Headlines

Erdogan says Turkey to launch ‘air and ground’ operation in Syria

Turkish president again threatens military operation against SDF, viewed as 'terrorists' by Ankara.

President Recep Tayyip Erdogan has said Turkey will carry out an “air and ground military operation” east of the Euphrates River, prompting US-backed Syrian Democratic Forces (SDF) to warn of an “all-out war” to defend the region they control.

It was Erdogan’s most direct indication of a unilateral incursion into Syria since Ankara and Washington decided to establish a “safe zone” there.

The operation, which aims to clear groups Turkey considers “terrorists” from the border region, could start as soon as Saturday or Sunday, Erdogan said while speaking at the opening of his AK Party’s annual camp on Saturday.

“We will conduct this [operation] on the ground and in the air,” Erdogan said, adding it would be in the east of the Euphrates River.

Al-Jazeera >>

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button