen, bijvoorbeeld dat we er dan wel officieel mee in oorlog kunnen zijn, en dat mohammedanen met een NL paspoort dan ook als ‘overgelopen naar de vijand’ aangemerkt kunnen worden, iets wat nu nog steeds niet kan.

Ik heb er geen probleem mee om het soms ISIS te noemen, en dat het in de regio Daesh genoemd wordt kan ik ook begrijpen (zie bovenstaande uitleg in het Engels), maar in het Westen lijkt het me belangrijk niet de islamvergoeilijkers de kans te geven om islam uit islamitische staat te schrappen. islam is de essentie van Islamitische Staat.

Lees ook een uitleg van Frans Groenendijk waarom hij consequent IS gebruikt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.109 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10030 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on Waarom ik Islamitische Staat IS noem en geen Daesh

 1. trebor2110 // november 25, 2015 om 01:57 //

  Daesh
  Blowing Brains , Making Stains

  Like

 2. Hoe lang zal het duren eer de kontekruipers uit de 2e kamer Daesh gaan gebruiken. Er zitten er zelfs bij die kunnen het zingen: Zoo in mijn SAS met Badedaesh !

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // november 25, 2015 om 11:41 //

  “grens met binnen die grenzen zodanig diverse bevolkingsgroepen dat het wel een keer tot een uitbarsting moest komen.”
  Dat gaat inmiddels voor heel Europa ook op….

  Like

 4. Daesh is wel een beledigende term voor ISIS. In het Arabisch betekent het “iemand die anderen onderdrukt en verdeeldheid zaait”. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2951016/Child-receives-60-lashes-town-square-referring-ISIS-hated-Daesh-term-Iraq.html

  Like

 5. Waarom geen napalm, fosfor en clusterbommen op dat Raqah, ieder zinnig mens is al vertrokken.

  Like

 6. Wie ‘Daesh’ gebruikt in plaats van IS, wil link met islam verhullen
  door Afshin Ellian

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/11/Wie-Daesh-gebruikt-in-plaats-van-IS-wil-link-met-islam-verhullen-2725198W/

  Like

 7. Snelle Jettje // november 27, 2015 om 20:14 //

  Noem het beestje gewoon bij zijn naam. IS. islamitische staat. punt. Er wordt nog steeds gedacht dat wij dom zijn. Geef het een andere naam en wij mensen vergeten misschien waar het over gaat, en belangrijker nog, voor staat.

  Like

 8. Schijf islamitische staat evenals nationaal-socialisme consequent voluit. Dàt voorkomt misverstaan. En blijf doorgaan om witwassen van islam aan de kaak te stellen.
  uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=44&t=430

  Liked by 1 persoon

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Waarom ik Islamitische Staat IS noem en niet Daesh | E.J. Bron
 2. Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Nico Talma. Update: 19.37 uur | Silvia's Boinnk!!!
 3. Het enige waardoor islam gemoderniseerd geweest is, was het Europese kolonialisme | Fubar
 4. Het enige waardoor islam gemoderniseerd geweest is, was het Europese kolonialisme |

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s