Nieuws

Syrische invasie: Komt er een nieuwe vluchtelingengolf naar Europa?

Als Turkije zijn militaire offensief in Noord-Syrië begint, wordt een nieuwe golf van vluchtelingen naar Europa gevreesd.

De woordvoerder buitenlands beleid van de Duitse Vrije Democratische Partij (FDP), Bijan Djir-Sarai, verwacht een nieuwe golf van vluchtelingen naar Europa vanwege het te verwachten Turkse militaire offensief in Noord-Syrie.

Het gevaar bestaat zeker. Een Turkse troepeninvasie zal een destabiliserend effect hebben op de regio, vertelt Vrije Democraat aan de krant Saarbrücker Zeitung.

Veel Syrische vluchtelingen wonen al in Duitsland.

Dit is nog een reden waarom de Duitse regering Ankara’s sabelrammelen niet kan negeren, zegt Djir-Sarai.

Vooral de Koerden die daar in de regio wonen zouden zich gedwongen voelen het land te verlaten om naar Europa te gaan. President Erdogan richt zich vooral op de Koerdische milities in de regio.

Hoewel de militaire operatie al geruime tijd op de loer lag, hebben noch de EU noch Duitsland een initiatief genomen om dit gevaar af te wenden.

Een politieke kans werd hier gemist. En ik heb eerlijk gezegd weinig hoop dat iemand nu nog het tij kan keren, legt de FDP-politicus uit.

Vluchtelingen uit Syrië zouden vooral kunnen proberen Midden-Europa te bereiken via de Middellandse Zee en de Balkanroute. Maar een vlucht van Koerden uit Noord-Syrië zal de Turkse president goed uitkomen, omdat de vestiging van een Koerdische staatsstructuur in de regio dan moeilijker zal worden.

Tags

Rommel

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments

 1. Opkankeren. Ga maar naar China. Of Israel. In China is ruimte genoeg. Alles wat niet blank is, is verworden tot een dodelijke plaag, een virus.

 2. Als er al op die manier over geschreven word dan ..ja vast wel.
  Gewoon omdat het moet en kan .
  Zou het namelijk niet mogelijk zijn dan zou men er niet over schrijven.
  Er is dus werk aan de winkel willen we de eeuwige toestroom stoppen.
  Neem dat in gedachte mee als je in het stemhokje staat.

 3. Nog even een kleine toelichting op de hierboven staande zin : omdat het moet en kan.
  Het moet van onze regering Brussel en de rest van de wereld.
  Het kan omdat wij dat toestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button