Nieuw

Maar wat gebeurt er straks?

 

Die gedachte ging mij bij alle discussies rond de migrantencrisis vaak door het hoofd.

Natuurlijk, er wordt gezegd dat de asielzoekers die nu worden erkend een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen maar zou er nou werkelijk iemand zijn die denkt dat ze ooit nog teruggaan naar de regio waar ze vandaan kwamen?

Sterker nog, al die mensen die straks een afwijzing van hun asielaanvraag krijgen gaan ook niet terug. Met alle gezinsherenigingen gaat het om veel grotere aantallen immigranten dan men ons wil laten geloven. Wat dat voor schade gaat toebrengen aan de samenleving is nog een beetje koffiedik kijken maar die zal ongetwijfeld substantieel blijken te zijn.

Gesteld dat straks de vrede uitbreekt in de Arabische wereld, iets waar de eerstkomende jaren nog geen zicht op is, denken wij nu werkelijk dat ze dan vrijwillig terugkeren naar een leven met nóg meer armoede?

Want wat die mensen nu nog niet weten is dat ze straks in ons land een enkele reis gaan krijgen naar de onderkant van de samenleving, gesteld dat ze enige vorm van opleiding hebben gehad dan nog zijn hun diploma’s hier minder waard dan het papier waar het op gedrukt staat en daarnaast is er natuurlijk ook nog eens het taalprobleem.

Er zijn nu volgens de officiële cijfers 600.000 mensen zonder werk waarvan het merendeel laag of slecht is opgeleid en daar komen er straks god mag weten hoeveel nieuwkomers bij. Dat wordt dus een leven op het sociaal minimum, in eerste instantie lijkt dat voor hun natuurlijk rijkdom in vergelijking met de situatie waaruit ze kwamen. Dat lijkt de eerste tijd allemaal mooi en aardig maar na verloop van tijd slaat onherroepelijk de verveling toe en dat wordt vervolgd door jaloezie op mensen die het beter hebben. Die rondrijden in mooie auto’s waar jij als ongeschoolde niet Nederlands sprekende werkeloze alleen maar van kunt dromen. Na een tijdje in een Vogelaarwijk gaan ze merken dat er min of meer op ze neergekeken wordt omdat ze niks presteren en komen ze er achter dat ze ook niet de skills hebben om zich ooit omhoog te werken in de maatschappij. Hele wijken komen zo vol te zitten met chronisch ontevreden mensen en een kind kan bedenken dat dit kruitvat zo af en toe tot explosie zal komen.

Zou die “zwijgende meerderheid” waar Samsom het steeds over heeft zich ook beseffen dat we zo oneindig veel problemen in huis halen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.172 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

21 Comments on Maar wat gebeurt er straks?

 1. G.Deckzeijl // november 1, 2015 om 13:41 //

  …. zich ook beseffen…..?????
  Dat is GEEN gangbaar Nederlands…!!!
  Het had dus MOETEN zijn:
  Zou die zwijgende meerderheid waar Samsom het steeds over heeft ook beseffen
  dat we zo oneindig veel problemen in huis halen?
  _______________________________________________________________________
  En wat er straks gebeurt?
  Het gaat hier over INFILTRANTEN die massaal hiernaartoe komen op basis van
  HET PROJECT. Alle details te vinden op:
  http://www.osl-stavast.nl/stavast-columns/blij-met-wilders/
  Elders moest ik nota bene ook lezen dat de PVV Edward Snowden wil laten
  opsluiten. Ik kan niet nagaan of dat de correcte weergave van de plannen is
  of dat het een hoax is.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2015 om 13:57 //

  Bij mijn weten is dit WEL gangbaar Nederlands…..

  Like

 3. Esperanza // november 1, 2015 om 15:45 //

  Klopt, Tijl, het is gangbaar Nederlands gezien het feit dat het ingeburgerd taalgebruik is dat van hoog tot laag gebezigd wordt. Neemt niet weg dat het taalkundig incorrect Is.
  Taalkundig juist is:Ik besef dat. Of anderszins: Ik realiseer me dat.
  Soortgelijke fout wordt vaak gemaakt rondom het woord irriteren
  Je hoort nogal eens: Ik irriteer me eraan.
  Taalkundig juist is: Het irriteert me dat. Of anderszins: Ik erger me eraan.

  Like

 4. Esperanza // november 1, 2015 om 15:50 //

  Elders op Fenixx gaf ik gisteren een Kijktip voor het programma Buitenhof van afgelopen morgen.
  Wim van Rooy daar ook gezien?
  Kopen dat boek!

  http://joostniemoller.nl/2015/11/wim-van-rooy-won-islamdebat-in-buitenhof/

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2015 om 15:50 //

  Ik besef me
  Jij beseft je
  Zij beseffen zich
  Niks mis mee 🙂

  Like

 6. ieznogoedh // november 1, 2015 om 15:57 //

  Esperanza heeft gelijk en het feit dat het inmiddels ingeburgerd taalgebruik is, is een aanklacht tegen de verregaande niveauverlaging die het Nederlandse onderwijs sinds invoering van de Mammoetwet heeft ondergaan. Met dank aan de pvda die zo ongeveer altijd de portefeuille Onderwijs heeft gehad. Ook dat hebben ze dus goed verneu…
  Wat het terugkeren van vluchtelingen betreft, weten we allemaal dat tot op de dag van vandaag er geen noemenswaardige repatriëring van afgewezen vluchtelingen/mensen zonder verblijfstitel heeft plaatsgevonden. En ook in de toekomst zal dat niet anders worden. Ze gaan allemaal pvda stemmen en/of een deel van hun uitkering in de partijkas van demonen66 storten. Dus … blijven maar!!!
  Niet één gaat er terug, behalve dan natuurlijk zo iemand als een Turkse kleermaker waar niemand last van had en die gewoon zijn eigen kuchje verdiende. Misschien was dat niet onterecht, maar er waren honderden kandidaten die veel beter eerst teruggestuurd hadden kunnen worden.

  Like

 7. -beseffen
  -zich realiseren

  Meer smaken zijn er niet.

  https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/beseffen-zich-beseffen

  Like

 8. Zouden al die naïeve linkse malloten zich nu achter de oren krabben?.
  Zouden ze nu aan het beseffen slaan en zich niet meer op de politieke correcte borst slaan?.
  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4175853/2015/11/01/Ik-laat-straks-mijn-hele-familie-naar-Zweden-komen.dhtml

  Like

 9. Deze ondankbare hond is dus gewoon in Europa aan het shoppen, waar het meest te halen valt.
  Enige weken zat die klootzak nog op uitnodiging van Ajax in de Arena.
  Toen was alles in NL nog geweldig.
  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4151510/2015/09/28/Mohammed-Schelden-jullie-niet-op-scheidsrechters-hier.dhtml

  Like

 10. http://media.tpo.nl/2015/11/01/bonusquote-syriers-vergeet-duitsland-in-zweden-moet-je-zijn/
  Het Parool, het propaganda blaadje van de pvda, maakt zich weer eens belachelijk.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // november 1, 2015 om 23:51 //

  Dit artikel werd tevens door E.J.Bron gepubliceerd en daar kwam een interessante reactie op, zo interessant dat ik hem hier maar eventjes kopieer;
  Hendrik M. zegt:
  1 november 2015 om 22:28
  Gezinshereniging, prima, maar dan wel in het land van herkomst, waar ze de familie in veilige toestand achtergelaten hebben.
  Oww, het is daar niet veilig?
  Ook dan terug, lafbekken die hun familie in gevaarlijk gebied achterlaten willen we hier ook niet.
  Blijkt de familie een andere nationaliteit te hebben dan de ‘vluchteling’, ook dan terug wegens leugens…
  Gezinshereniging en rechtszaken mogen de Nederlandse belasting betaler niets kosten.
  Eventuele gezinshereniging alleen op de zelfde voorwaarden als voor mij en m’n buitenlandse echtgenote golden.
  Wil m’n (toekomstige) echtgenote/partner laten overkomen.
  • U gaat met uw partner samenwonen zodra u in Nederland bent. U schrijft zich in op hetzelfde adres als uw partner.
  • U hebt het basisexamen inburgering buitenland afgelegd of hebt vrijstelling. Meer informatie hierover vindt u onder’meer weten over’. U hoeft het examen niet af te leggen als u geen mvv nodig hebt M’n vriendin moest op een cursus Nederlands en examen afleggen (computer) op de Nederlandse ambassade (1500 km van haar woonplaats)
  • U hebt een geldig reisdocument (bijvoorbeeld paspoort).
  • U vormt geen gevaar voor de openbare orde en nationale veiligheid.
  • U bent bereid mee te werken aan een onderzoek naar tuberculose. U hoeft geen TBC-onderzoek te ondergaan als u de nationaliteit hebt van één van de volgende landen: Australië, Canada, Israël, Japan, Monaco, Nieuw-Zeeland, Suriname, de Verenigde Staten van Amerika of Zwitserland, of EER-landen en EU-landen. De overige nationaliteiten die zijn vrijgesteld van het TBC-onderzoek.
  • U hebt bij een eerdere aanvraag van een verblijfsvergunning geen onjuiste gegevens verstrekt of relevante gegevens achtergehouden.
  Uw partner moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Uw partner is ongehuwd.
  • Uw partner is Nederlander of heeft al minimaal 1 jaar een verblijfsvergunning voor een niet-tijdelijk doel of een tijdelijke verblijfsvergunning voor arbeid, lerend werken, medische behandeling, studie, tijdelijke humanitaire gronden, zoeken van arbeid of verblijf als familie- of gezinslid bij een persoon die voor een tijdelijk doel in Nederland verblijft.
  • Uw partner is 21 jaar of ouder.
  • Uw partner heeft een verklaring ondertekend dat hij referent is. (ook al zoiets)
  • Uw partner staat ingeschreven in Nederland in de Basisregistratie Personen (BRP) van zijn woonplaats (gemeente).
  • Uw partner heeft voldoende en duurzaam inkomen. Het inkomen dat uw partner moet aantonen is een bruto bedrag. Bij inkomen uit arbeid in loondienst wordt gekeken naar het sv-loon. Dit is het loon waarover de premies voor de sociale verzekeringen worden berekend. Het sv-loon is te vinden op de loonstrook en wordt soms ook (bruto)loon voor de Zorgverzekeringswet (ZVW) of loon voor loonheffing (fiscaal loon) genoemd. 3 recente loonstroken inleveren.
  Het inkomen moet voor minimaal 12 maanden beschikbaar zijn op het moment van de aanvraag. Werkgeversverklaring
  U kunt de sv-maandbedragen in de tabel vinden.
  Bijzondere feiten en omstandigheden?
  In een brief bij deze aanvraag kunt u eventuele bijzondere feiten en omstandigheden uitleggen. Stuur zoveel mogelijk bewijsstukken mee. Uitleggen hoeveel je van haar houd, liefst met bewijsstukken

  Gehuwd en partner is zelfde procedure, alles kost geld…
  Eerst een visum voor 1 jaar, daarna een visum voor 5 jaar, waarin ik volledig aansprakelijk ben voor haar onderhoud enz.
  Mocht ze het niet meer zien zitten, draai ik volgens garantverklaring, toch voor de kosten op, een eventuele bijstandsuitkering zal op mij verhaald worden.

  Heb het idee dat ik als autochtoon Nederlander behoorlijk meer moet doen en betalen dan een asielzoeker…
  Die mag vanuit z’n bijstandspositie vrouw en kinderen, soms zelfs ouders, over laten komen die direct in de bijstandspositie vallen, betaald door u en mij…
  Niks van een Nederlandse taal examen vooraf of zo.
  Terwijl mijn partner/bruid 21 jaar oud moet zijn, mag de echtgenote van de islam asielzoeker 13 jaar jong zijn.
  Discriminatie?

  Like

 12. G.Deckzeijl // november 2, 2015 om 00:35 //

  Beseffen / zich beseffen
  Is de zin ‘Ik besef me dat ik fout zat’ juist?

  Nee, de aanwezigheid van me in de zin ‘Ik besef me dat ik fout zat’ wordt als fout gezien. Juist is: ‘Ik besef dat ik fout zat.’

  Beseffen is geen wederkerend werkwoord; het wordt dus zonder het wederkerend voornaamwoord zich gebruikt:

  Je beseft toch wel dat jullie dan moeten verhuizen?
  De auteur besefte nauwelijks dat ze de literatuurprijs gewonnen had.
  Ze hebben nooit beseft hoeveel ze aan hun oma te danken hadden.

  Het werkwoord beseffen gedraagt zich dus anders dan bijvoorbeeld het werkwoord zich realiseren, dat wél een wederkerend werkwoord is. In ‘Ik realiseer me dat ik fout zat’ is me daarom juist: het is het wederkerend voornaamwoord dat bij ik hoort.
  Verwante adviezen

  Ik irriteer / erger me aan haar
  Realiseren dat / zich realiseren dat

  Trefwoorden

  werkwoord
  woordgebruik
  __________________________________________________________________
  Zo is het en NIET anders!

  Like

 13. terwijl de islam ons land aanvalt
  en de overheid dat steunt
  maakt ‘het verzet van Nederland’ zich druk
  over of het ‘besef me’ is of niet

  LEKKER BOEIEND

  Like

 14. Het kan toch niet anders beste mensen dat het onvermijdelijke er aan zit te komen? De burger springt straks letterlijk en figuurlijk uit zijn vel. Het zal met kleine incidenten gaan hier en daar en dan steeds grotere conflcten totdat we ons in gelederen opstellen in rijen van honderd breed en honderd lang, overal.

  Like

 15. Maar wat er straks gebeurt?

  (op fluistertoon)
  Misschien kunnen wij inspiratie halen uit de poëzie van Tracy Chapman:

  Don’t you know
  They’re talkin’ about a revolution?
  It sounds … like a whisper
  Don’t you know
  They’re talkin’ about a revolution?
  It sounds … like a whisper

  While they’re standing in the welfare lines
  Crying at the doorsteps of those armies of salvation
  Wasting time in the unemployment lines
  Sitting around waiting for a promotion

  Don’t you know
  They’re talkin’ about a revolution?
  It sounds like a whisper

  The poor people gonna rise up
  And get their share
  The poor people gonna rise up
  And take what’s theirs

  Don’t you know? They better run, run, run, run, run, run, run, run,run, run, run, run
  Oh I said, they better run, run, run, run, run, run, run, run,run, run, run, run
  As finally the tables are starting to turn
  Talkin’ ‘bout a revolution,
  Talkin’ ‘bout a revolution, oh, now
  Talkin’ ‘bout a revolution,

  While they’re standing in the welfare lines
  Crying at the doorsteps of those armies of salvation
  Wasting time in unemployment lines
  Sitting around waiting for a promotion

  Don’t you know
  They’re talking about a revolution?
  It sounds like a whisper…

  And finally the tables are starting to turn!
  Talking about a revolution..

  As finally the tables are starting to turn!
  Talkin’ ‘bout a revolution, oh,
  Talkin’ ‘bout a revolution, oh,
  Talkin’ ‘bout a revolution, oh, now

  Like

 16. G.Deckzeijl // november 2, 2015 om 07:08 //

  @iemand, 01:01
  Dus jij vindt dat je bij het verzet van Nederland hoort?
  Buitenhof gezien, gisteren?
  Heb jij al eens gemaild naar…
  l.a.c.j.lucassen@hum.leidenuniv.nl
  en
  m.s.berger@hum.leidenuniv.nl
  om ze bv. duidelijk te maken dat islam een veroveringsideologie
  en geen godsdienst is?
  Heb je iedere denkbare (bestuurlijke)hotemetoot al eens duidelijk
  gemaakt dat wat in grote getale onze horizon verziekt, enkel als
  infiltrant en niet als vluchteling aangemerkt dient te worden?
  http://tinyurl.com/nz9t73g
  En JA, ik maak me druk over het vaak belabberde Nederlands
  van sommigen.

  Like

 17. Ik plaats al tien, twintig jaar teksten. Frik, vrije volk, geenstijl.
  Ik ga niet mailen omdat ik ook niet praat tegen een muur.
  Waarom zou ik mailen met mijn onderdrukkers.
  En mijn ip-adres blootgeven aan jan en alleman.
  https://www.eenmanierom.nl/ip-adres/#IP-adres_achterhalen_via_een_e-mailbericht

  De winst risico verhouding slaat nergens op: de kans dat je mail iets uithaalt: nadert de nul komma noppes, en de kans dat de gestapo je ip-adres bijschrijven op hun lijstje ‘die gaan we in de gaten houden, laten we spyware erop zetten’ nadert de 100 procent.

  Beetje boze mailtjes gaan sturen naar de bovenonsgestelden. Leuke hobbie, van mij mag jij en of wauso of wie dan ook het doen, ik vind de brieven recht voor zijn raap, vol argumenten, misschien helpen ze wel. Maar ik geloof er niet in. Volgens mij halen ze NIETS uit, en haal je alleen maar ELLENDE op je dak door zomaar mailtjes rond te gaan ploppen naar de bovenonsgestelden. Wat als een bovenonsgestelde de mail ‘als dreigend ervaart’. Voor bovenonsgestelden loopt de politie wel hoor, in tegenstelling tot.

  Wat als een linksradicaal je ip adres te pakken krijgt en eens een stel hackers erop zet.
  De mogelijkheden zijn eindeloos. De popo kunnen gewoon met het ip adres in de hand je echte adres opvragen bij je provider. En of de logs inzien van wat jij de laatste paar jaar hebt uitgespookt op het internet.

  Wie mailt verliest anonimiteit. En moet zich daar bewust van zijn. Maakt zich target. Ik doe wat ik kan. Maar ik heb het hete oog van Sauron al in mijn nek. Een misstap, en ik hang.

  Het gebruik van middelen als TOR (overigens gemaakt.. door de cia) zijn alleen maar ‘vertragers’, ze kunnen met de wet in de hand van provider naar provider wandelen en elke keer het oude ip-adres met het nieuwe koppelen, en na 10, 20 hops zijn ze dan TOCH bij je echt ip adres, of, wat nog veel waarschijnlijker is: de in en uitgang van de tor-netwerken zijn gewoon cia-honeypots, en door alleen al de software te downloaden kom je al op de lijst met ‘potentiele verdachten’, hell, door zelfs maar op google te zoeken naar de technologie kom je op een ‘hmmmm’ lijst.

  Just saying.

  Like

 18. Je moet ook niet mailen naar Maurits Berger, maar geld sturen. Dat heeft de sultan van Oman ook begrepen en die heeft Maurits dan ook gewoon gekocht en laat hem hier zijn islamofiele boodschap verkondigen.
  Je kan ook bidden, dattie een dodelijk ongeluk krijgt ofzo.

  Like

 19. G.Deckzeijl // november 2, 2015 om 14:46 //

  @Iemand, Ik kan me niet herinneren dat je stukken op bv. AP hebt geplaatst.
  Maar dat doet er niet meer toe. Frik is niet meer onder ons, hem en zijn site zal ik blijven missen.
  Trouwens, TOR is helemaal ingepakt door de NSA.

  Like

 20. Esperanza // november 2, 2015 om 15:10 //

  @Deckeijl

  Gerrit, ook ondergetekende was onder een andere nick actief als reageerder bij Frik. En ook van mij zul je dat dus niet herinneren.

  Like

 21. Esperanza // november 2, 2015 om 15:12 //

  Mooie hommage van Theodor aan Theo:

  ‘Hoe dan ook: al Theo’s films, al zijn columns, al zijn poëzie, al zijn vraaggesprekken, alles draait om die kern van een sterk gestructureerd rechtvaardigheidsgevoel dat als een antenne voor hypocrisie werkte. Wijs mij één tegenstander van Van Gogh aan met wie hij ruzie had en die niet hypocriet was, ik schenk u een reep chocola.

  De vernedering en de daar uit voortvloeiende ruzie was voor Theo het panacee tegen hypocrisie. Theo werd ten slotte vermoord door iemand die misschien wel het meest hypocriete gedachtegoed dat er bestaat omarmde.’

  http://cult.tpo.nl/2015/11/02/over-theo-van-gogh-de-beledigingen-van-vermeende-keizer-napoleon/

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Maar wat gebeurt er straks? |
 2. Maar wat gebeurt er straks? | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s