Nieuw

Van DVC naar Fenixx

Mensen vragen zich wellicht af waarom we zo plotseling met een nieuwe site zijn gestart.

Al langere tijd werd er door de schrijvers van De Vrije Chroniqueurs nagedacht over een verandering van lay-out naar een meer ‘magazine’achtig format, met onder meer losse rubrieken, die een vaste plek op de voorpagina hebben. Maar doordat alles zijn gangetje ging, was er nooit een dringende reden om te veranderen. Toen kwam de schadeclaim van het advocatenbureau I-ee vanwege een gebruikte foto van een persfotograaf, die hiermee nog een extra centje kon verdienen. Dit is toen door de schenkingen van verschillende lezers betaald. Hierbij wil ik deze mensen nog een keer hartelijk danken. Op een paar tientjes na werd het hele bedrag door u gecompenseerd.
Enkele weken geleden kreeg ik nu weer een brief van I-ee in de bus, met dit keer een claim van 250,= voor een andere foto van een Nederlandse persfotografe. Bij het nakijken van het afbeeldingenarchief op DVC werd duidelijk, dat het een monnikenwerk was om de duizenden afbeeldingen die in de afgelopen jaren zijn geplaatst na te kijken op auteursrecht en om eventuele nieuwe claims te voorkomen, hebben we na snel beraad besloten om DVC op slot te doen en meteen een nieuwe site op te zetten volgens de wensen die er al leefden. Hier ziet u het resultaat.

Hopelijk is de nieuwe site naar uw smaak. Het is behalve voor u ook voor de schrijvers even wennen. Het is alsof we in een nieuw huis terecht zijn gekomen en moeten even vertrouwd raken met de inrichting en de mogelijkheden tot uitbouw (en met de machinekamer). Eventuele minpunten en problemen worden in het voorbijgaan opgelost/veranderd waar dat kan en suggesties voor verbetering zijn altijd welkom.

In ieder geval zijn tot nu toe de reacties positief en zijn we in de eerste dagen qua bezoekersaantallen  boven het gemiddelde DVC-bezoek uitgekomen. Een grote steun hierbij was E. J. Bron, die zo goed was om de 2 aankondigingen op zijn site te plaatsen, zodat de mensen wisten wat er aan de hand was. Bij deze willen we ook hem hartelijk danken.

Ook zijn Fubar en rommel een applaus waard. in 1 dag heeft Fubar het huis gebouwd en samen met rommel de eerste meubels (artikelen en rubrieken) geplaatst, zodat er meteen weer een site met inhoud was.

Over wat er met de oude site gaat gebeuren wordt nog gesproken. Weer openzetten is geen optie, maar in ieder geval worden er backups gemaakt.

Zo staan de zaken dus in hoofdlijnen. Fenixx verrees uit de as van DVC en daar zijn we dan. Van spoor gewisseld, maar de trein rijdt door en we wensen de bemanning en passagiers een voorspoedige reis.

 

 

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

34 Comments on Van DVC naar Fenixx

 1. @Neree.
  Ik had het niet bij Bron gezien.
  Toen ik bij mijn Favorieten DVC aanklikte kwam ik automatisch in fenixx.org terecht.

  Like

 2. D. G. Neree // oktober 23, 2015 om 14:23 //

  Klopt, Rebecca, maar omdat er geen tijd was om mensen in te lichten op DVC, zouden mensen plotseling voor een leeg scherm komen te staan, vandaar

  Liked by 1 persoon

 3. Esperanza // oktober 23, 2015 om 17:13 //

  @D.G.

  Bijzonder knappe prestatie om dit op zo korte termijn uit de grond te stampen!

  Hoeveel tientjes kom je nog tekort om die eerdere claim op te hoesten?

  En is die nieuwe claim van 250 Euro nu van de baan met het opdoeken van DVC?

  Liked by 1 persoon

 4. Nee, die is betaald. Anders zou die claim weer een paar keer over de kop gaan. In juridische termen heet dat anders.
  Maar het linke was dat het weer hetzelfde advocatenbureau was. Die heeft gewoon geld geroken, was onze conclusie, na de eerste maal. En als je kwaad in de zin hebt dan kun je op het oude DVC heel veel foto’s vinden waar het ‘copyright (ik pis er op)’ niet in orde is. Dat twee verschillende fotografen, heel toevallig, via hetzelfde advocatenbureau an onze deur kloppen geloof ik niet, dat is me te veel toeval. Dat advocatenbureau heeft een paar screenshots of pagina’s van DVC gecached (of hoe dat werkt) en zoekt er vervolgens de fotograaf bij was ons idee. Los van dat we jullie niet nog een keer om geld wilden vragen omdat wij recidivisten zijn, wilden we vooral ook deze afperser geen kans geven om zich vaker te verlagen tot juridische criminaliteit. Dus moest DVC op slot.

  Liked by 2 people

 5. Beetje je ‘werk’ bij het vullis (foto’s van andere mensen hun werk) aan de straat (het internet) zetten (zonder handtekening) en dan het recht aan je zijde hebben als mensen er mee gaan lopen.
  Wanneer schaffen we die wetten uit 1815 eens af ?

  Like

 6. Fotografen. De wormen van het internet, ze kruipen door het afval en de stront dat anderen uitgescheiden hebben en verpatsen dan de gecomposteerde vorm als carrière-helers.

  Ik heb me er al eens over uitgelaten:
  http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/03/bas-copy-paste-paternotte-beschuldigde.html

  Mensen die een meubelontwerpje van me jatten of een decor van me nabouwen doen tenminste nog hun best, kan ik van fotografen en hun advocaten-handlangers niet zeggen. Fotografie is dan ook geen kunstvorm, maar een vorm van gelegaliseerde diefstal.

  Like

 7. We moeten trouwens bier halen, Neree. We hebben een feestje morgen 😀

  Like

 8. trebor2110 // oktober 24, 2015 om 02:57 //

  Zeker de eerste week van Fenixx vieren

  Like

 9. Esperanza // oktober 24, 2015 om 03:07 //

  Het schijnen vijf jonge vrouwen te zijn die dat geld uit de zak klopperij kantoortje bemannen waarvan er eentje advocaat is, ene Kitty van Boven.

  http://i-ee.nl/over-i-ee-advocatenkantoor-uitgeest/

  Like

 10. Esperanza // oktober 24, 2015 om 03:11 //

  By the way, ben het rekeningnummer kwijt waarop een bijdrage vanwege deze laaghartige dieverij te storten.

  Like

 11. D. G. Neree // oktober 24, 2015 om 07:26 //

  Esperanza, die laatste paar tientjes heb ik zelf betaald. Wat die tweede claim betreft, die is door de redactie bij elkaar gelegd, evenals de kosten van de nieuwe site. Zoals Fubar zegt: we kunnen niet de lezers blijven lastigvallen voor onze eigen onzorgvuldigheid.

  Op dit moment zijn we wel aan het praten om een spaarpot aan te leggen voor eventuele toekomstige calamiteiten of uitbreidingen. Misschien dat we een plek inruimen voor advertenties.

  Like

 12. D. G. Neree // oktober 24, 2015 om 07:37 //

  Inderdaad zijn fotografen het tuig van de journalistiek. Een foto is zogenaamd objectief, maar is dat natuurlijk helemaal niet per sé. Zeker niet als er dingen geënsceneerd worden (Pallywood), of de foto’s getruceerd worden of een dood jongetje aan het strand even ‘beter’ neergelegd wordt voor de foto. Persfotografen zullen geen hand uitsteken om een gewonde of iemand die in levengevaar verkeert te helpen. Het plaatje is veel belangrijker!

  Foto;s worden gebruikt om de mensen te beïnvloeden. Een foto toont maar een deel van de situatie. Zo wordt bijvoorbeeld iemand gefotografeerd die zijn rechterarm strekt, terwijl de 4.000 andere aanwezigen dat niet doen. Er wordt ook niet getoond waarom iemand dat deed. Het kan zijn om te provoceren of omdat hij zelf geprovoceerd werd.
  Kortom: foto’s zijn propaganda- en leugenmiddelen bij uitstek.

  Liked by 1 persoon

 13. “Zo wordt bijvoorbeeld iemand gefotografeerd die zijn rechterarm strekt”

  AAAAAArgh, wat is dát nou weer voor gelul. Tweets willen hier niet. Ik had ook al zo’n geintje met quotes in een stukkie. Ik dacht toch dat alles (kuch, bleek niet zo te zijn) hetzelfde werkte als bij mij.

  Na het weekend …

  Like

 14. trebor2110 // oktober 24, 2015 om 02:57

  Zeker de eerste week van Fenixx vieren
  ————

  Neen.

  Wel dat het piepschuimen-racebaanproject-door-een-techno-disco-industrieel-space-strandlandschap na 3 maanden af is. 😀

  Filmpje volgt …

  (die breakdown van DVC kón echt niet beter getimed …)

  Like

 15. D. G. Neree // oktober 24, 2015 om 08:04 //

  Yep: alle toestanden met allochtone import worden beschouwd als incidenten, maar een incident als dit wordt het hele NLe volk aangewreven en is “een teken van institutioneel racisme”.

  Like

 16. Weet je wat het is met dat autootje, Neree. Je moet het gewoon een paar uur inrijden, dan gaat die smooth. Vliegt ie zelfs uit alle bochten zonder dat je turbo gebruikt. No worries, ik heb iemand geregeld die morgen (zo meteen) de hele avond het autootje uit de hoek gaat vissen. 🙂

  Like

 17. D. G. Neree // oktober 24, 2015 om 08:04
  `Yep: alle toestanden met allochtone import worden beschouwd als incidenten`
  ————————————
  `Dit is het land waar we een opéénvolging van ellende incidenten noemen`
  http://fubarfubar.blogspot.nl/2012/12/dit-is-het-land-mijn-land.html.

  Like

 18. Esperanza // oktober 24, 2015 om 03:07
  Het schijnen vijf jonge vrouwen te zijn die dat geld uit de zak klopperij kantoortje bemannen waarvan er eentje advocaat is, ene Kitty van Boven.

  http://i-ee.nl/over-i-ee-advocatenkantoor-uitgeest/
  ———

  Genoteerd. I love to fuk fukkers, ook als ze vrouw zijn.

  Like

 19. @Neree
  U moet het stuk op GeenStijl nogmaals lezen. Betreffende maakte een wegwerpgebaar en op het juiste tijdstip maakte de NRC een foto !!! En dan heb je een gestrekte arm.
  Ik heb met die gestrekte arm overigens geen moeite. Het is een manier van emotie tonen. Dat de Over-Correcten dit gebruiken om iemand weg te zetten is gewoon, omdat ze de media in bezit hebben en dit zo kunnen manipuleren. Ook hoe we moeten zijn en wat we moeten en mogen doen bepaald de media ! Ik prik ook daar doorheen. Ik ben voor ‘Burgerlijke Ongehoorzaamheid’ in wat voor vorm ook !

  Like

 20. D. G. Neree // oktober 24, 2015 om 13:32 //

  Wauso, ik had het over een ander moment, tijdens de Wildersdemonstratie in Den Haag.

  Like

 21. D. G. Neree // oktober 24, 2015 om 13:38 //

  Fubar “Ik heb iemand geregeld die morgen (zo meteen) de hele avond het autootje uit de hoek gaat vissen”
  heb je een acrobatische chimpansee gevonden die vliegende trapezewerk doet in het circus?

  Like

 22. Esperanza // oktober 24, 2015 om 18:55 //

  Smeerlapperij:

  ‘Dat wil niet zeggen dat i-ee tot inzicht is gekomen. Enkele dagen na de uitspraak kwam ik op een andere site dit verhaal tegen. Andere fotograaf, zelfde advocaat. Als ik her en der zoek kan ik maar twee dingen concluderen. Mijn theorie: beide fotografen (Flos & De Jong) hebben dit kantoor gemachtigd om op zoek te gaan naar foto’s. Daarvoor huurt Kitty stagiaires of goedkope krachten in. Mocht er iets gevonden worden, dan gaat er een standaard dreigbrief uit in de hoop dat er snel wordt betaald. Een enkele keer wordt het een rechtzaak, dan kost het meer tijd, levert het weinig tot niets op, maar om de andere dreigementen kracht bij te zetten, kunnen ze niet anders. Uiteindelijk krijgen de fotografen zo nu en dan een bedragje, terwijl Kitty van Boven binnenloopt. Wat een manier om brood op de plank te krijgen…’

  https://gerbie7.wordpress.com/2012/08/17/kroniek-van-een-rechtszaak-5-slot/

  Like

 23. Esperanza // oktober 24, 2015 om 19:00 //

  Weinig toe te voegen aan onderstaande comments elders over de praktijken van advocaat Kitty van Boven:

  Scootertjegezegd:28 juni 2013 om 12:02
  MIsschien heeft mevr. van Boven het (juridische) recht aan haar zijde, misselijkmakend is het wel. Ze weet donders goed dat het hier om onschuldige bloggers gaat zonder enig commercieel gewin. Terwijl het mevr. van Boven alleen om financieel gewin gaat. Veel dreigen en intimideren en vervolgens de hand ophouden. Maar of ze nou ook het morele gelijk heeft….

  Pgezegd:28 juni 2013 om 14:07
  Belachelijk vind ik het, mevr. van Boven is gewoon een ordinaire geldwolf. Als mensen alleen om een foto al moeilijk gaan doen.. http://kluun.nl/columns/schuld-en-boete/2009/07. De crisis heeft toegeslagen en dat advocaten dan bloggers moeten gaan uitknijpen is gewoon sneu, haal het geld ergens anders weg zeg, komop.

  Like

 24. Wij van de redactie waren er ook al achter dat het hier een advocaatje betreft die zich gespecialiseerd heeft in het zoeken van foto’s op het internet waar copyright op rust om daarna het slachtoffer een poot uit te draaien. We kunnen alleen maar hopen dat ze vandaag of morgen tegen de verkeerde aanloopt en bij het ochtendgloren haar toko tot de grond afgebrand ziet.

  Like

 25. Esperanza // oktober 24, 2015 om 20:36 //

  Even wat verder speuren op het internet leert dat die advocaat Kitty van Boven met haar kantoortje in Uitgeest al jaren aktief is om haar zakken te vullen met haar misselijk makende praktijk.

  ‘Kitty van Boven is de advokut die nix anders te doen heeft dan internet afspeuren naar foto’s en berichten van kranten. Kutty, ga ’s deaud! i-ee.nl…
  sax | 15-11-11 | 22:31′

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/11/de_foto_die_niet_mag_van_het_f.html

  Like

 26. Kitty van Boven doet men beter van Onder. Waar het geen verschil maakt. De geldhoer.

  Like

 27. Esperanza // oktober 24, 2015 om 23:06 //

  Hier onder de link is Kluun aan het woord over engerd Kitty van Boven.

  ‘Dezelfde fotografen die ik in tientallen mails van bloggers tegenkwam. Dezelfde advocaat: Kitty van Boven. Deze vijf fotografen en advocaat hebben er hun businessmodel van gemaakt. Praten? Niet mogelijk. Schikken? Ja. Op één voorwaarde: als ik er niet over zou publiceren.’

  http://www.volkskrant.nl/opinie/-er-is-een-heksenjacht-ontstaan-op-bloggers-door-dezelfde-vijf-fotografen~a3466802/

  Like

 28. Tijl Uylenspiegel // oktober 25, 2015 om 01:09 //

  Wat is het toch jammer dat ik geen connecties meer heb in de Haagsche onderwereld, er is een tijd geweest dat ik wel wist hoe ik iemand “op kon laten knappen” zonder zelf vuile handen te maken.

  Like

 29. De goeie ouwe tijd. Waar problemen onderling ‘opgelost’ werden.

  Like

 30. Tijl Uylenspiegel // oktober 25, 2015 om 01:26 //

  Ik denk dat die tijd van ‘oplossingen’ nog steeds wel bestaat alleen heb ik niet langer de connecties.

  Liked by 1 persoon

 31. laura van der Storm // oktober 25, 2015 om 02:10 //

  praatjesmakers :-)))

  Like

 32. Wat? Platenbazen?

  Like

 33. Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  Nix fee, maar ’t vertrouwde DVC,
  in ’n ander jasje dan, maar uiteraard oké
  dus graag wens ik Fenixx het succes dat zij verdient
  evenals DG, mijn courage-rijke vriend…
  .
  Jasterke
  .

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: