Artikelen

Bericht van Anonymous aan Greta Thunberg

Gegroet. Dit is een boodschap aan Greta Thunberg van Anonymous.

Wij begrijpen en voelen mee met je zorgen over het milieu, en zijn het met je eens dat de schuld bij veel van ’s werelds machtigste bedrijven ligt. Maar misschien moet je er wel voor oppassen dat je niet op het verkeerde been wordt gezet door mensen die deel uitmaken van het probleem, en het lijkt erop dat dit gebeurt. Veel van de machtige politici die je hebt ontmoet en samen mee gefotografeerd bent, zijn nauw betrokken bij veel van de industrieën waar je je tegen uitspreekt.

Veel van het beleid dat je bepleit is ook misleidend, ondanks de schijnbaar goede intenties. Zo zullen bijvoorbeeld zware CO2-heffingen weinig effect hebben op de fossiele brandstoffenindustrie, afgezien van het feit dat ze de kosten voor het zakendoen iets hoger zullen maken. De grote concerns die de planeet vernietigen, hebben teams van advocaten klaarstaan voor alle beschuldigingen die tegen hen worden geuit, en ze hebben reeds geld begroot dat specifiek bedoeld is voor het afhandelen van alle sancties die ze van plan zijn te schenden.

Boetes, belastingen en regelgeving leiden er zelden toe dat bedrijven anders zaken doen, maar dit beleid schaadt meestal wel de gewone mensen, die zelfs nooit de beoogde doelen van het beleid waren. Dit komt omdat de doorsnee persoon geen teams van advocaten of geld klaar heeft voor boetes.

In het geval van CO2-belastingen, zal de doorsnee persoon die zijn auto bestuurt de persoon zijn die uiteindelijk voor de werkelijke kosten opdraait, en het is zeer goed mogelijk dat de bedrijven nog meer geld kunnen verdienen onder een marktmodel als dit. Het is ook belangrijk om te beseffen dat het gooien van geld naar een probleem geen haalbare oplossing is, vooral voor zoiets als dit. Als miljarden dollars naar de schatkist van de overheid gaan als gevolg van een soort “Green New Deal”, wat gebeurt er dan? Er lijkt geen plan te zijn voor wat er daadwerkelijk met het geld gebeurt, en wanneer er werkelijk plannen worden aangeboden, schieten ze meestal tekort.

De Canadese premier Justin Trudeau, die je onlangs hebt ontmoet, kondigde bijvoorbeeld een plan aan om geld uit oliepijpleidingen te gebruiken om bomen te planten. Dit lijkt niet veel op een oplossing, want veel van de inheemse stammen in Canada, die niet erg gesteld zijn op de regering van Trudeau, zullen nog steeds van hun land worden verdreven, waar ze goed voor zorgen, om plaats te maken voor gevaarlijke pijpleidingen die vatbaar zijn voor lekkage. Dit soort oplossingen is niet veel anders dan het idee van de CO2-belasting, het is een geringe, en waarschijnlijk contraproductieve maatregel die niet echt de problemen aanpakt met de manier waarop mensen energie opwekken en verbruiken, maar in plaats daarvan gewoon meer geld door de handen van de heersende klasse zal verschuiven.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat de gevolgen van oorlog voor het milieu in veel van de recente discussies over klimaatverandering volledig buiten beschouwing zijn gelaten. De militaire organisaties van de wereld zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de vervuiling op de planeet, de regering van de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten, samen met Rusland en China, zijn voor een groot deel schuldig aan deze vervuiling.

De mensen die de planeet vernietigen hebben namen en adressen en ze zijn elke dag op het nieuws, maar ze worden nooit verantwoordelijk gesteld. In de zeldzame gevallen waarin zij ter verantwoording worden geroepen, krijgen zij meestal een boete die voor de rest van ons een gigantisch bedrag lijkt, maar slechts een klein percentage van hun winst is, dus de boetes zijn niet meer dan een tik op de vingers.

De bescherming van het milieu is belangrijk, maar het is ook belangrijk om mensen die deel uitmaken van het probleem geen controle te geven over de oplossingen, omdat we het risico lopen dat ze alles erger maken. Als je echt om de toekomst van de planeet geeft, wees dan uiterst voorzichtig met de mensen om je heen, en analyseer hun oplossingen zeer zorgvuldig, want je wordt momenteel omringd door een aantal zeer gevaarlijke mensen die niet het beste belang van de planeet in gedachten hebben.

Wij zijn Anonymous!
Wij zijn legioen!
We vergeten niet!
Wij vergeven niet!

Tags

Rommel

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments

  1. Of zij in staat zou zijn om zelfs een brief zoals deze te kunnen analyseren. Dat kind kan twee vragen tegelijk niet onthouden. Wat een lachertje.
    Zij moet terug naar school. Dan zal zij misschien een kans maken om een normaal leven te leiden. Wat betreft somige regeringsleiders en andere “belangrijke” personen, w.o. de internationale pers die Greta via haar kunstmatig tot stand gebrachte podium de kans geven om heel Europa in beroering te brengen moeten zij zich heel diep schamen. Haar ouders wens ik overigens een paar jaar een eenzame opsluiting toe.
    Greta zou beter af zijn zonder hun tot het bot verdorven linksliberale bemoeienis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button