Nieuw

Net op tijd?

Dat vraag ik me steeds vaker af; zou de migrantencrisis misschien wel hetgeen zijn geweest wat we nodig hadden?

En met “we” bedoel ik dan de mensen die al tientallen jaren roepen dat we moeten stoppen met het importeren van niet-Westerse en merendeels islamitische migranten.

Decennia lang hebben mensen gezegd dat dit de verkeerde kant opging, dat we onze cultuur, ons vaderland blijvend schade toe zouden brengen door deze mensen binnen te laten. Dat de droom van sommigen van een multiculturele en multiraciale samenleving in werkelijkheid een nachtmerrie voor velen is.

Als we terugkijken dan zien we dat bijvoorbeeld de Centrum Partij haar meeste kiezers trok in de Randstad, dat is niet zo gek, daar begonnen de eerste concentraties van allochtonen, daar begonnen de Nederlanders die het zich konden veroorloven weg te trekken, maar die vergaten niet waarom ze weg moesten van wat vaak de wijk was waar ze geboren en getogen waren. Niet voor niks haalden de Centrum Partij, Pim Fortuyn en nu Geert Wilders heel veel stemmen in steden als Almere, Purmerend en Zoetermeer. Dat zijn de mensen die moesten vluchten voor de toevloed aan allochtonen.

Marnix Rueb de tekenaar en bedenker van Haagse Harry en zo links als maar zijn kan heeft tot het uiterste volgehouden om in de Schilderswijk te blijven wonen, maar zelfs hij heeft op den duur moeten capituleren, hij gaf zelfs toe dat hij zich al heel lang makkelijk een mooie nieuwe auto kon permitteren maar dat dit onverstandig was in zijn buurt waar zo’n auto binnen een week op zijn minst beschadigt en waarschijnlijk gestolen zou zijn.

Als inwoner van Den Haag herkende ik veel in het filmpje van D.G.Neree “Amsterdam of Teheran?” .

Natuurlijk, het was gefilmd in Amsterdam maar had net zo goed in Den Haag of Rotterdam of Utrecht kunnen zijn.

De situatie is in de hele Randstad hetzelfde.

Maar nu het COA in al zijn onwijsheid kleinere gemeentes overvalt en opzadelt met een AZC komt het ook voor de mensen in de provincie plots wel heel dichtbij, nu ontdekken zij ook wat het betekent voor de prijs van je woonhuis als je buurt naar de knoppen gaat, nu beginnen zij zich ook zorgen te maken over hun kinderen.

Het is maar al te makkelijk om iedereen die kritisch is op de groeiende massa allochtonen weg te zetten als tokkies of extreem-rechts of (neo)nazi zolang je zelf nog nergens last van hebt. Maar nu het zo dichtbij komt begint men te ontwaken. Dus vandaar; zou het misschien net op tijd zijn dat de migrantencrisis is losgebarsten, zou dit de trigger kunnen zijn voor grootschalig verzet tegen een politieke elite die vanuit hun blanke enclave roepen dat een multiculturele samenleving een paradijs is waarnaar gestreefd moet worden terwijl zij hun kindertjes vanuit hun blanke wijk naar een blanke school toe fietsen op hun bakfiets?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

4 Comments on Net op tijd?

 1. Nederlanders klagen snel, is het niet over het weer, dan is het over de stront van de hond van de buren drie huizen verderop, of over het lange wachten en aanschuiven in de lange rij op Schiphol, of over het staan in de trein als deze er eindelijk is, en als deze er niet is of niet meer komt dan is het geklaag nog harder, of over de file die is ontstaan door een gekantelde vrachtwagen. Beginnen ze nu te klagen in kleine kring nog wel over de opvang en wat nog meer boven hun hoofd hangt van het hele gelukzoekerssydroom. Klagen kunnen we wel goed, maar eigenlijk over de verkeerde dingen als het er op aankomt. Nu moeten ze massaal klagen en nu hoor je ze niet. Bang weggekropen in de sofa en kijkend naar de allesvoorliegende NOS of die andere PipoPaul met hun biertje en een zakje chips, ze slikken domweg wat voor belachelijke onzin er uit die kast komt, het is op dat moment kijkersvermaak. Soms een gvd uit een andere huiskamer over al dat gelul. Misschien inderdaad wachten op dat moment dat er ineens naast het leegstaande pand in hun straat 10 veeleisende jonge allochtonen worden geplaatst. Als de familie de dag erop wakker worden en er zijn al meteen twee fietsen uit de tuin gehaald om boodschappen te doen door diezelfde mannen, of dat ze luid roepen om meer en meer. Misschien dat deze familie en andere bewoners in die straat ook gaan roepen of naar de gemeente stappen om verhaal te halen. Het moet gewoon vaker gebeuren Tijl, maar zo te zien is er nog geen grens bereikt in het tolereren.

  Like

 2. G.Deckzeijl // november 10, 2015 om 05:53 //

  Algemene oproep voor alle huurders van Nederland, in het bijzonder degenen die
  alleen wonen: zie mijn laatste comment.
  http://fubar.mobi/2015/02/05/10718/comment-page-6/#comments

  Like

 3. Esperanza // november 10, 2015 om 15:24 //

  Ik droom met je mee, Tijl, dat we de tijd aan onze zijde hebben en dat die nu iets dat slecht is tot een goed einde zal brengen.
  Nu maar hopen dat we niet out of time raken. 😉

  Like

 4. Esperanza // november 10, 2015 om 18:31 //

  Hoe dan ook, we leven in interessante tijden, Tijl. 😉

  ‘Als we dit op de Hegeliaanse geschiedenisdialectiek betrekken – these, antithese en synthese – dan breekt langzaam een nieuwe historische fase aan. De achtenzestig-generatie, ‘sex, drugs, rock & roll’, was de antithese op een kerkelijk-confessionele maatschappij. Maar nu maakt een samenloop van omstandigheden (het islamdebat, de migratiecrisis en het falen van de EU) dat de vraag naar de identiteit van het Avondland langzaam weer gesteld mag worden.’

  http://cult.tpo.nl/2015/11/10/de-vluchtelingenstroom-maakt-een-europese-identiteit-weer-belangrijk/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s