Nieuw

Hoe gaan we in Nederland om met pro-IS *) krachten?

Het essay van dit weekend is een vervolg op het vorige week verschenen: IS-ers: elimineren of exporteren? Of: slavernij en het recht

  1. Is IS Islamitisch?
  2. Is IS een staat?
  3. Zijn we – als land en als westerse beschaving – in oorlog met IS?
  4. Hoe gaan we hier in Nederland om met pro-IS krachten?

Dit zijn de vragen die verantwoordelijke politici in Nederland moeten beantwoorden in verband met de Islamitische Staat. Het zijn heel verschillende vragen. Ze zijn alle vier belangrijk, maar niet even belangrijk. Met name de urgentie om overeenstemming te bereiken over de beantwoording loopt sterk uiteen.
Ik loop hieronder de vier vragen langs en doe een voorstel met betrekking tot de laatste. De inhoud daarvan is mogelijk geen grote verrassing meer, indien u mijn review gelezen heeft van het boek van Michelle Malkin.

Islamitisch?
Het is moeilijk om je aan de indruk te onttrekken dat voor de meeste westerse politici en media de vraag of de Islamitische Staat wel of niet islamitisch is, de belangrijkste is. Hij is ook best interessant. Voor beschouwingen over de interne verhoudingen binnen de wereld van het mohammedanisme bijvoorbeeld. Uiteindelijk gaat het bij het bespreken van dat onderwerp om het botsen van beschavingen. Is het mogelijk dat de leer van Mohammed op den duur even weinig schadelijk wordt als de leer van Christus of Boeddha? En ja, je bereidheid om je serieus te verdiepen in dit soort vragen geeft wel een zekere indicatie voor jouw integriteit en behoefte aan zelfbedrog. De beantwoording van deze vraag is echter van weinig belang voor de beantwoording van de andere vragen en is het minst urgent. Voor verantwoordelijke politici, bedoel ik.

Veren of Lood >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.011 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9339 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s