Nieuw

2e Pegidademonstratie, Utrecht, 8 november 2015: provocaties van links en de politie

Vanmiddag bij de Pegidademonstratie geweest in Utrecht ergens in een achterafpark op een modderig grasveld, waar de burgemeester van Utrecht de demonstratie naartoe had verbannen, dit in tegenstelling tot het tuig van de Internationale Socialisten, samen met hun gewelddadige maatjes, de antifascisten, die wel alle ruimte krijgen om in de binnenstad te demonstreren.

pegida02.Still002bEr was een enorme politiemacht op de been,  voor circa 200 demonstranten. Het begon al op Utrecht CS, waar heel Hoog Catharijne door de zwartgele uniformen werd bevolkt. Bij navraag naar een bus naar het Hogelandse Park wees een busschauffeur me een plek aan waar, omringd door een cordon agenten, bussen klaarstonden om demonstranten te vervoeren naar een  modderig grasveld.  Onder politiebegeleiding op motoren werden we naar het park gebracht, zonder gehinderd te worden door stoplichten of ander verkeer.

Het park was volkomen omsingeld door een politiemacht met motoren, mountainbikes, gepantserde MEwagens, autobussen en paarden.  Het grasveld werd omsloten door een wit/rood lint, met vier in/uitgangen (die later geen uitgangen bleken) en in die kraal stond een podium met geluidsinstallatie. Langzaam groeide het aantal mensen tot zo’n 200 demonstranten en veel pers, de aasgieren van ’s mensen ongeluk.

Rond kwart voor twee  kwam er buiten het park een groep schreeuwende mensen aan, zwaaiend met vlaggen, die door de politie werd tegengehouden. Deze mensen hadden moeten worden gearresteerd en beboet wegens hun illegale (tegen)demonstratie, maar zoals bekend wordt deze mensen geen strobreed in de weg gelegd en behandeld als de ietwat stoute lievelingskinderen van de linkse, politiek correcte “elite” van dit land.

Er waren 4 sprekers, maar van de eerste twee heb ik weinig meegekregen (excuses aan André van Delft), aangezien de demonstratie meerdere keren werd verstoord en geprovoceerd, vooral door de politie. Die laatste begon opeens onder luid protest de cartoons van Kurt Westergaard van de mensen af te pakken. Toen een man probeerde een bord met cartoon terug te pakken, sprongen er drie zogenoemde “stillen” op hem af, die zich voor hadden gedaan als demonstranten. Eén stompte de man tegen zijn gezicht en de andere doken bovenop hem en sleepten hem geboeid naar een busje.

De volgende provocatie kwam, toen een tegendemonstrant, die zich tussen de Pegidamensen had gemengd, een rood plakkaat ophield met “Vluchtelingen Welkom”. een aantal demonstranten kwamen naar hem toe en wilden de tegendemonstrant wegduwen, roepend, dat de politie hier moest ingrijpen, waarop de politie (en de aanwezige hoernalisten) er massaal bovenop sprong en er een aantal mensen weggevoerd werden. De tegendemonstrant blijkbaar niet, want die herhaalde zijn kunstje later nog eens.

De derde provocatie was toen er iemand een rotje afstak, of althans iets wat daarop leek, wat weer de nodige verstoring teweegbracht, waarna iemand van de demonstranten meegesleept werd door de wouten, waarop anderen weer probeerden die persoon uit hun handen te trekken. Daarop stormde er een agent te paard midden tussen de schermutseling, maar gelukkig hield hij zich in, want anders was de zaak volledig uit de hand gelopen.

Ondertussen waren de 1e twee speeches zo’n beetje in het water gelopen. Over de inhoud van de speeches zeg ik hier niets. Ik heb er twee op video gezet, evenals beelden van de verstoringen en ben nu bezig ze te bewerken. Zodra dit klaar is (wordt morgen)  zet ik het hier on line.

Na afloop van de demonstratie konden we niet gewoon weg, maar werden als vee naar gereedstaande bussen geleid, waar iedereen die niet met de auto was gekomen in werd gepropt om naar het Centraal Station gebracht te worden. Ook mensen die niet met de bus waren gekomen of naar het CS moesten. Ik probeerde een andere uitgang om nog wat in Utrecht rond te kijken, maar werd tegengehouden en gevraagd of ik een perskaart had.  Zodoende moest ik terug naar de bussen. Toen ik in een bus zat, keek ik uit over een zee van politie en een oudere man daartussenin, die flink door ze werd gemolesteerd. Jammer genoeg heb ik daar geen beelden van, want ik had mijn camera al ingepakt en de bus was zo vol, dat er nauwelijks ruimte was om te bewegen.

Begeleid door 4 zwarte ME-bussen achter en vier voor ons reed de colonne van drie bussen naar het Centraal station, waar het ook vergeven was van de agenten. Tegendemonstranten heb ik alleen tijdens die rit buiten het park gezien, een armetierig groepje mensen, dat langs de weg stond te joelen, obscene gebaren maakte en foto’s nam van deze vreemde caravaan.

Was daar die enorme politiemacht voor nodig?

Het gedrag van de politie was een schande. Tijdens de demonstratie stonden ze in een cordon dicht om de demonstranten, met het gezicht naar de demonstratie. Dit was zeer intimiderend en kwam bedreigend over. Er is hier een situatie geschapen, waarin ieder voorval tot een escalatie kon leiden en dit in 3 of 4 gevallen ook bijna deed. En dat voor 200 demonstranten en een paar honderd tegendemonstranten?

De veroorzaker van deze gevaarlijke waanzin is natuurlijk de Burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, die in navolging van die van Amsterdam en Den Haag deze demonstraties welbewust opklopt en de spanning creëert. Het is de Openbare Orde die de openbare orde in groot gevaar brengt. Laat me dit zeggen: Er was bij de demonstranten geen spoor van agressie of geweld en PEGIDA is volstrekt tegen geweld, iets wat herhaaldelijk benadrukt wordt door de organisatie. De enige roering ontstond door de provocaties van het linkse tuig, dat op rotzzoi uit was en…. daar schrik ik toch wel van…. de politie.

De burgemeester treedt hiermee de vrijheid van mensen met voeten. Van een vrij mens die een mening komt steunen (en vastleggen) werd ik in twee uur veranderd in een potentiële raddraaier en afgevoerd als een gevaarlijke hooligan of crimineel. van mens naar nummer. Zo gaat dat in Nederland. Bij protest word je in elkaar geslagen en geboeid weggesleept. Allemaal voor je eigen bescherming natuurlijk. Je kunt je afvragen wat hier de bedoeling van is. Is dit bedoeld om vreedzame demonstranten af te schilderen als extreem, agressief en gewelddadig, omdat ze een andere mening hebben dan de opgelegde staus quo? Net als met het referendum, doet men hun best om de stemmen van de mensen te frustreren en tegen te werken, desnoods met geweld. Wie wil er nog naar demonstraties komen als het je zo in gevaar kan brengen, zowel van de kant van het linkse tuig als van de politie? Maar het zal ze niet lukken. Het linkse tuig is slinkende en de realisten groeien. Laat iedereen die zo heftig op internet protesteert tegen deze dingen, nu ook eens een daad stellen en de volgende keer naar de derde PEGIDA-demonstratie komen. Of zijn we allemaal echt zulke makke schapen geworden?

Hier wil ik het voorlopig bij laten. Binnenkort de videobeelden. Ondertussen kunnen de mensen voor een ‘verslag’ bij GeenStijl terecht, met als laatste opmerking, dat GeenStijl altijd op een denigrerende manier schrijft over dit soort gebeurtenissen (in tegenspraak met hun referenduminitiatief). Maar goed, dat is hun (geen) stijl, blijkbaar.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

29 Comments on 2e Pegidademonstratie, Utrecht, 8 november 2015: provocaties van links en de politie

 1. koddebeier // november 8, 2015 om 20:46 //

  Waar fascisten aan de touwtjes trekken gebeuren rare dingen !!

  Like

 2. klasse verslag, ben vorige maand wel geweest kon nu helaas niet maar kan me helemaal voorstellen zoals je het omschreven hebt. complimenten en dank voor dit eerlijke verslag van de gebeurtenissen.

  Like

 3. D. G. Neree // november 8, 2015 om 22:02 //

  beelden van buiten het park https://www.periscope.tv/w/1OwxWlXoyOpKQ

  Like

 4. D. G. Neree // november 8, 2015 om 22:36 //

  Overigens Jasterke nog even gesproken. Jammer genoeg heb ik hem bij het wegggaan niet meer getroffen

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // november 8, 2015 om 22:53 //

  En ook mij heb je niet getroffen, het lag wel in mijn bedoeling om te gaan maar ik dorst het qua loopafstand niet aan, achteraf gezien een goede beslissing. Het lopen op een zachte ondergrond is altijd al een riskante aangelegenheid voor me en als daar duw en trekwerk bijkomt dan is dat teveel van het goede.
  Wie weet bij een volgende gelegenheid.

  Like

 6. D. G. Neree // november 8, 2015 om 23:46 //

  Tijl, dat grasveld was een echte modderpoel en op sommige plekken onbegaanbaar. Schandalig dit ook.Zo zie je hoe effectief die maatregelen zijn om mensen ervan af te houden om te komen.

  Like

 7. D. G. Neree // november 8, 2015 om 23:47 //

  Misschien kunnen we elkaar volgende week treffen in Den Haag.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // november 8, 2015 om 23:52 //

  Neree als ik het goed begrepen heb dan hebben ze de demonstratie op het Malieveld nog niet aangevraagd, althans dat maak ik op uit de woorden van burgemeester van Aartsen die zei dat de aanvraag minimaal vier dagen tevoren moet zijn gedaan.
  Maar mocht het doorgaan dan zal ik daar zeker verschijnen.

  Like

 9. D. G. Neree // november 9, 2015 om 00:38 //

  Ik heb een aantal reacties bij Joost geplaatst, die op zich een aanvulling op dit artikel zijn, dus ik geef de link:
  http://joostniemoller.nl/2015/11/politie-utrecht-cartoon-tegen-islamgeweld-is-cartoon-voor-geweld/

  Like

 10. Welkom in de islamofascistische politiestaat Nederland. Pegidabetoging Utrecht

  http://fubar.mobi/2015/11/08/welkom-in-de-islamofascistische-politiestaat-nederland-pegidabetoging-utrecht/

  Like

 11. Ditm keer kon ik niet, eerste keer wel. Inderdaad slinkse agressie die overigens gewoon door politie beschermd worden………van Zanen, de man die ene Marokvlag tijdens dodenherdenking laat hangen ondanks bewijs van valsheid, om zo de marok-rellende-jeugd ‘rustig’ te houden………… geeft net zo hard toe aan de antifa en afa………..klootzakken. Dank voor dit geweldige verslag. Vanochtend op radio gehoord dat Pegida een derde demo wil houden in Utrecht…….Ge-wel-dig en helaas noodzakelijk. Dank D.G Neree hopenlijk tot een volgende demo.

  Like

 12. R.Kroonenberg // november 9, 2015 om 09:29 //

  .
  De “Geest van Pegida” is eindelijk uit de fles
  nu is ’t aan ons haar eens gestalte te gaan geven
  te lang zijn we stilzwijgend op de achtergrond gebleven
  vandaar de nu echt dreigende en peperdure les !
  .
  slechts 100 mensen gaven acte de presence
  daar kon de Macht zich nog geslaagd tegen verweren
  zo’n clubje laat zich nog succesvol intimideren
  want was ook niet de visitekaart van Onze Vrijheidswens !
  .
  maar de toon is dan toch min-of-meer gezet…
  vanaf vandaag kan deze Geest alleen maar groeien
  steeds minder zullen we aan onze Vrijheid laten snoeien
  en geen kudde gele hesjes die ons dat belet 😛
  .
  de “Geest van Pegida” gaat doen wat zij belooft
  want de tijd zal ongetwijfeld in ons voordeel werken
  dat zullen alle Machtsmisbruikers voelbaar merken
  want geen Volk wordt blijvend van zijn Vrijheidsrecht beroofd !
  .

  Jasterke
  .

  Liked by 1 persoon

 13. Willemientje // november 9, 2015 om 11:53 //

  Gisteren ben ik niet gegaan, de 15e ga ik zeker naar Den Haag, er is me gevraagd een van mijn gedichten voor te dragen, hopelijk ontmoet ik jullie daar, de laatste keer dat ik in Den haag was, voordat ik weer ziek werd was er voor zo’n 200 demonstranten ook al een enorme politiemacht, bikers, paarden, honden, ME, etc, en idd Geen Stijl filmde daar ook net die paar Rotterdamse stijgerbouwers die wat heftiger protesteerden als de rest, bestaande uit gewone mensen, dat schetst dan ook weer een verkeerd beeld

  Like

 14. D. G. Neree // november 9, 2015 om 13:56 //

  De politie zat dus volkomen fout met in beslagname van die borden.
  https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@91655/bord-pegida/
  Het was dus zoals ik schreef pure provocatie.

  Like

 15. En dit wisten ze gister zeker niet.

  Laffe schijtlappen bij het OM. Dit hadden ze ook eerder kunnen bedenken, maar het doel was kennelijk om de sprekers te storen en om te provoceren zodat ze reden hadden mensen te arresteren:

  01

  Like

 16. Moest je je legitimeren om die bus in te mogen?

  Fuck that. Ik wil niet geregistreerd worden als islamkritisch. Dan kunnen de infiltranten bij OM en plisie me fijn doorgeven aan hun SA commando’s die door de moskee aangestuurd worden. dat zou het moment geweest zijn dat ik me omgedraaid had. Sowieso kan ik beter niet naar bijeenkomsten waar veel plisie is, dat blauw werkt als een rode lap op me en ik ken de binnenkant van die plisieburoos nou wel.

  Like

 17. Als vreedzaam demonstreren niet meer mag rest er nog slechts geweld. Let wel, ik roep er niet toe op, dat zou strafbaar zijn, ik constateer, en voorspel ook, dat dat niet ver meer weg is. Die paar honderd agenten zullen alleen door de onnadenkenden aangevallen worden die graag met de lange lat krijgen. Als mijn naam Jan van -haatsjeiks zijn altijd welkom in mijn stad- Zaanen zou zijn, zou ik toch kramp in mijn nek krijgen van het over mijn schouder kijken. Een stoeptegel valt maar zo uit een onverwachtse dakgoot.

  Like

 18. Dit gebeurde er na de inbeslagname van de cartoons (filmpje):

  Lol, ik dacht laat ik een tweet eens anders neerzetten, want het wil hier toch niet. En nu staat die er wel. Nou fijn, heb ik dat ook uitgevonden. Ik begrijp alleen voor geen meter waarom het hier anders moet dan bij mij, terwijl het toch hetzelfde thema is.

  Like

 19. Trouwens, met de door de as-soenah moskee aangestuurde shariaplisie in Den Haag en de voorgedrukte aangifteformulieren tegen Wilders heeft de plisie al lang kleur bekend. En die nazi’s zou ik mijn naam en adres moeten geven. Not !

  De plisie is de gewapende en extreem gewelddadige arm van de junta.

  Like

 20. Like

 21. Die pet past ons allemaal…..Niet dus.
  Smerige hufters

  Like

 22. Like

 23. Dit “vreemde” gedrag van de politie lijkt mij aanleiding voor vragen in de Kamer.

  Like

 24. trebor2110 // november 10, 2015 om 01:44 //

  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/11/duizenden_demonstreren_tegen_p.html
  Deze aantallen moeten er in Nederland ook de straat op komen en nog veel meer en vaker .

  Like

 25. Tijl Uylenspiegel // november 10, 2015 om 02:12 //

  Ja trebor maar deze mensen waren TEGEN Pegida!

  Like

 26. G.Deckzeijl // november 10, 2015 om 05:15 //

  @skeeter, 9-11, 15:38
  Die pet PAKT ons allemaal.
  Tijd om de rollen om te draaien.
  De intrigantenmentaliteit van (niet alleen) de Utrechtse politie doet me sterk denken
  aan een tijd die ik niet heb meegemaakt, de periode 40-45, waarvan bekend is
  dat een aanzienlijk aantal leden van de toenmalige politie hand- en spandiensten
  verleende aan de bezetter, zoals het oppakken en deporteren van joden en de
  arrestatie van verzetsmensen.
  Meer in het boek De Zwarte Politie van 40-45.

  Like

 27. trebor2110 // november 10, 2015 om 08:40 //

  Ja dat bedoelde ik dus VOOR PEGIDA Tijl , foutje van mij

  Like

6 Trackbacks / Pingbacks

 1. 2e Pegidademonstratie, Utrecht, 8 november 2015: provocaties van links en de politie |
 2. Videobeelden Pegidademonstratie |
 3. Aan het Opperhoofd van het OM |
 4. @ Jan van Zaanen |
 5. Aan het OPPERHOOFD van het O.M. | examplewordpresscom33104
 6. JAN van ZANEN | examplewordpresscom33104

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s