Nieuw

Weggegooid geld

Dat was de titel van een documentaire vanavond over Israël en de Palestijnen in de “bezette gebieden” op de Westelijke Jordaanoever en (in mindere mate in Gaza) door de IKON.

De hele documentaire lang komen er beschuldigingen langs dat Israël de grote boosdoener is, de boeman om het zo maar eens te zeggen, tegelijkertijd komt er in het hele verhaal niet één Israëliër aan het woord. Mensen van verschillende pluimage mogen hun beschuldigingen uiten, van Palestijnen tot Duitsers en alles wat daar tussen zit.

En dat zijn er een hoop, en al die landen geven geld, veel geld, toch is er niemand die zich afvraagt waar dat geld gebleven is, in die zin is de titel van de docu goed gekozen want je kunt nauwelijks anders dan concluderen dat het inderdaad weggegooid geld is. Maar hoe serieus moet je een omroeporganisatie nemen die in een conflictsituatie slechts één kant van de strijdende partijen aan het woord laat? Naar mijn mening moet je die helemaal niet serieus nemen, sterker nog je zou ze openlijk moeten beschuldigen van eenzijdige berichtgeving. Keer op keer wordt de muur in beeld gebracht die Israël heeft gebouwd, niet één keer wordt de aanleiding tot het bouwen benoemd laat staan dat er vermeld wordt dat hij werkt; het aantal aanslagen is dankzij de muur aanzienlijk afgenomen.

Keer op keer wordt er ook geschermd met de “Twee staten oplossing”, en de beschuldigende vinger wijst telkens weer uitsluitend naar Israël, nooit naar de weigerende Palestijnse autoriteit, en in de hele uitzending is niet één keer gewezen op het feit dat zowel Hamas als Fatah in hun ideologie de vernietiging van de Joodse Staat hebben staan.

En weet u wat nou zo erg is, die IKON valt onder de publieke omroep, en die wordt (vorstelijk) betaald door onze eigen overheid met geld van u en mij, u en ik betalen dus indirect mee aan Palestijnse propaganda!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

21 Comments on Weggegooid geld

 1. Ze vertellen ook nooit dat Gaza Judenrein is en dat Abbas de Westbank ook Judenrein wil hebben. Dat ze heel Israël Judenrein willen hebben. Sterker nog dat ze de hele wereld Judenrein willen hebben. Dat mohammedanen regelrechte nazi’s zijn voor wie de dag des oordeels niet aan zal breken, volgens hun koran, voordat de laatste Jood dood is.

  Like

 2. G.Deckzeijl // oktober 21, 2015 om 09:00 //

  Ik zal ze ff helpen met hun verdomde “judenrein.”:
  http://fubar.mobi/2015/10/15/nos-noemt-poging-tot-moord-op-joden-door-palestijnen-verzet/
  (klik het filmpje van link 1 aan)
  Alleen voor politiek correcte Nederlanders, zoals bv. de redactie van IKON:
  Wel eens gehoord van het handvest van hamas?
  Daar staat oa. zwart op wit in dat de Staat Israël vernietigd moet worden.
  Mededeling voor alle linkse idioten in dit land: koop een ticket naar Israël en bezoek
  alle inwoners van de dorpen die bijna continu raketten uit Gaza op hun dak krijgen,
  ga daar ’s mee babbelen.

  Like

 3. G.Deckzeijl // oktober 21, 2015 om 09:18 //

  Gingrich: Palestijnen zijn een verzonnen volk.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/article20830702.ece

  Like

 4. G.Deckzeijl // oktober 21, 2015 om 09:20 //

  http://fubar.mobi/2014/07/14/newt-gingrich/
  Hij is niet de enige die zich grote zorgen maakt.

  Like

 5. Ik kan het (weer) niet laten.

  Goedendag Kamermannetje De Vries (a.a.dvries@tweedekamer.nl)
  .
  Uit Middelburg en zoals U zelf zegt: Zeeuwser en socialer !
  Naar mijn mening beperkt dit sociale zich echter enkel tot Allochtonen. Gewone mensen, U weet wel de arbeiders die wonen in gewone arbeidershuisjes daar hoor ik U en Uw partij niet meer over. Waarom deelt U de maatschappij m.b.t. eenvoudige mensen in tweeën. Zijn jullie van de PvdA soms wereldheersers, dat jullie voor eenieder die langskomt denkt te moeten ‘zorgen’ ? Begrijpt U dat dit ‘zorgen’ ten koste gaat van het inkomen en de levensvrijheid van de normale Autochtone Nederlanders ? Hoe komt het toch, dat U die zegt socialer te zijn dan anderen ons in feite wilt doden ? Of hebben ze bij de PvdA het ‘Socialisten syndroom’ in het hoofd van Mao, Che, Stalin en al die andere ‘Socialen’, die voor hun geloof anderen de dood in jaagden ?
  Nu komen er massa’s ‘vluchtelingen’ het land binnen. Economische emigranten zou een betere bewoording zijn, maar dat mag niet, dat zou de waarheid zijn. Deze mensen zijn echter niet zo blij met ons. Als ze, de astronauten, dokters, ingenieurs enz. hun zin niet krijgen, dan zijn de rapen gaar. Het zijn veelal mannen, die hun vrouwen in de steek laten, want het is ‘gevaarlijk’ ? Kennelijk is dit gevaar er enkel voor hun en niet voor vrouw en kroost ! Deze dapperen komen van ver en zijn tot alles in staat. De boterham met chocopasta voor ons beregoed, maar niet goed genoeg voor de asiel immigrant ! Tenten als voorlopig onderkomen, die zijn ook niet goed genoeg ! Er circuleren meerdere filmpjes over deze ‘tent onvrede’, maar deze ene wil ik U wel tonen anders zou U straks nog kunnen zeggen ‘Ich habe es nicht gewusst’!. Vraagt U zichzelf nooit eens af waarom U dit soort mensen ‘Welkom’ heet, terwijl ze ons haten. Per dag liggen ze 5x op de grond en roepen dan in hun taal: dood aan de Kafir (ongelovigen). Voor de goede orde, die ongelovigen, die gedood moeten worden zijn veelal Autochtonen. Mijn vraag aan U is dan ook: Waarom zet U zich daar zo sterk voor in ? En bevalt dat doden van Autochtonen zo goed ? Of moet U gewoon mee knikken met SamSom ?
  Daarom vraag ik U om eens een tegengeluid te produceren bij Uw partij en ze te bewegen om te stoppen met met het de dood injagen van de Autochtone Bevolking !
  Filmpje met Astronauten.

  Succes gewenst met Uw opdracht.

  W.H.J. Reiss

  Liked by 1 persoon

 6. Slovenië
  Effe een selfie!

  Like

 7. Gisteren heb ik de Telegraaf verzocht doch vriendelijk om meer naar de Nederlandse burger de juiste berichtgeving te plaatsen en niet alleen zielige berichten en foto,s plaatsen van imigranten, want de Nederlandse Burger wordt totaal genegeerd door uw krant misschien in opdracht van deze huidige regering. Binnen tien minuten had ik al een mail met geen toewijzing plaatsing van mijn artikel door de dames/heren moderatie. Ik geloof nu dat de Telegraaf aan sencuur doet zo gauw je maar iets over de krant of regering zegt. Alle tv stations en kranten die meepraten in hun straatje hebben vrij spel.

  Like

 8. Ik heb van de Telegraaf hun huisregels gelezen en niets maar ook niets geeft reden om mijn artikel te weigeren. Ik vind dit zeer verontrustend voor een vd grootste krant in een vrij land met “vrije democratie en meningsuiting” waarbij zoals jullie mij kennen ik toch heel beschaafd ben in mijn taalgebruik. Hoogstens gebruik ik in mijn emotie wel eens verneukt of verneuken, maar dit staat gewoon als nederlandse taal in het woordenboek.

  Like

 9. @Don
  Toch goed dat je dit hier plaatst. Er moet actie komen d.m.v. briefschrijvers !
  Dit is ook wat ik bedoel met actie. Actie vanachter het bureau ! Of je heet Bill Clinton, dan krijg je actie onder het bureau, maar zo’n groot bureau en dito personeel heb ik nu ook weer niet ! En dat zie ik te weinig. Onderling aan gelijkgestemden kennis doorgeven is 1 ding, maar dat is te beperkt ! Je moet ze op een simpele manier op hun ‘domheid’ wijzen !

  Like

 10. Ik kijk niet eens meer naar dit soort propaganda en leugen programma’s, want ik word er kotsmisselijk ziek van! Daarom heb ik ze maar mijn artikel gestuurd via de e-mail: https://ejbron.wordpress.com/2015/10/20/over-de-leugen-dat-israel-palestijns-land-bezet/

  Like

 11. @Wauso // oktober 21, 2015 om 13:22

  Je hebt je eigen “Wauso’s ingezonden brievenrubriek” gekregen op de voorpagina. Stukje scrollen.

  Like

 12. Inderdaad, weggegooid geld.
  http://www.cbsnews.com/news/arafats-billions/
  http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,782141,00.html
  Ik heb het niet gezien, maar ik vermoed dat dit niet interessant genoeg was.

  Like

 13. N.E. Derlander // oktober 21, 2015 om 21:05 //

  Ik dacht toen ik de eenzijdige documentaire zag: is de IKON helemaal van God los?

  Like

 14. hadden ze dat geld maar uitgegeven aan bommen om de hele gaza strook weg te vagen

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // oktober 22, 2015 om 00:43 //

  D.E.Nederlander ook ik had er grote vraagtekens bij, hoe verantwoord een overtuigd christen het maken van zo’n slechte en eenzijdige docu voor zichzelf.
  Willens en wetens een verkeerd beeld schetsen zou je haast misdadig kunnen noemen.

  Like

 16. G.Deckzeijl // oktober 23, 2015 om 00:06 //

  @Don, 21-10, 14:50
  Mail uitsluitend naar: pjansen@telegraaf.nl of bdijkstra@telegraaf.nl

  Like

 17. Dank je Gerrit voor beide adressen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Weggegooid geld | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s