Nieuw

In de schaduw van het nieuws

shadow-819781_640

 

Natuurlijk, de migranten crisis houdt de gemoederen hevig in haar greep. Terecht, een ramp is bezig zich te voltrekken en onze politici tonen een chronisch gebrek aan inzicht en/of visie laat staan dat ze een beleid ontwikkelen, logisch dat velen zorgen hebben om wat die besluiteloosheid teweeg gaat brengen.

Toch lees je zo nu en dan in de schaduw van het nieuws ook andere belangwekkende dingen, zo stond er in Knack een heel artikel dat handelde over iets waar ik nog nimmer van had gehoord, anderen misschien wel maar voor mij kwam het als een volslagen verrassing;

PSYCHOGENOCIDE: HOE DE NAZI’S 300.000 PSYCHIATRISCHE PATIËNTEN VERMOORDDEN

De generale repetitie voor de Holocaust

“Met Psychogenocide heeft psychiater en kunstenaar Erik Thys een schokkend boek geschreven. Het gaat over de moord door de nazi’s op 300.000 psychiatrische patiënten. Een gesprek over eugenetica, psychiatrie, ontaarde kunst, en al te gewillige dokters. ‘De komst van Hitler was goed nieuws voor Duitse artsen.’

“Hitler was mateloos populair bij Duitse artsen. Liefst 45 procent werd lid van zijn partij, veruit het grootste percentage van alle beroepsgroepen. Daar zijn volgens mij twee verklaringen voor. De komst van Hitler was voor veel artsen goed nieuws: door het beroepsverbod voor Joodse artsen kregen vooral jonge, Duitse artsen onverhoopte carrièrekansen. Maar er was ook een diepere reden waarom ze zich aangesproken voelden: het hele nazisme was een medisch-biologische ideologie, doorspekt met jargon dat artsen vertrouwd in de oren klonk. Rassenwetten werden afgekondigd in naam van de volksgezondheid. Het ‘volk’ was een soort organisme, en artsen waren biologische soldaten die streden tegen ziektes of parasieten die het organisme bedreigden. Ik heb een affiche gevonden waarop de vier ideale mensentypes worden afgebeeld. Naast de goed geproportioneerde man en de blonde vrouw staan de SS-soldaat in zwart uniform en de arts in witte jas. Dat zegt het helemaal.”

Tussen 1939 en 1941 werden dus 300.000 mensen vermoord met behulp van doktoren.

Doktoren die ook ‘op bestelling’ bepaalde mensen met een voor hun ‘interessante afwijking’ lieten ombrengen om er daarna onderzoek op te doen. Hoe kan het toch dat de hele wereld siddert en huivert bij de naam van Josef Mengele terwijl deze kwestie min of meer onder de radar kon blijven? Sterker nog; de bakermat van deze denkbeelden lag niet eens in Nazi-Duitsland maar in de USA! En vond heftige bijval in de Scandinavische landen!

God mag weten wat zich daar heeft afgespeeld !

Goed, dat was dus in een grijs verleden, ook in het heden spelen er dingen die best als schokkend kunnen worden gezien.

Wat te denken van een artikel in Trouw;

Revolutie tegen de farmareuzen

Het pillenbedrog

“Van medicijnen kun je beter worden, maar de kans is niet denkbeeldig dat je eraan doodgaat. Dat gebeurt zelfs op grote schaal; de pillenindustrie heeft meer doden op haar geweten dan de maffia. De Europese Commissie schat dat jaarlijks 200.000 burgers van EU-lidstaten overlijden aan bijwerkingen; in de VS sterven ieder jaar 100.000 mensen aan geneesmiddelen die op een correcte manier zijn toegediend, en eenzelfde aantal door verkeerd gebruik (een te hoge dosis, of omdat ze contra-indicaties hebben). Dat betekent dat in de EU en de VS geneesmiddelen doodsoorzaak nummer drie zijn, na hartziekten en kanker.”

In dit artikel worden een aantal zaken aan de kaak gesteld, als eerste dat farmaceutische bedrijven hun eigen pillen keuren, zelfs een kind kan bedenken dat die methode niet werkt.

Verder het probleem dat er een fiks aantal jaren patent gegeven wordt, niemand mag het op de markt brengen behalve het bedrijf dat het middel heeft ‘ontdekt’.

 ” Het is principieel immoreel dat er op geneesmiddelen een patent kan rusten. Want als je een gepatenteerd levensreddend medicijn nodig hebt en je je dat niet kunt veroorloven, ga je misschien dood.”

“De enorme winsten van de farmaceutische industrie zijn gebaseerd op onderzoek dat met publieke middelen is gefinancierd en op het feit dat geneesmiddelen worden vergoed.”

Dit soort constructies is er mede de oorzaak van dat bedrijven nou niet bepaald geïnteresseerd zijn in ziektes die minder vaak voorkomen, veel lucratiever is het om iets te vinden tegen een veelvoorkomend ziektebeeld.

U mag het met me eens zijn of niet maar naar mijn idee is het belangrijk om naast de dingen die zich in de schijnwerpers van “het nieuws” bevinden toch ook andere zaken in de gaten te houden. Want met ziekte bijvoorbeeld krijgen we allemaal vroeger of later mee te maken, en, erger nog, we betalen daar maandelijks fikse bedragen voor.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

9 Comments on In de schaduw van het nieuws

 1. JooJootje // november 8, 2015 om 11:53 //

  Dit is al jaren en jaren een hot onderwerp dus je hebt te lang onder en steen gezeten denk ik het is ook al 70 jaar bekend dat de aansturing van de SS in de kampen direct kwam van de bonzen van de farmaceutische en chemie gigant IG farbe waar op wonderbaarlijke wijze nooit veel aandacht aan is besteed ook nauwelijks vervolging.

  kijk hier eens naar https://www.youtube.com/watch?v=bQPHEh0SsoA

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // november 8, 2015 om 12:06 //

  Het klinkt niet vriendelijk JooJootje maar het zal wel, van IG Farbe is mij bekend maar de moord op 300.000 psychiatrisch patiënten was dat niet. Vreemd is het wel, ik heb veel gelezen over de oorlog en mij er aardig in verdiept, maar misschien ben ik wel gewoon stom.

  Liked by 1 persoon

 3. De enorme winsten van de farmaceutische industrie zijn er op gericht om hart & vaatziekten, kanker zoveel mogelijk in stand te houden met de oude en beproefde medicijnen die misschien voor 20% werkzaam zijn. Denk alleen even aan de cholesterolverlagende statine die te pas en onpas voor worden geschreven voor om het cholesterol in bedwang te houden en waarvan bekend is dat het 1 op de 5 mensen daadwerkelijk helpt. Het is niet voor niets dat big farma enorme winsten genereert met deze specifieke geneesmiddelen. Ook chemotherapie slaat niet aan bij alle patiënten.

  http://waterput.yolasite.com/artikelen/chemokuur-chemotherapie-en-kosten
  https://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/tag/chemo/

  Like

 4. JooJootje // november 8, 2015 om 13:32 //

  @Tijl Uylenspiegel Jep ben niet vriendelijk als ik zie dat er een artikel geschreven is om het schrijven maar verder niets toevoegt aan de algemene kennis ga dan dieper er is genoeg info te vinden hoor. het T4 programma was en is algemeen bekend zonde van jou en mijn tijd en als het voor jou een echte openbaring is kom ik terug op mijn eerdere uitlating hoelang heb je onder een steen gelegen?

  Like

 5. JooJootje // november 8, 2015 om 13:41 //

  @Tijl Uylenspiegel trouwens nog de link gekeken kan je zien waar jou verhaal begint te rammelen. gewoon feedback info om een gat in kennis te dichten.

  Like

 6. Esperanza // november 8, 2015 om 14:42 //

  @Tijl

  Maak je geen zorgen, Tijl, dat de Holocousts begon met de systematische moord in Duitsland op psychiatrrische patiënten. behoort zeker niet tot de algemene kennis van de meeste mensen. Dus goed dat je hier aandacht voor vraagt.

  Tijl, https://youtu.be/MQZdUmxG1Es

  Liked by 1 persoon

 7. Esperanza // november 8, 2015 om 14:45 //

  Typo: psychiatrische patiënten

  Nog een poging om hier direct die interessante clip te plaatsen:

  Like

 8. “Medicijnmakers hebben meer doden op hun geweten dan de maffia”

  De Deense hoogleraar geneeskunde Peter Gøtzsche werkt als biochemicus voor een medicijnmaker. Hij komt nu met een dringend advies: gebruik zo weinig mogelijk medicijnen.

  Van medicijnen kun je beter worden, maar de kans is niet denkbeeldig dat je eraan doodgaat. Dat gebeurt zelfs op grote schaal; de medicijnmakers hebben meer doden op hun geweten dan de maffia.

  De Europese Commissie schat dat ieder jaar 200.000 burgers van EU-lidstaten overlijden aan bijwerkingen van medicijnen. En in de Verenigde Staten sterven jaarlijks 100.000 mensen aan geneesmiddelen. In de EU en de VS zijn medicijnen doodsoorzaak nummer drie, na hartziekten en kanker. Lees verder >>> http://www.ninefornews.nl/medicijnmakers-hebben-meer-doden-op-hun-geweten-dan-de-maffia/

  Like

 9. Had SomSomietje maar wat meer medicijnen gebruikt !
  De beste medicijnen komen uit Hongarije !
  .
  https://fenixx.org/2015/10/25/der-mann-er-ist-geistlich-zerstort-zerstort/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s