Nieuw

Videobeelden Pegidademonstratie

Ik heb de beelden in 3 video’s gegoten:

Deel 1: Verstoorde toespraken, met beelden van de ongeregeldheden

Deel 2: Toespraak Raffie Chohan. Vanwege onder andere haar uitspraak dat inteelt een groot probleem is in de islamitische wereld onderzoekt het Openbaar Ministerie op dit moment of zij vervolgd moet worden wegens deze meningen.

Deel3: Toespraak Edwin Utrecht

Raffie ChohanNa het bericht op GeenStijl, dat er zich een neo-nazi onder de demonstranten bevond, die daar gearresteerd is, heb ik besloten om deel 1 niet on line te zetten om de volgende redenen:
Ten eerste kwam ik daar voor de boodschap van PEGIDA en niet voor het gedoe eromheen of het publiek (althans niet op die manier). Drie toespraken waren hierdoor al verstierd en alle media-aandacht is uitgegaan naar alles behalve de inhoud van de demonstratie, waarbij alles in het werk wordt gesteld om de demonstratie te frustreren, in diskrediet te brengen en onmogelijk te maken.
Ten tweede heeft de organisatie van PEGIDA niets met deze figuren te maken en ook de overgrote meerderheid van de demonstranten heeft daar niets mee te maken. De opstootjes werden door de politie geregisseerd en ik wil niet dat het publiek daarmee of met neo-nazistisch geweld wordt geassocieerd.
Ten derde voegen beelden van de roeringen eromheen niets toe aan wat al op internet is verschenen. Wat ik erover kwijt wil heb in  in mijn vorige artikel beschreven.
Daarom alleen delen 2 en 3: de twee toespraken die niet werden verstoord.

Wel heb ik de volgende 4 vragen voor Burgemeester Jan van Zanen:

Edwin Utrecht1: Waarom werden de deelnemers aan de verboden tegendemonstratie, die joelend, haatzaaiend (“Nazi’s!” roepend) en vlaggenzwaaiend een mars hielden van het centrum naar het park, niet opgepakt en beboet? de Pegidademonstranten was het verboden om naar het park te wandelen en kregen de keus: of met de bus mee of aangehouden worden. Tekent dit niet duidelijk dat de linkse tegendemonstreerders een voorkeursbehandeling krijgen?

2: Waarom waren de Pegidademonstranten omringd door een strak cordon van politieagenten en hun materieel, die met hun gezicht naar de 200 demonstranten stonden? Het gevaar kwam toch van buitenaf? De houding en positie van de politie was zo, dat ze ieder moment los konden gaan op de demonstranten, die alleen maar waren gekomen om een aantal toespraken te beluisteren. Waarom deze intimidatie en dreiging?

3: Waarom deze enorme poltiemacht met dit belachelijk zware materieel voor hooguit 200 demonstranten en 200 tegendemonstranten? Was dit niet om A: potentiële deelnemers af te schrikken; B: de publieke opinie te manipuleren en C: de demonstranten als gewelddadig te afficheren?

4: Is dit uw manier om de openbare orde te handhaven? Door een heel park en de omgeving hermetisch af te sluiten, daarnaast een troepenmacht rond en op Centraal Station en Neude neer te zetten en het verkeer te ontregelen door deze belachelijke begeleiding door ME-overvalwagens en motoragenten? Wie verstoort hier de openbare orde?

En er zijn nog wat vragen te verzinnen, zoals waarom wordt Pegida naar een modderig park verbannen als de agressieve en gewelddadige AFA, Internationale Socialisten en hun consorten in het centrum kunnen demonstreren en marcheren?

Hier is ook een foto van de 4 stillen, de agenten-provocateur die door een demonstrant in zijn gezicht te slaan een rel probeerden uit te lokken.

agenten-provocateur

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

38 Comments on Videobeelden Pegidademonstratie

 1. D. G. Neree // november 10, 2015 om 21:08 //

  Hoe meer ik erover nadenk hoe duidelijker het wordt: dit was een oefening in crowd control. Wacht maar af mensen, het wordt allemaal nog veel en veel erger… Maar de oproerpolitie is er klaar voor. Om U in elkaar te rossen en af te voeren.

  Like

 2. “Vanwege haar uitspraak dat inteelt een groot probleem is in de islamitische wereld onderzoekt het Openbaar Ministerie op dit moment of zij vervolgd moet worden wegens deze mening.”

  Het is maar de vraag of dat de reden is:
  Propagandadelict
  https://fenixx.org/2015/11/07/propagandadelict/

  @Neree moest je je legitimeren om die bus binnen te gaan, of op enig ander moment?

  Like

 3. D. G. Neree // november 10, 2015 om 23:10 //

  @fubar, ik heb het artikel aangepast en een link naar je artikel gezet.

  Nee, op de heenreis noch de terugreis heb hebben we ons moeten legitimeren. Op de heenreis was de busreis trouwens vrijwillig maar op de terugreis niet. Op de heenreis was er ook niet zoveel politiebegeleiding. Wat de mensen die vanaf het Neude kwamen betreft weet ik het niet. Wel kregen ze te horen: nu in de bus of anders aanhouding.

  Like

 4. Esperanza // november 10, 2015 om 23:40 //

  In die kwestieuze eerdere toespraak van Chohan worden de feiten gerespecteerd waar het moslim inteelt en Mohammed als pedofiel betreft.
  Het juridisch gevoelige punt in haar zin “Een andere reden om moslims te verachten en te haten om hun krankzinnige ideologie, want het is nooit een religie van vrede”, lijkt me dat een rechtbank hier een duidelijke aanzet tot haat en onverdraagzaamheid kan zien.( art. 10 EVRM. Groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie, art. 137c Sr en art. 137d Sr).

  http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2014:3583

  Like

 5. G.Deckzeijl // november 10, 2015 om 23:44 //

  @D.G.Neree,
  Zie op de volgende pagina….
  http://fubar.mobi/2015/11/08/welkom-in-de-islamofascistische-politiestaat-nederland-pegidabetoging-utrecht/
  …mijn comment van 9-11-2015, 17:07
  Dat is het kunstje wat de “heren bestuurders en machthebbers” geflikt hebben
  en niet anders.

  Like

 6. G.Deckzeijl // november 10, 2015 om 23:49 //

  @Esperanza, 23:40
  De rechtbank zal de uitspraak als haatzaaien bestempelen, maar in feite
  is het gewoon een mening, een conclusie.
  En dat is niet bij wet verboden.
  Van rechters mag je verwachten dat ze objectief zijn en zich niet laten leiden
  door eigen politieke voorkeur of emoties!
  Trouwens, rechters weten ook verdomt goed dat de hele moslimwereld het Westen
  haat, daar valt niks aan af te dingen.

  Like

 7. Esperanza // november 10, 2015 om 23:50 //

  Overigens wel bedroevend qua opkomst, entourage en sfeer zoals blijkt uit de filmbeelden van de demo.
  Hopelijk is de opkomst een volgende keer massaler.

  Like

 8. @ Esperanza // november 10, 2015 om 23:40 // ,
  Tja wie haat die mongolen nu niet? Er zijn zeker milioenen mensen die het zelfde daarover denken dus haal de gedachten politie er ook maar bij. Mag je dan ook niet kinder handel, sekslavinnen handel, verkrachtingen van alles wat voor de handen ligt, vermoorden van christenen en joden en homo’s etc haten? Als je al die dingen haat dan haat je die smerige religie en de beoefenaars ervan, zo simpel is het. Zelfs de stank van die beesten haat ik, mensen kan ik het helaas niet meer noemen.

  Like

 9. Esperanza // november 11, 2015 om 00:08 //

  ‘Artikel 137d Wetboek van Strafrecht
  1. Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.’

  Daarbij werd door het recente arrest van de Hoge Raad de wet aangescherpt doordat daarmee nu – behalve het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld – ook het aanzetten tot onverdraagzaamheid strafbaar is.

  Like

 10. Esperanza // november 11, 2015 om 00:14 //

  Skeeter, Ik maak het Wetboek van Strafrecht niet. 😉
  Haten mag; Aanzetten tot haten kan een veroordeling opleveren.

  Like

 11. Esperanza // november 11, 2015 om 00:19 //

  Blijft wél het punt dat er met twee maten gemeten wordt en het OM maar wat graag de ogen sluit voor strafbare uitspraken van moslimgajes.

  Like

 12. @ Esperanza, komt er op neer dat je ook niet mag zeggen dat je de Nazi’s haat.
  Sluit mij maar vast op.

  Liked by 1 persoon

 13. Esperanza // november 11, 2015 om 00:38 //

  Neen hoor, Skeeter, jij mag vrij rond bliven lopen. 😉 je kunt gerust zeggen dat je ze haat. Het draait in juridisch opzicht om de woorden ‘aanzetten tot’.

  Like

 14. D. G. Neree // november 11, 2015 om 00:49 //

  wat Raffie chohan zegt is gewoon een mening. Als zij islamieten haat en veracht moet zij dat weten en het gaat niemand anders wat aan en bovendien heeft ze het recht om daarvoor uit te komen, of ze nu in de kroeg zit of op een (vlonder)podium staat. Mensen kunnen dar afkeuren of begrijpen, maar het is geen zaak voor de strafrechter.

  Als ik zeg dat ik Fransen haat en veracht, word ik dan ook vervolgd?

  Like

 15. D. G. Neree // november 11, 2015 om 00:50 //

  Esperanza, door haar mening te uiten zet ze nog niet op tot haat. Ze roept anderen niet op tot haten, maar geeft haar mening over het thema van de demonstratie.

  Like

 16. @D. G. Neree // november 11, 2015 om 00:49

  Nee, maar Fransen staan dan ook niet boven de wet. Mohammedanen wel.

  Like

 17. D. G. Neree // november 11, 2015 om 00:59 //

  WAAAA!!! Ik mis hier opeens iets!

  Mijn dagelijkse schaakprobleem! 😥

  Like

 18. Die code wilde het niet doen 😦

  Like

 19. D. G. Neree // november 11, 2015 om 01:04 //

  En als je zegt dat je het blanke ras veracht dan krijg je een topbaan bij de overheid

  Like

 20. Esperanza // november 11, 2015 om 01:08 //

  @D.G. Neree

  Hopelijk ziet het OM of de rechtbank het ook zoals jij, maar ik acht de kans aanwezig dat het vanaf een podium toespreken van demonstranten en daarbij een conglomeraat van redenen aandragen om moslims te haten (en te verachten) door een rechtbank als aanzetten tot haat en onverdraagzaamheid kan worden beschouwd.
  Enfin, we zullen zien wat eruit voort komt.

  Like

 21. D. G. Neree // november 11, 2015 om 01:25 //

  @Esperanza, ik denk inderdaad dat het OM en de rechters die gedachtengang niet zullen volgen, maar we zullen idd zien wat er gebeurt.

  Verdorie, ik zie dat ik de tweede video perongeluk deel 2 heb genoemd het is deel 3 😦

  Like

 22. D. G. Neree // november 11, 2015 om 01:43 //

  Dat hele begrip haatzaaien is gewoon een loze abstractie.
  laten we zeggen, dat ik moslims in principe niet haat of veracht en Raffie zegt dat vanaf een podium. Ga ik door haar woorden ook moslims haten en verachten? Nee, dat kan niet. Ik kan moslims alleen haten en verachten door hun eigen gedrag.
  Wel kan ik goed begrijpen, dat Chaffie zegt dat haar haat en verachting komt door hun door de Koran geinspireerd gedrag. Want daar heeft ze een punt. En als dat door de Koran geïnspireerde gedrag bij haar en bij meer mensen haat en verachting oproept, dan is dat niet haar schuld maar de schuld van de islamieten, die de Koran in praktijk brengen.

  Daarom mag zij gewoon zeggen wat ze erover denkt.op straat of op een podium of waar dan ook.

  Like

 23. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2015 om 01:44 //

  Een mooi objectief verslag, dankjewel Neree.
  Beangstigend is het wel als de opgetrommelde politiemacht zich keert naar de demonstranten en de oproerkraaiers de vrije hand geeft. Ben wel benieuwd of hier nog Kamervragen over gesteld gaan worden, tot op heden heb ik daar nog niet van gehoord. Dat zogenaamde stillen een rel proberen te forceren is helemaal godgeklaagd.
  Op naar het Malieveld!

  Like

 24. D. G. Neree // november 11, 2015 om 01:50 //

  Laat het openbaar ministerie maar eens aantonen bij wie zij die haat gezaaid heeft en hoe dat tot uiting komt.
  Haar woorden kunnen alleen de haat opwekken in mensen die die haat al voelen en dat zijn diezelfde moslims. In feite neemt het OM het op voor IS, want zij voelen het meeste haat en Chaffies woorden betreffen juist hen, maar ook de meelopende ‘gematigde’ moslims.

  Like

 25. D. G. Neree // november 11, 2015 om 12:38 //

  Tijl, over de strategie van de burgemeesters zou idd in de kamer moeten worden gesproken. Dat dat niet gebeurt is denk ik een teken, dat dit van boven goedgekeurd is.
  De vraag is dan wie die provocaties georganiseerd heeft/hebben. Dat zal wel vanuit de politietop komen, al of niet met medeweten van de burgemeester. Degenen die dit op touw gezet hebben hebben dit minstens in samenspraak met de top van andere grote steden gedaan.

  Like

 26. Tijl Uylenspiegel // november 11, 2015 om 13:32 //

  Neree ik zal de PVV eens een mailtje sturen, het is twijfelachtig of die gelezen worden maar niet geschoten is altijd mis nietwaar?

  Like

 27. Esperanza // november 11, 2015 om 00:08

  Daarbij werd door het recente arrest van de Hoge Raad de wet aangescherpt doordat daarmee nu – behalve het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld – ook het aanzetten tot onverdraagzaamheid strafbaar is.
  ————-

  Die lijn volgende zou elke imam het land uitgebonjoured moeten worden. Maar die staan dus boven de wet zoals ik al zei 😦

  Like

 28. Esperanza // november 11, 2015 om 13:51 //

  Dat zie je goed, Fub!

  Like

 29. Esperanza // november 11, 2015 om 16:42 //

  ‘Omdat Tatjana Festerling eerder op haar Facebook pagina vluchtelingen betitelde als aanvallende horden die deel uitmaken van een invasiemacht is het nu een zaak voor de Duitse justitie
  Ook zou er een klacht wegens laster zijn vanwege valse verklaringen voor aanvallen op journalisten tijdens een demonstratie van de Pegida in Dresden.’

  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2015-11/pegida-festerling-ermittlungen

  Like

 30. Esperanza // november 11, 2015 om 17:01 //

  ‘Tegen Pegida Chief Lutz Bachmann, heeft de openbare aanklager reeds een aanklacht wegens volksksopruiing (‘Volksverhetzung’) in behandeling. Ook die vloeit voort uit Facebook opmerkingen. Daar noemde hij in zijn berichten buitenlanders vee-tuig (‘Viehzeug’), lompen (‘Lumpen’) en afval (‘Modder Pack’).
  Alle aangiften kwamen vanuit privépersonen.

  Like

 31. @Neree ?

  Deze Politie Mensen hebben zich meer dan misdragen. Meerdere mensen hebben dit gezien. Wij zoeken nog iemand die het videootje heeft dat laat zien dat 1 van deze mensen ook geslagen heeft tegenover een demonstrant, nadat ze zich onnodig hardhandig hebben gemengd in een vechtpartij. Degene die dat videootje heeft, meld je even, heb gezien dat meerdere mensen het hebben gefilmd.

  Ook het opjutten wat we van meerdere mensen hebben gehoort, meld je, dit wat hier gebeurt is mag niet nogmaals gebeuren.
  13.988 weergaven

  Zie hier ergens:
  https://www.facebook.com/pegidanederland/

  Like

 32. Esperanza // november 12, 2015 om 13:27 //

  @Tijl Uylenspiegel // november 11, 2015 om 13:32 //

  Mailtje reeds verzonden, Tijl?

  Like

 33. D. G. Neree // november 12, 2015 om 13:36 //

  @Fubar, ik heb alle beelden die ik heb opgestuurd naar Raffie Chohan.

  Like

 34. D. G. Neree // november 12, 2015 om 20:08 //

  @fubar Toen dat met die stillenprovocatie gebeurde stond ik ergens achteraan en heb alleen beelden van dat mensen ernaartoe renden.

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. VIDEO: Toespraak van Edwin “Utrecht” bij de 2e PEGIDA-Nederland demonstratie in Utrecht | E.J. Bron
 2. VIDEO: Toespraak van Raffie Chohan bij de 2e PEGIDA-Nederland demonstratie in Utrecht | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s