Artikelen

Greta Thunberg pop opgehangen onder een brug in Rome

Een pop die de bekende activiste Greta Thunberg voorstelde, werd vanochtend met een touw onder de brug in Via Isacco Newton, Rome, opgehangen. Aan het silhouet, met vlechten en anti-regen cape, was een bord bevestigd met het opschrift: “Greta is je God”.

“We hebben Greta Thunberg in Rome opgehangen. De pop heeft haar gezicht en zelfs haar vlechten. Andere acties zullen volgen.” Zo claimde een groep genaamd ‘The Awake’ het vaderschap van de pop die vandaag in Rome werd opgehangen op Facebook en op Twitter. De claim gaat ook vergezeld van de foto van de pop.

“De opgeknoopte pop onder een brug van Rome is een beledigingen aan GretaThunberg. Ieder van ons, iedere burger die zich inzet voor het klimaat en de Planeet, moet onder de indruk zijn. Het is een onaanvaardbare en criminele daad, die ons op hetzelfde front nog vastbeslotener zal maken”, zei de minister van Milieu Sergio Costa in een tweet.

“Beschamend dat de @GretaThunberg pop aan een brug in onze stad is opgehangen…  mijn solidariteit en die van de hele Rome is met haar en haar familie. Onze inzet voor het klimaat houdt niet op”, schrijft de burgemeester van Rome Virginia Raggi op Twitter, die het beeld van de etalagepop met de vlechten aan een brug plaatste.

Het is de misdaad waarvoor het Openbaar Ministerie van Rome een onderzoek instelt naar de hangende pop met de kenmerken van de activiste Greta Thunberg die vanochtend onder een viaduct in het gebied van de Via Isacco Newton hing. De vervolging van onbekende personen wordt momenteel gecoördineerd door de plaatsvervangend aanklager Francesco Caporale, die in afwachting is van informatie van de politie.

“Griezelig geweld tegen Greta Thunberg! Wij veroordelen dit gebaar van degenen die geen respect hebben voor ideeën die ze niet delen. Schreef de secretaris van de PD (Democratische Partij) Nicola Zingaretti, die commentaar gaf op het nieuws dat de pop van de jonge Zweedse activist in Rome onder een brug was opgehangen.

“Het beeld van de etalagepop die Greta Thunberg voorstelt die bij haar nek onder de brug in Via Newton hangt, is ijzingwekkend. Dit gebaar van ongeëvenaarde onwetendheid en beestachtigheid kan en mag onze zekerheden niet ineenstorten en onze strijd niet besmetten. In de hoop dat de verantwoordelijken gevonden kunnen worden, kan ik alleen maar mijn verbondenheid met Greta en haar familie tot uitdrukking brengen. Aldus de voorzitter van de Milieucommissie in de Senaat, Vilma Moronese (M5S) in een nota.

“Solidariteit met Greta en alle activisten voor de strijd tegen de klimaatverandering voor de schandelijke en dreigende mannequin die in Rome onder een brug werd gevonden”. Dit zegt Paolo Cento van de Italiaans-Links-Leu. “Dit gebaar – zo vervolgt de milieu-exponent van Leu in een briefje – maakt deel uit van een campagne van haat en nepnieuws tegen degenen die de verdienste hebben dat ze hun stem hebben gegeven aan een echte milieuramp. Een noodsituatie die – zo concludeert Cento – niet langer kan worden ontkend en die onmiddellijk concrete actie vereist.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button