Nieuw

Neem het ze eens kwalijk

Stel, je bent geboren in een Arabisch land, het maakt eigenlijk niet uit welk land want ze doen weinig voor mekaar onder.

Dan ben je niet te benijden, je bent gedwongen je leven lang te hosselen, te knoeien, te kloten om te voorzien in je levensonderhoud, scholing bestaat maar is abominabel en slechts voor weinigen weggelegd, maar met of zonder scholing, veel werk is er niet, althans niet zoals wij aankijken tegen werk, met een contract en enige wettelijke bescherming. Het land waar je woont is naar alle waarschijnlijk puissant rijk door de aanwezige bodemschatten, maar die onwaarschijnlijke rijkdom is voorbehouden aan een toplaag die zich letterlijk wentelt in weelde terwijl ze een dikke middelvinger opsteken naar de overige inwoners van het land.

Op zeker moment breekt er aan alle kanten in de regio oorlog uit en mensen vluchten alle kanten op voor het ongekende geweld en vervolgens kom je in een vluchtelingenopvang terecht en daar hoor je over Europa, je hebt nog niet het begin van een idee waar dat ligt, wat voor taal daar gesproken wordt en ga zo maar door, maar men vertelt je dat je daar nooit meer bang hoeft te zijn dat je volgende week van de honger geen ontlasting meer hebt want alles wordt gratis verstrekt.

Je moet dan toch wel ernstig mesjogge zijn wil er dan niet een stemmetje zeggen “hé, misschien moet je maar eens proberen daar naartoe te gaan”.

Ja, neem het ze eens kwalijk!

Dat zouden u en ik ook denken in zijn/haar plaats.

Zeg ik daar dan mee dat ze allemaal maar moeten komen? Nee natuurlijk niet! Wat ik bedoel is dat we niet boos op die mensen moeten zijn maar op de mensen die het faciliteren dat ze hier naartoe kunnen en mogen komen.

En dan met name de socialistische idioten die volledig uit het oog hebben verloren dat het geld dat met hun opvang en hun toekomstige uitkeringen gemoeid gaat opgehoest moet worden door belastingplichtigen, mensen die dag dag uit aan het werk gaan en daarna de helft van hun zuur verdiende inkomen moeten afstaan aan de staat.

Dat geeft een verantwoordelijkheid aan die staat, namelijk om daar zorgvuldig mee om te gaan.

Wij mogen, nee wij moeten van de overheid eisen dat ze dat geld niet zomaar te pas en te onpas over de balk smijten. En op het moment dat je aan mensen van heel ver weg gaat toestaan dat ze zomaar naar binnen wandelen en ze ook nog een uitkering gaat geven dan ben je helemaal van het padje, dat geld is opgebracht door ons en voor ons.

Dat kun je niet zomaar uit gaan delen aan mensen die nooit hebben bijgedragen en ook niet de intentie hebben om dat ooit te gaan doen, die overheid zou zich moeten bedenken dat het niet hun geld is waar ze mee lopen te strooien maar ons geld.

Doe mee met 8.273 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (499 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on Neem het ze eens kwalijk

 1. jungleelephant // oktober 27, 2015 om 00:50 //

  Met alle begrip van uw kant:hun gedrag is zo schandalig dat je ze hier niet moet willen hebben!

  Liked by 1 persoon

 2. Het probleem is dat die mensen die op dit moment in West-Europa hun geluk zoeken een ideologie (islam!) meedragen wat totaal niet compatibel is met onze westerse gedachtes en waarden. Daar zit de pijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 27, 2015 om 01:06 //

  Nou laat er maar geen misverstand over bestaan, als er één is die ze niet hier wil hebben dan ben ik dat wel, wat ik bedoelde te zeggen is dat we in feite niet boos op die mensen moeten zijn maar op de idioten die hen toestaan binnen te komen.
  Eén van de redenen is de financiële kant van de zaak, een andere is zoals rommel al zegt, de ideologie die ze met zich meedragen die naarmate hun groep groter wordt ook een veiligheidsrisico betekent.

  Liked by 1 persoon

 4. Het moet anders.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik vind dit leuk.

  Liked by 2 people

 6. Ze willen terug. Het liefst vandaag nog, maar ze kunnen niet.
  Zeven Syriërs smeken bijna om hun ingenomen paspoort terug te krijgen, maar niemand helpt ze, zeggen ze. Ze blijven noodgedwongen in noodopvang Heumensoord.
  ,,Ik heb geen geld voor de terugreis, maar dat ga ik wel zoeken.”

  http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4171830/2015/10/27/Wanhopige-Syriers-willen-weg-uit-de-noodopvang.dhtml

  Like

 7. Het onbegrip en de woede neemt snel toe maar heeft geen zin. Dat dit snel toeneemt komt omdat de pijn steeds meer in eigen portemonnee is te voelen of dat er nog meer aankondigingen komen om bij te dragen voor dit of voor dat. Hoe meer het de eigen portemonnee raakt hoe meer weerstand en opstand. Woede is zinloos verloren energie. Bewaar die energie om anderen te overtuigen die er nog géén last van hebben dat dit de verkeerde keuzes zijn en dat dit ons allemaal gaat raken. Bewaar je energie voor goede keuzes en juiste inzichten om te kunnen anticiperen.

  Like

 8. tnks Rommel

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: