Nieuw

Framing: gemanipuleerde feiten presenteren

foto via twitter https://twitter.com/jamesrbuk/status/660105636361969664

De kwaliteit van de hedendaagse media is vaak ver te zoeken. Framing – een techniek waarbij beeldmateriaal op een bepaalde manier wordt gepresenteerd en de feiten worden verdraaid – is eerder regel dan uitzondering. De afgelopen jaren hebben de media bol gestaan met geframed beeldmateriaal waardoor het grote publiek op een verregaande manier werd misleid. Speciaal voor haar lezers heeft Curiales de belangrijkste feiten omtrent framing op een rij gezet, leugens ontkracht en de ware gebeurtenissen aan u voorgelegd.

De teddybeerseparatist
In de directe nasleep van de MH17-ramp werd de beschuldigende vinger al snel naar Rusland gewezen. Een vreemde ontwikkeling, aangezien de rampplek midden in separatistisch gecontroleerd gebied lag waar de media niet zomaar toegang tot hadden. Toen de pers pas veel later arriveerde werd een wat gezette separatistische officier prominent in beeld gebracht. We herinneren ons nog allemaal de beelden waarbij de separatist een teddybeer van een van de omgekomen slachtoffertjes als een soort trofee in de lucht houdt. De officier wil ons duidelijk maken dat geen enkel vliegtuig veilig is boven separatistisch grondgebied en dat zij zelfs niet zullen schromen kinderslachtoffers te maken om hun bewering hard te maken.

mh17 teddy bear

Een foto is natuurlijk slechts een momentopname. De teddybeerfoto werd namelijk compleet verkeerd aan het Nederlandse publiek gepresenteerd. Ook met de videobeelden was gesjoemeld, omdat de afloop hier bewust uitgemonteerd was. Als we de volledige video bekijken zien we dat de separatist de teddybeer teruglegt en een kruisje slaat uit respect voor het kinderslachtoffer.

Curiales >>

Doe mee met 8.100 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6146 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Framing: gemanipuleerde feiten presenteren

 1. Doe deze er ook maar bij:

  Like

 2. Alweer een artikel. Nu naar de NOS !

  Like

 3. Esperanza // november 4, 2015 om 18:03 //

  Framing, een gluiperd als Jeroen Pauw in zijn ‘talkshow’ is er een ster in.

  Like

 4. Esperanza // november 4, 2015 om 18:06 //

  En natuurlijk ook zijn evenknie, de gladjakker Matthijs van Nieuwkerk in DWDD.

  Like

 5. Alles is een illusie, alles word verdraaid voor eigen belang en gewin

  Like

 6. Duchesne // juli 1, 2017 om 20:40 //

  Heeft RTL deze seperatistische officier al schadeloos gesteld wegens het compleet opzettelijk criminaliseren van iemand om geld te verdienen? Nee, dan misschien tijd dat er iets aan word gedaan, het irriteert mij al een paar jaar, dit onrecht van de pers muskieten. Zo fucking smerig ….

  RTL leiding, dwz de mensen die hier iets aan kunnen rechtzetten:
  Guillaume de Poche (1958, in Belgie geboren) en Anke Schaferkordt (1962, in Duitsland geboren) zijn samen CEO van RTL Group. Elmar Heggen is CFO. Thomas Rabe is voorzitter van de Raad van Commissarissen van RTL Group, waar ook oud EU-voorzitter-Commissaris Jacques Santer zitting heeft.

  Iemand in staat van deze lui hun adressen te vinden?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: