Nieuw

De nasleep

Een bekentenis; het is vannacht zelfs voor mijn doen erg laat geworden, op de één of andere manier kon ik me maar niet losrukken van de steeds weer bijgestelde verslaggeving over de aanslagen in Parijs.

Vandaar dat ik vanmorgen de kranten begon te lezen met het gevoel een kater te hebben (wat overigens niet het geval was).

Maakte ik me vannacht al kwaad dat het bericht naar buiten kwam dat de politie bekend maakte dat de AZC’s extra in de gaten gehouden werden om te voorkomen dat er rechts-extremistisch geweld zou losbarsten, vanmorgen schakelde men nog een tandje bij.

Zoals te doen gebruikelijk begon ik met het AD.

Hier stond een soort van column van “opiniemaker” (what the fuck is dat dan?) Hans van Zon.

Kennelijk een zeer emotioneel mens die volgens eigen zeggen zat te janken bij de verslaggeving over de aanslagen in Parijs; “De tv spuugt bloed. Door de tranen heen stapelen de gruwelijke feiten in Parijs zich op”

En dan gaat hij verder; “Laat ik me nu uitdagen? Ja! Deze terroristen vergrijpen zich aan de basis van mijn bestaan: mijn leven in vrijheid, in een zo groot mogelijke veiligheid. Zo groot mogelijk? Ja, want absolute veiligheid, met een levenslange garantie bestaat niet.”

En dan volgt heel terloops de zin;

“Politici die die illusie wel wekken, zijn net zo’n bedreiging voor mijn veiligheid als terroristen. Hun politiestaat vertrapt de vrijheid met glimmend gepoetste stampende laarzen”.

Keer op keer dwaalden mijn ogen weer terug naar dat zinnetje, het stond er écht!.

Als vanzelfsprekend wordt de boel omgedraaid, het zijn niet de terroristen die gevaarlijk zijn, nee het zijn de mensen die schreeuwen om tegenmaatregelen die het gevaar vormen.

Automatisch gingen mijn gedachten terug naar de moord op Theo van Gogh door een andere islamitische slager, Cohen wist niet hoe snel hij naar een moskee kon komen om daar thee te gaan drinken met moslims. Niet de nabestaanden werden getroost, nee de moslims uit wiens gelederen de slager kwam werden gerust gesteld.

Er gaat dus een waarschuwing uit naar de mensen die bescherming eisen, niet naar de moslims die het geweld initiëren.

Er was nog iets dat opviel, gisteravond/vannacht was er melding dat in de nabijheid van het stadion drie mensen waren onthoofd, “breaking news” zou je denken, maar vanmorgen is die berichtgeving nergens meer te vinden. Ja er wordt melding gemaakt van drie doden buiten het stadion, maar of die zijn overleden door een plotseling opkomende griep of omdat hun hoofd van hun lichaam werd gescheiden daar heeft men het ineens niet meer over.

Enfin, zoals te verwachten kwam de ene na de andere wereldleider naar buiten met de afgezaagde tekst dat men ‘verbijsterd’ was door de gebeurtenissen. En dat ze klaar stonden om hulp te bieden.

Nobel natuurlijk maar onduidelijk ook, hoe help je een samenleving die is getroffen door meerdere laffe aanslagen tegelijkertijd? Gaat men weer een stille tocht houden waarbij de wereldleiders met de ellebogen proberen zover mogelijk vooraan te lopen? (hallo Mark Rutte!) En helpt dat?

Je leest tegelijkertijd betrekkelijk weinig over het feit dat deze aanslagen niet op zichzelf staan, eerder dit jaar hadden we de aanslag op Charlie Hebdo (12 doden) en dezelfde dag de gijzeling in een Joodse supermarkt waar vier mensen omkwamen, maar ook daarna de geradicaliseerde Franse moslim die de nek van zijn baas doorsneed en zijn hoofd aan een hek hing, vergezeld van twee zwarte jihadistische vlaggen. Het gebeurde in de buurt van Lyon.

Ook recent: een overmeesterde terrorist in de Thalys bij Arras.

En telkens weer lees je dat veiligheidsdiensten in de hoogste staat van paraatheid zijn.

Dat doet mijn gedachten afdwalen, wat is in oorlogen vaak van doorslaggevende betekenis? De aanvoer!

De hoofdoorzaak bijvoorbeeld dat Nazi Duitsland verloor van de Russen was dat de aanvoerlijnen te lang werden. Als al die veiligheidsdiensten al maanden in zo’n hoge staat van paraatheid staan hoe kan het dan dat al die slachters beschikken over kalasjnikov’s met bijbehorende munitie, en bomgordels om het af te maken? Ik bedoel als het nou één geweer en één bomgordel was dan zou je nog kunnen zeggen dat die er doorheen geglipt waren, maar als er zes of zeven aanslagen tegelijkertijd plaatsvinden en allemaal zijn ze zwaarbewapend hoe verklaar je dat dan?

Zo’n gordel kun je nog verstoppen door te doen alsof je overgewicht hebt maar zo’n automatisch geweer stop je niet even in je binnenzak, toch? Hoezo nou hoogste staat van paraatheid, zitten ze op drukke plaatsen achter een krant met gaatjes? Wat doen die gasten dan werkelijk? Geheim natuurlijk! De commissie “Stiekem” zal het wel weten!

Conclusie; het wordt nog interessant de komende dagen, op wat voor manier gaat men de critici van de islam en de critici van de migrantenwaanzin in een verkeerd daglicht stellen?

Ja u leest het goed, ik vraag me niet af óf ze dat gaan doen maar de manier waaróp ze dat gaan doen!

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (497 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

16 Comments on De nasleep

 1. Ik betoon dat vaker, dus ook hier. Niet de kleine jongen, de politieman of politiekorps, de schuld geven. Er is maar 1 schuldige daadwerkelijk aan te wijzen en dat zijn de Politici, die deze waanzin faciliteren, behalve Hr. Wilders en gelijkgestemden, allemaal !!!

  Liked by 1 persoon

 2. jungleelephant // november 14, 2015 om 17:47 //

  Ik had dezelfde gedachten als u hier neer schrijft!En nog steeds zijn de enigen die worden beschermd de mohammedanen!

  Like

 3. Wat mij ook verbaast, naast een hele hoop andere zaken, is dat twee islamterroristen in dat doodstheater 4 franse special forces hebben omgelegd. Zijn de islamterroristen beter getraind dan de franse specialforces, beter bewapend?
  if so, dan belooft dat niet veel goeds, los van dat ongewapende burgers overgeleverd zijn aan, laten we het maar noemen voor wat het is, islamitische overheden.

  Like

 4. Esperanza // november 14, 2015 om 19:15 //

  ‘Het lijkt er steeds meer op dat er een Belgische link is met de aanslagen in Parijs, waarbij minstens 128 doden gevallen zijn en die al opgeëist werden door terreurgroep Islamitische Staat (IS). In het kader van het onderzoek worden zaterdag huiszoekingen uitgevoerd in de Brusselse gemeente Molenbeek.’

  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20151114_01970649/huiszoekingen-in-molenbeek-na-aanslagen-in-parijs

  Acht jaar gelden zag Arthur van Amerongen het in het Brusselse Molenbeek aankomen en werd verketterd bij zijn waarschuwing.

  Like

 5. Esperanza // november 14, 2015 om 19:22 //

  Ging wat mis met mijn post, dus nog maar een keertje:

  ‘Het lijkt er steeds meer op dat er een Belgische link is met de aanslagen in Parijs, waarbij minstens 128 doden gevallen zijn en die al opgeëist werden door terreurgroep Islamitische Staat (IS). In het kader van het onderzoek worden zaterdag huiszoekingen uitgevoerd in de Brusselse gemeente Molenbeek.’

  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20151114_01970649/huiszoekingen-in-molenbeek-na-aanslagen-in-parijs

  Acht jaar gelden dook Arthur van Amerongen onder in het Brusselse Molenbeek en zag het daar aankomen.

  Like

 6. Esperanza // november 14, 2015 om 19:23 //

  Vreemd, twee pogingen om hier reactie te plaatsen verdwenen in het niets.

  Like

 7. Esperanza // november 14, 2015 om 20:07 //

  Nog maar een poging dan.

  Like

 8. Esperanza // november 14, 2015 om 20:11 //

  ‘Het lijkt er steeds meer op dat er een Belgische link is met de aanslagen in Parijs, waarbij minstens 128 doden gevallen zijn en die al opgeëist werden door terreurgroep Islamitische Staat (IS). In het kader van het onderzoek worden zaterdag huiszoekingen uitgevoerd in de Brusselse gemeente Molenbeek.’

  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20151114_01970649/huiszoekingen-in-molenbeek-na-aanslagen-in-parijs

  Arthur van Amerongen dook acht jaar geleden onder in het Brusselse Molenbeek en zag het aankomen.

  Like

 9. D. G. Neree // november 14, 2015 om 20:32 //

  Esperanza, je reacties zaten in de spambak. Is hersteld.

  Like

 10. Esperanza // november 14, 2015 om 21:01 //

  Arthur van Amerongen Deel 2

  Like

 11. We zijn verraden door Links Europa, we kennen de daders, tijd om de fouten te herstellen en te corrigeren.

  Like

 12. Eveneens tijd om dat “religieuze” kankergezwel afkomstig uit de arbische peninsula de vergetelheid in te trappen.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // november 14, 2015 om 23:33 //

  Vanavond was ik even ingedommeld voor de buis, niet zo gek natuurlijk na zo’n lange nacht.
  Ik opende mijn ogen en viel middenin het programma van Pauw.
  Er zijn warempel betere manieren van wakker worden!
  En hoe voorspelbaar weer, “we” moesten waken voor tweespalt en/of polarisatie, en twee goed bespraakte moslims mochten uitgebreid en bovenal onweersproken uitleggen dat dit NIETS te maken had met de islam. Niemand die nu eens aan die twee vroeg of ze wel echt moslim waren omdat er toch wel erg veel moslims zijn die deelnemen aan IS, uiteindelijk zijn er al meer dan honderd uit Nederland vertrokken om mee te vechten met IS, ik bedoel dat is toch wat anders dan twee weken all-in naar Turkije nietwaar?

  De grootste wandelende anti-reclame tegen gebitsprotheses was natuurlijk ook aanwezig; burgemeester van der Laan, en toen die in beeld kwam was het voor mij wel weer genoeg, vol walging zapte ik als de wiedeweerga naar een andere zender.
  Welke?
  Nou dat maakte me eigenlijk niet meer uit, als ik maar verlost was van dit goedkope gewauwel.

  Liked by 1 persoon

 14. Tijl Uylenspiegel // november 14, 2015 om 23:51 //

  Prachtige reactie op een artikel op Elsevier;
  “Zo leven we nu in een situatie die Israël al jaren kent. Met dat verschil dat de regering van Israël zijn burgers beschermt terwijl onze leiders dat nalaten.”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: