Nieuws

Joods Kaparot-ritueel: tienduizenden kippen ritueel geslacht

Vandaag begint Jom Kippoer, oftewel Grote Verzoendag. Het is één van de belangrijkste feestdagen in het jodendom. Voor ienduizenden kippen en hanen is het echter een hel: zij worden onverdoofd ritueel geslacht tijdens het Kaparot-ritueel.

Op de heilige dag Jom Kippoer beslist God volgens het Jodendom over het lot van de mensen in het komende jaar. Men belijdt zijn eigen en gemeenschappelijke zonden. In de tien dagen tussen Rosj Hasjana – het Joodse Nieuwjaar – en de Jom Kippoer wordt door chassidische (ultra orthodoxe) joden Kaparot (ook wel Kaporos, Kaporot, Kapparot, Kapporois of Kappores genoemd) gevierd: een ritueel waarbij levende kippen driemaal rond het hoofd worden bewogen en soms zelfs geslingerd, om de zonden van de persoon over te dragen op het dier.

Animals Today >>

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments

  1. Weerzinwekkend. En dit zijn alleen maar de kippen. Wat betreft de rest van de ook halal geslachte dieren sterven dagelijks incognito.
    Helemaal waar. Barbaren zijn het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button