Nieuws

Blauwe Moskee wil gebedsoproep met luidsprekers versterken

De Blauwe Moskee in Nieuw-West wil als eerste islamitisch gebedshuis in Amsterdam gelovigen via een geluidsinstallatie oproepen tot gebed. De stad moet maar wennen aan de islam, zegt de imam.

Aanleiding is volgens Elforkani de maatschappelijke discussie over de zichtbaarheid van de islam in het straatbeeld. Deze zomer bijvoorbeeld laaide die weer op na de invoering van het boerkaverbod. Door de islam meer te laten opvallen in de publieke ruimte wennen andersdenkenden eraan en neemt de onrust af, denkt hij. “Wij willen hiermee niet provoceren, maar proberen de islamitische tradities juist te normaliseren.”

Parool >>

Tags

4 Comments

 1. ” Normaliseren”….net als de aanvallen van mislams tegen autochtonen, zodra het niet langer als apart word gezien maar als normaal krijgt het een plaats in ons leven. Normaliseren is iets opdringen en dat zo vaak en massal tot het deel is geworden van ons dagelijks leven. Vraag ik me af,, wat komt er na het gebedsoproepen, het homo werpen van hoge gebouwen of het verkrachten van vrouwen zonder nikab of ander kopvod?

  Is het dan ook niet gewoon normaliseren als we moslims die misdrijven plegen met een stuk spek belonen? Want dat zou meer normaal zijn, je aanvallers bestraffen. Dan is het in het kader van gelijkheid voor de wet niet anders dan het uitoefenen van die gelijkheid. Of zou de wet met twee maten meten?

  Persoonlijk zal ik het Allah Akbar geschreeuw als een daad van agressie zien en daarna handelen. Want dat is namelijk wat ik heb geleerd in de afgelopen jaren, dat moslims moorden en dan hun gekrijs als strijdkreet in de lucht gooien….
  Ik heb ze niet uitgenodigd, voor mij en de mijnen zijn ze een zeer reeele bedreiging van leven en vrijheid.
  Het Allah Akbar roepen vanaf een toren zou de officieele oorlogsverklaring zijn aan de autochtone bevolking die nog ontbreekt.

  Het is gezegd.

 2. Wedden dat zij met al die linksliberale burgemeesters het weer voor elkaar kijgen? Er zal hoogstwaarschjnlijk geen kerkklok meer in de omgeving klinken. Je zal in elk geval een ochtendmens worden, want zij beginnen al in de vroege nacht/ochtenduren.
  Hopelijk is het huis van de burgemeester in de buurt dat hij er direct dagelijks (een paar keer) kan meegenieten.

 3. Normaliseren moet vanaf nu een begrip worden dat betekend dat de Nederlandse samenleving ont-islamiseerd , ontmoslimd, ontmoskeed, onthalald, ontboerkaad, ontdenkd, ontkorand ont-allahd en ontimmand wordt. Is geen mooi Nederlands als je het zo leest, maar geislamiseerd Nederlandstan is ook niet mooi, dat is een ramp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button