Nieuws

Turkije valt Koerdisch gebied in noordoosten Syrië binnen

Turkije is het Koerdisch gebied in het noordoosten van Syrië binnengevallen.

De mededeling daarover woensdagmiddag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan werd spoedig bevestigd door de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), de door Koerden geleide militie in het gebied. Een woordvoerder maakte melding van luchtaanvallen. ‘Er is veel paniek onder de mensen’, zei hij.

Volkskrant >>

De Volkskrant beweert dat het Syrische leger Turkije zou helpen, maar daar valt op dit moment geen bevestiging voor te vinden. ‘Koerdisch gebied’ is misleidend, het is Arabisch, christelijk en Koerdisch.

Update: De Volkskrant-info lijkt van Erdogan te komen:

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

One Comment

  1. Het is toch godsgeklaagd dat alle westerse landen ook weer eindeloos over discusseren en boe en bah roepen, terwijl deze machtsbeluste tiran
    mensen aan het uitroeien is. Via die achterlijke linksliberale idiote televisie praatprogrammas zullen ze misschien over een half jaar de conclusie trekken, dat het misschien “wijs” was geweest om in te grijpen. Waar blijven de landen die tegen deze moordpartij zouden moeten opstaan en maatregelen zouden moeten nemen tegen dit ongeloofelijk geweld? Iedereen veroordeelt het maar er gebeurt verdomme helemaal niets. Trump zei weliswaar dat hij de Turkse economie helemaal kapot zou maken, maar daarmee zou hij weer Europa treffen,
    want als de toch al op de tenen lopende economie werkelijk kapot zou gaan, dan zouden de millioenen migranten die momenteel in Turkije verblijven direct richting Europa de benen nemen. Want dan zou Turkije ook niet meer in staat zijn om op eigen kracht deze vluchtelingen/migrantenmassa te kunnen behappen. Wat een achterlijk zooitje. Je wordt er gewoon razend van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button