Nieuws

Koerdische leiders overwegen samenwerking met Damascus en Moskou terwijl de VS troepen uit Noord-Syrië trekt

De vrees dat de VS niets zullen doen om een Turkse militaire inval in Noord-Syrië te stoppen, kan de Koerdische milities ertoe aanzetten om met Damascus en Moskou te onderhandelen, zo hebben de Koerdische leiders aangegeven.

Als de troepen van de V.S. noordelijk Syrië verlaten, zal de Syrische Democratische Krachten (SDF) die door de V.S. worden gesteund ,,gedwongen worden om alle beschikbare opties te bestuderen,” vertelde Badran Jia Kurd, een Syrische Koerdische ambtenaar bij de SDF, Reuters dinsdag. Hij zei dat zo’n scenario de SDF ertoe kon aanzetten om “gesprekken te voeren met Damascus of de Russische kant om de leegte op te vullen of de Turkse aanval te blokkeren”.

Zijn commentaar is een echo van een eerdere verklaring van SDF-generaal Mazloum Kobani Abdi, die zei dat hij een partnerschap met Damascus en zijn bondgenoten overweegt om de strijdkrachten van het Turkse leger naar Noord-Syrië te bestrijden.

De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag dat hij troepen uit de regio zou terugtrekken – een stap die komt terwijl Turkije zich opmaakt voor zijn anti-Koerdische operatie. Meldingen dat de VS zijn Koerdische bondgenoten – die door Ankara als terroristen worden beschouwd – hebben verlaten, kunnen echter worden overdreven.

De VS heeft slechts “een zeer klein aantal” troepen uit Noord-Syrië nabij de grens van Turkije getrokken, vertelde een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan AFP na de aankondiging van Trump.

Turkije zegt dat het een “veiligheidszone” wil instellen langs de grens tussen de twee landen, met het argument dat de militaire operatie Syrische vluchtelingen in staat zal stellen om veilig naar huis terug te keren.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments

  1. Erdogan bespeelt de hele wereld. Om deze zone te kunnen bemachtigen (dus vrijmaken van de Koerden) schakelt hij iedereen in, met name Europa om zij bufferzone veilig te kunnen stellen en dat onder de mom van, huizen bouwen voor de Syrische vluchtelingen. Laat Europa maar weer opdraaien om al deze machtstrijd te betalen!. Hij is tenminste vanwege de fantastische “vluchtelingendeal” van Merkel en Rutte in de positie om Europa te kunnen chanteren. Niet dat deze te verplaatste Syriërs daar zouden blijven, nee….., maar dan heeft Erdogan al vast een eigen Syrisch terrein. Hij jaagt met intertnationale hulp niet alleen de Koerden weg, (wegjagen is nog een solide uitdrukking) ik zou zeggen uitmoordt, maar hij breidt zijn landgoed ook maar meteen uit met Syrisch grondgebied.
    Dat Amerika de Koerden na hun jarenlange strijd en inzet om Isis te vernietigen nu aan hun lot overlaat spreekt ongeacht de leiding op het moment, al weer boekdelen over America. Wat een kl….e wereld en wat een waardeloze “leiders” over de hele wereld aan wie wij ons eigen lot hebben toevertrouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button