Nieuws

Samuel Little – de ergste seriemoordenaar in de VS

In het begin waren het ‘slechts’ drie moorden. Maar nu is het duidelijk: Samuel Little heeft op talloze plaatsen in de VS gemoord. Hoewel sommige van zijn moorden al tientallen jaren terug liggen, herinnert de seriemoordenaar zich nog steeds de kleinste details. Het aantal slachtoffers overtreft alles wat ooit eerder is gezien.

Het is een afschuwelijk record dat Samuel Little in zijn leven heeft neergezet. De 79-jarige Afro-Amerikaan heeft 93 moorden bekend en is daarmee de ergste seriemoordenaar in de Amerikaanse geschiedenis geworden, zoals de FBI zondag mededeelde.

De voormalige bokser Little was in eerste instantie in 2012 vanwege drugsdelicten in het net van de politie beland. Aan de hand van DNA-sporen hebben rechercheurs het verband met drie moordzaken kunnen leggen: de vrouwen waren tussen 1987 en 1989 in de omgeving van Los Angeles gewurgd – en het zal niet bij de drie misdaden blijven waarvoor hij in 2014 drie keer tot levenslange gevangenisstraf is veroordeeld.

Confessions of a Killer‘ is de titel van de website van de FBI, die gedetailleerde informatie geeft over enkele van de misdaden die tussen 1970 en 2005 door Little zijn gepleegd. Tekeningen van bevestigde en vermoedelijke slachtoffers zijn te zien. Little schilderde zijn slachtoffers, de FBI publiceerde de tekeningen van de nog onopgeloste zaken op haar website.
Drie tekeningen die Samuel Little van zijn slachtoffers maakte. © fbi.gov
Samuel Little geloofde lange tijd dat hij niet gepakt zou worden omdat hij aannam dat niemand zich verantwoordelijk voelde voor de slachtoffers, zegt FBI-rechercheur Christie Palazzolo.
Onder de doden waren veel drugsverslaafden en prostituees. Hoewel de 79-jarige al in de gevangenis zit, is het belangrijk om Little voor alle moorden ter verantwoording te roepen, zegt Palazzolo.

Een kaart van de USA is bezaaid met blauwe plaatsaanduidingen die aangeven waar Little heeft of zou kunnen hebben gemoord: Ohio, Florida, Louisiana, Nevada en Californië zijn slechts enkele van de Amerikaanse staten.

Een tijdlijn toont foto’s van Little door de jaren heen. In video’s is hij te zien hoe hij informatie geeft over zijn acties. De FBI hoopt op deze manier van de bevolking informatie te krijgen over de tot nu toe onbevestigde bekentenissen om de zaken volledig op te helderen.

In de video’s beschrijft Little schrikbarend precies het uiterlijk van zijn vermeende slachtoffers. Van een blonde vrouw die hij in 1984 zou hebben vermoord en langs de kant van de weg heeft laten liggen, weet hij zich nog de haarlengte, het mogelijke gewicht en de lengte te herinneren. Over een vrouw van ongeveer 30 jaar oud, die hij ook op zijn geweten zou hebben, zegt hij dat ze “mooi” en “vriendelijk” was, en een “honingkleurige huid” had. “Dit is de enige die ik ooit heb gedood door verdrinking”, zegt hij.

FBI-specialisten geloven dat de bekentenissen van Littles geloofwaardig zijn. Little werd verhoord door rechercheurs uit vele staten. Volgens de FBI beweert hij zijn talrijke slachtoffers te hebben gewurgd. Oorspronkelijk werd de dood van veel van zijn slachtoffers toegeschreven aan overdoseringen of “onbedoelde of onbepaalde oorzaken”, zegt de federale politie. Sommige lichamen zijn nooit gevonden.

Tags

Rommel

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button