ArtikelenHistorisch Archiefx

Joden domineerden de bloedige terreur-apparaten van Stalins USSR

Hier is een bijzondere verloren historische datum: Bijna 90 jaar geleden, tussen 19 en 20 december 1917, te midden van de bolsjewistische revolutie en de burgeroorlog, tekende Lenin een decreet waarin werd opgeroepen tot de oprichting van de All-Russian Extraordinary Commission for Combating Counter-Revolution and Sabotage, ook wel bekend als Cheka of Tsjeka.

Genrikh Yagoda

Dit is een artikel uit 2006 geschreven door een joodse auteur op een van de grootste online nieuwssites van Israël, Ynet. Het roept Joden op om hun schuld te erkennen in een van de bloedigste misdaden uit de geschiedenis. De oorspronkelijke titel was “Stalin’s Joden“.

In korte tijd werd Cheka de grootste en wreedste staatsveiligheidsorganisatie. De organisatiestructuur werd om de paar jaar gewijzigd, evenals de namen: Van Cheka naar GPU, later naar NKVD en later naar KGB.

Lazar Kaganovich

We kunnen niet met zekerheid weten voor hoeveel doden Tsjeka verantwoordelijk was in zijn verschillende uitingen, maar het aantal is zeker minstens 20 miljoen, inclusief slachtoffers van de gedwongen collectivisering, de honger, grote zuiveringen, uitzettingen, verbanningen, executies en massale dood in Goelags.

Hele bevolkingslagen werden geëlimineerd: onafhankelijke boeren, etnische minderheden, leden van de bourgeoisie, hoge officieren, intellectuelen, kunstenaars, activisten van de arbeidersbeweging, “oppositieleden” die volledig willekeurig werden gedefinieerd, en talloze leden van de communistische partij zelf.

In zijn nieuwe, veelgeprezen boek “The War of the World” schrijft historicus Niall Ferguson dat geen enkele revolutie in de geschiedenis van de mensheid haar kinderen met dezelfde ongebreidelde eetlust heeft opgeslokt als de Sovjetrevolutie. In zijn boek over de stalinistische zuiveringen schrijft Dr. Igal Halfin van de Universiteit van Tel Aviv dat het stalinistische geweld uniek was omdat het intern werd gericht.

Leonid Reichman

Lenin, Stalin en hun opvolgers hadden hun daden niet kunnen uitvoeren zonder grootschalige samenwerking van gedisciplineerde ‘terreurambtenaren’, wrede ondervragers, verraders, beulen, rechters, perverselingen en vele bloedende harten die lid waren van de progressief westerse Links en werden bedrogen door het Sovjet horror-regime en zelfs voorzien van een koosjer certificaat.

Al deze zaken zijn tot op zekere hoogte bekend, ook al zijn de archieven van de voormalige Sovjet-Unie nog niet volledig geopend.

Al deze zaken zijn tot op zekere hoogte bekend, ook al zijn de archieven van de voormalige Sovjet-Unie nog niet volledig opengesteld voor het publiek. Maar wie weet hiervan? In Rusland zelf zijn maar weinig mensen voor hun misdaden in dienst van de NKVD en de KGB voor de rechter gebracht. Het Russische publieke debat van vandaag negeert volledig de vraag: “Hoe kon het ons zijn overkomen?” In tegenstelling tot de Oost-Europese landen, hebben de Russen de score met hun stalinistische verleden niet verrekend.

En wij, de Joden? Een Israëlische student maakt de middelbare school af zonder ooit de naam “Genrikh Yagoda” te horen, de grootste joodse moordenaar van de 20e eeuw, de plaatsvervangend commandant van de GPU en de oprichter en commandant van de NKVD. Yagoda heeft ijverig de collectivisatieopdrachten van Stalin uitgevoerd en is verantwoordelijk voor de dood van ten minste 10 miljoen mensen. Zijn joodse afgevaardigden hebben het Gulag-systeem opgezet en beheerd. Nadat Stalin hem niet langer gunstig zag, werd Yagoda gedegradeerd en geëxecuteerd en werd hij in 1936 vervangen door Yezhov, de ‘bloeddorstige dwerg’.

Yezhov was niet joods maar was gezegend met een actieve joodse vrouw. In zijn boek “Stalin: Court of the Red Star” schrijft de joodse historicus Sebag Montefiore dat Stalin tijdens de donkerste periode van terreur, toen de communistische moordmachine met volle kracht werkte, omringd was door mooie, jonge joodse vrouwen.

Stalins naaste medewerkers en loyalisten waren onder meer lid van het Centraal Comité en Politbureau Lazar Kaganovitsj. Montefiore karakteriseert hem als de “eerste stalinist” en voegt eraan toe dat degenen die in Oekraïne werden doodgehongerd in de Holodomor, een ongeëvenaarde tragedie in de geschiedenis van de mensheid afgezien van de nazi-angst en de terreur van Mao in China, Kaganovitsj niet hebben ontroerd.

Veel Joden verkochten hun ziel aan de duivel van de communistische revolutie en hebben voor eeuwig bloed aan hun handen. We zullen er nog een noemen: Leonid Reichman, hoofd van de speciale afdeling van de NKVD en de belangrijkste ondervrager van de organisatie, die een bijzonder wrede sadist was.

In 1934, volgens gepubliceerde statistieken, was 38,5 procent van degenen die de hoogste posten bekleedden in de Sovjet-veiligheidsapparaten van Joodse afkomst. Ook zij werden natuurlijk geleidelijk geëlimineerd in de volgende zuiveringen. In een fascinerende lezing op een congres van de Universiteit van Tel Aviv deze week beschreef Dr. Halfin de golven van Sovjet-terreur als een “carnaval van massamoord”, “fantasie van zuiveringen” en “essianisme van het kwaad.” Het blijkt dat ook joden, wanneer zij door de messiaanse ideologie in de ban raken, grote moordenaars kunnen worden, een van de grootste die de moderne geschiedenis kent.

De Joden die actief waren in officiële communistische terreurapparaten (in de Sovjet-Unie en daarbuiten) en die hen bij tijd en wijle geleid hebben, deden dit uiteraard niet als Joden, maar als stalinisten, communisten en “Sovjetvolk”. Daarom vinden we het gemakkelijk om hun oorsprong te negeren en “dom te spelen”: Wat hebben we met hen te maken? Maar laten we ze niet vergeten. Mijn eigen visie is anders. Ik vind het onacceptabel dat iemand als lid van het Joodse volk wordt beschouwd als hij grote dingen doet, maar niet als deel van ons volk als hij verbazingwekkend verachtelijke dingen doet.

Zelfs als we het ontkennen, kunnen we niet ontkomen aan de joodsheid van “onze beulen”, die de Rode Terreur met loyaliteit en toewijding hebben gediend vanaf haar oprichting. Anderen zullen ons immers altijd aan hun oorsprong herinneren.

LEES OOK:

De Joodse rol in de Bolsjewistische Revolutie en Ruslands prille Sovjetregime

De oprichting van Tsjeka

Was de Russische revolutie Joods ?

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments

  1. tijdens de tweede wereldoorlog was de nkvd/checka honderfvijftig duizend man sterk, een eenheid daarvan die volledig joods was heeft in katinka de poolse elite uitgemoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button