Artikelen

Trump dreigt dat hij “de Turkse economie volledig zal vernietigen”

Trump kondigde gisteren eerst aan dat hij zich wil terugtrekken uit Syrië en hij tweette:

“Ik ben gekozen om uit deze belachelijke eindeloze oorlogen te geraken, waar ons geweldige leger functioneert als een politieoperatie ten voordele van mensen die niet eens van de VS houden. De twee meest ongelukkige landen bij deze stap zijn Rusland en China, omdat ze het heerlijk vinden om ons vast te zien zitten, te waken over een moeras, en veel dollars uit te geven om dat te doen. Toen ik het overnam, was ons leger volledig uitgeput. Nu is het sterker dan ooit tevoren. De eindeloze en belachelijke oorlogen STOPPEN! We zullen ons concentreren op het grote geheel, wetende dat we altijd terug kunnen gaan & BLAST!”

Dat zou het einde betekenen van de Koerdische bezetting van een deel van Syrië. En ook het complete failliet van Israël’s oorlog in het buurland, die tot doel had het land in stukken op te breken.

De YPG kan het in zijn eentje niet opnemen tegen Turkije of het Syrische leger.

Het is veelzeggend dat Trump de volgende tweet retweette:

We hebben ons onder Obama niet aangesloten bij “de Koerden”, maar bij de PKK, de gezworen vijand van de Turkse Republiek, onze bondgenoot. Met die politiek zaaiden we de kiem van een Turkse PKK-oorlog. We dreven Turkije ook naar Rusland toe.

Vanuit Amerikaans belang is de oorlog die ze in Syrië gevoerd hebben om Israël te helpen dramatisch verlopen. Israël’s doelen zijn niet gehaald en de Iraanse aanwezigheid in Syrië is sterker dan voor de oorlog en Hezbollah heeft een enorme hoop gevechtservaring opgedaan en laten zien dat het in een ‘reguliere’ oorlog kan opereren. En Amerikaanse belangen zijn nog minder gediend. Turkije is meer en meer in de handen van Rusland gedreven en koopt nu Russisch luchtafweergeschut dat specifiek ontworpen is om de F-35 Joint Strike Fighter neer te halen, die Turkije ook nog steeds koopt. Daarnaast gaan de Russen meer gas leveren aan Turkije en een kerncentrale voor ze bouwen. Rusland staat weer op het internationale toneel. Waar het bij de vernietiging van Libië nog afwezig bleef, heeft het nu laten zien een streep te kunnen trekken en hem te houden.

Met bovenstaande retweet maakt Trump niet alleen duidelijk dat hij de Koerden, die jarenlang nuttig waren om het kat en muisspel met ISIS gaande te houden teneinde Syrië zoveel mogelijk schade te berokkenen, rücksichtlos dumpt, maar ook dat hij de YPG ziet als terroristen zoals Erdogan altijd betoogd heeft. Naast dat hij Obama even onderuit de zak geeft versterkt hij de banden met Erdogan. We meldden al eerder dat de verklaring dat de VS zich terug zal trekken kwam na een gesprek tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Amerikaanse president Donald Trump.

Het is kennelijk niet de bedoeling van Trump dat Turkije zijn genocidale gang gaat, want even later dreigt hij de Turkse economie met de grond gelijk te maken als ze iets doen dat hij in zijn onmetelijke wijsheid afkeurt.

De shitposter in Chief maakt het weer bont.

Zoals ik al eerder sterk heb gezegd, en om nog eens te herhalen, als Turkije iets doet wat ik in mijn grote en ongeëvenaarde wijsheid als verboden terrein beschouw, zal ik de Turkse economie volledig vernietigen en uitwissen (dat heb ik al eerder gedaan!). Zij moeten, samen met Europa en anderen, waken over de gevangengenomen ISIS-strijders en -families. De V.S. hebben veel meer gedaan dan iemand ooit had kunnen verwachten, waaronder de verovering van 100% van het ISIS-kalifaat. Het is nu tijd voor anderen in de regio, sommigen van grote rijkdom, om hun eigen grondgebied te beschermen. DE VS IS GEWELDIG!

Trump heeft de Turkse economie niet eerder in de as gelegd, dat kan Erdogan prima zelf, hij heeft wel een halfbakken handelstariefje ingesteld. De VS heeft helemaal geen ene moer gedaan om ISIS te bestrijden, ISIS en Al-Qaeda werden bewapend en gefinancierd door de VS. en andere vijanden van Syrië. De eerste 4-5 jaar dat de ‘Coalitie’ actief was in Syrië, groeide ISIS qua grondgebied. Het was pas toen Rusland ten tonele verscheen en in de eerste weken de olietransporten van ISIS aanviel, wat de VS nooit gedaan heeft, dat de opmars van ISIS stopte. De enige vlek op de kaart hierboven waar ISIS nog overleeft is nou net precies naast de Amerikaanse basis op de Syrisch-Jordaanse grens. In deze draad geeft Trump nog wat meer uitleg. Hij zegt daar in wezen dat de Koerden goed betaald zijn voor hun diensten en dat het probleem nu van Turkije, Europa, Syrië, Iran, Irak en Rusland is.

Eerst fikkie stoken, dan Europa met een invasie opzadelen, dan Europa mee laten bombarderen om de ‘vluchtelingen’ sneller deze kant uit te sturen, dan klagen dat die Europeanen geen 2% investeren in hun op afroep door – alleen –  de VS beschikbare legers voor hun eigen veiligheid, en dan omdraaien en weglopen en zeggen dat het 7000 mijl van je bed is. Wij hebben ook een fijne bondgenoot.

Ondanks het gebulder van Trump is het duidelijk dat er afspraken gemaakt zijn tussen Trump en Erdogan, en die laatste zal volgende maand verslag uitbrengen aan het Witte Huis hoe het staat met de genocide.

De Turken zijn onmiddellijk begonnen met het opruimen van de terroristen van de PKK en het gehuil vanuit Tel Aviv is hier hoorbaar.

Hoe vreselijk, maar de Joden huilden niet toen de islamitische Koerden gebruikt werden om de Dönmeh genocide op de christelijke Armeniërs uit te voeren (deel 1,2,3,4), Israël erkent de Armeense genocide niet eens.

In de Nederlandse pers en op de twitter wordt de Turkse aanval op de Noord-Syrié weergegeven als een aanval op de Koerden, maar het is natuurlijk een aanval op Syrië. Een aanval die er al jaren aan zat te komen, en Turkije heeft bij eerdere veroveringen van de regio Al-Bab-Jarablus en de provincie Afrin laten zien dat het zich aan niks en niemand iets gelegen laat liggen.

Dat Trump uit dit wespennest wegwilde was ook al duidelijk van tijdens zijn verkiezingscampagne. De vraag is hoe Assad en voornamelijk Rusland zullen reageren. In Idlib heeft Rusland vorige maand laten zien dat de Turkse aanwezigheid niet getolereerd wordt.

Dit is de door Turkije voorgestelde ‘veiligheidszone’:

Als de Koerden willen overleven zullen ze de hulp van Assad en Poetin in moeten roepen en de eenheid van Syrië erkennen. Als ook Syrië ten Oosten van de Eufraat weer Syrisch gebied is en niet langer bezet wordt door een zoveelste Israëlische proxie onder Amerikaanse bescherming, zullen Assad en Poetin vast wel de territoriale integriteit van Syrië willen beschermen.

Nederlanders die zich druk maken om deze kwestie zouden zich af moeten vragen wie er voor verantwoordelijk is.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

One Comment

  1. Weer een top artikel helaas weten alleen de lezers van fennix nu hoe deze slangenkuil precies in elkaar zit en loopt de rest van Nederland achter het nos journaal aan .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button