Artikelen

Zweden: Staat koopt drie villa’s van 1,7 miljoen met uitzicht op zee voor Syrische polygamist met 16 kinderen

Nog overdrevener dan in Nederland, wordt de welkomstcultuur eigenlijk alleen in Zweden gevierd. Een polygamist uit Syrië, die met drie vrouwen in totaal 16 kinderen heeft, ontving van de Zweedse regering drie villa’s met zeezicht ter waarde van 1,7 miljoen euro. De immigratie-kritische partij de Zweden Democraten en veel burgers zijn geschokt nadat het schandaal bekend is geworden.

Syriër leeft met drie vrouwen in drie villa’s met uitzicht op zee

De vlucht-Syriër is nu een bewoner van drie huizen, elk voor een van zijn vrouwen, met uitzicht op de Baltische Zee. De huizen zijn respectievelijk 365.000, 595.000 en 740.000 euro waard en werden gekocht door de gemeente. Het complex is gelegen in het populaire vakantieoord Saltsjöbaden en behoort tot het district Nacka, dat op zijn beurt tot de regio Stockholm behoort. Het schandaal – dat aanvankelijk als een gerucht werd beschouwd – werd ontdekt door de lokale afdeling van de patriottische partij, de Zweden Democraten.

Maar dat is nog niet alles: alleen al de administratie van Nacka heeft tot nu toe 29 miljoen euro uitgegeven aan de opvang van migranten. Oorspronkelijk was “slechts” 11 miljoen euro gepland. Aan het begin van het jaar werden 370 migranten uit een herverdelingsprogramma ondergebracht uit de stad Saltsjöbaden – meestal een ontmoetingsplaats voor welgestelde Zweden. “De gemeenschap is verplicht om huisvesting te organiseren voor de mensen die de staat ons toewijst”, zegt Mats Gerdau, voorzitter van de gemeenteraad van Nacka.

Polygamie is een kans voor vrouwen

De verontwaardiging is vooral groot in de sociale netwerken. Terwijl de Zweden diep in hun portemonnee moeten tasten en lang moeten wachten bij het toekennen van onderdak, krijgen migranten vrijwel alles van de staat. Maar ook de acceptatie van de islamitische manier van leven van polygamie wordt bekritiseerd. Uit respect voor de uitgebreide familie krijgt elke vrouw haar eigen huis.

Zoals verwacht, ziet Zweeds links het anders. Voor hen is polygamie in deze causa zelfs een “kans voor vrouwen om een diep patriarchaal instituut te overwinnen”. En uiteindelijk zou de Syrische uitgebreide familie “slechts tijdelijk” in het landgoed wonen.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button