ArtikelenVideo

Turkse gemeente geeft gratis terugreis aan Syriërs

Sinds een paar maanden biedt een gemeente in Turkije de Syriërs die het land zijn binnengekomen tijdens de laatste acht jaar van massale immigratie een gratis terugreis aan.

Het initiatief komt van de gemeente Esenyurt, een buitenwijk van Istanboel, waar veel van de 3,6 miljoen Syriërs die het land zijn binnengekomen zich hebben gevestigd. De gemeente heeft bussen gecharterd en de reis is gratis voor de terugkeerders. In slechts een paar maanden tijd zijn er naar verluidt al duizenden naar hun thuisland teruggekeerd, aldus Samhällsnytt.

We hebben de grens bereikt van wat we aankunnen. De aanwezigheid van Syriërs in Turkije is onbeheersbaar en wordt slecht beheerd door de regering. Het publiek is zeer ontevreden, zegt Esenyurts, burgemeester van Kemal Deniz Bozkurt.

De reizen zijn vrijwillig en degenen die het aanbod aannemen, wordt verboden om Turkije voor de komende vijf jaar te bezoeken. Dit kan een van de redenen zijn waarom tot nu toe slechts ongeveer 4000 van de 3,6 miljoen mensen naar hun thuisland zijn teruggekeerd. Het vertrek vindt plaats tijdens attente ceremonies, die worden afgesloten met het uitzwaaien van de burgemeester naar de terugkeerders.

Immigratie is een belangrijke kwestie in Turkije
Ondanks het feit dat terugreizen op vrijwillige basis plaatsvinden, kiest het Zweedse staatskanaal SVT ervoor om, wanneer deze verslag uitbrengt over het project, een “Mohammed” te interviewen die zegt dat hij bang is om door de politie gearresteerd te worden en gedwongen wordt om in een van de bussen naar de grens met zijn thuisland te stappen.

Uit het verslag blijkt echter dat de man, nadat hij een verblijfsvergunning in Turkije heeft gekregen, er net als honderdduizenden andere Syriërs voor heeft gekozen om zich niet aan de Turkse wet te houden en dat hij juist daarom bang is voor deportatie. In plaats van te wonen in de stad waar hij geregistreerd staat, is Mohammed verhuisd naar Istanbul, waar hij zwart werkt in een café. Aangezien dit niet is toegestaan, verstopt hij zich voor de politie. Vanuit Istanboel hoopt Mohammed naar Europa te verhuizen.

 

Tags

Rommel

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button