Artikelen

Poetin kleineert Greta Thunberg’s hartstochtelijke VN-speech op het energieforum

De Russische president Vladimir Poetin richtte zich woensdag op tiener klimaatactiviste Greta Thunberg en vertelde een energieforum dat hij het enthousiasme over haar speech van de Verenigde Naties vorige maand niet deelde.

De 16-jarige Zweedse heeft de VN-top in New York geëlektrificeerd toen ze de wereldleiders aan de kaak stelde omdat ze de klimaatverandering niet hadden aangepakt, en de verontwaardiging van miljoenen van haar leeftijdsgenoten aangewakkerd door te roepen: “Hoe durf je?”

Poetin, voorzitter van een sessie op een energieforum in Moskou, zei: “Ik kan je teleurstellen, maar ik deel het gemeenschappelijke enthousiasme over de toespraak van Greta Thunberg niet.

“Niemand heeft Greta uitgelegd dat de moderne wereld complex en anders is en … mensen in Afrika of in veel Aziatische landen willen op hetzelfde welvaartsniveau leven als in Zweden.”

De Amerikaanse president Donald Trump bespotte Thunberg en het Canadese parlementslid Maxime Bernier noemde haar een alarmiste en mentaal onstabiel. Thunberg zei dat hun bespotting van kinderen liet zien dat haar boodschap ‘te luid om te hanteren’ was geworden.

Poetin zei de jonge mensen die aandacht schenken aan milieukwesties zouden moeten worden gesteund, en voegde er aan toe: “Maar wanneer iemand kinderen en tieners gebruikt voor persoonlijke belangen, dan verdient het alleen maar om veroordeeld te worden.

“Ik weet zeker dat Greta een vriendelijk en oprecht meisje is. Maar volwassenen moeten er alles aan doen om tieners en kinderen niet in extreme situaties te brengen.”

Geïnspireerd door het eenzame wekelijkse protest van Thunberg buiten het Zweedse parlement een jaar geleden, zijn miljoenen mensen de straat opgestroomd over de hele wereld om van regeringen te eisen dat ze noodmaatregelen nemen tegen klimaatverandering.

Thunberg vertelde de VN-conferentie: “Dit is helemaal verkeerd. Ik zou hier niet moeten zijn. Ik zou terug moeten zijn op school aan de andere kant van de oceaan, maar jullie komen allemaal naar ons toe jonge mensen voor hoop. Hoe durven jullie?

“Jullie hebt mijn dromen en mijn jeugd gestolen met jullie lege woorden,” zei ze.

Eerder deze week nodigde een lid van de Russische Tweede Kamer, de Doema, Thunberg uit om in Rusland een toespraak te houden.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments

  1. Zoals steeds de wijste van de bende onze Vlad. Hij weet ook best wie achter deze onzin zit. Diegenen die voor een unipolaire werelddictatuur ijveren.

  2. Greengo :Wat een walgelijk wijf met haar gezwam over democratie en oh jee ze kunnen wel maar ze willen niet…lmao.

  3. Wie legt dat kind uit dat het klimaat letterlijk en figuurlijk dagelijks doet wat ’t wil
    en zich van niemand, dus ook niet van haar, ene sikkepit aantrekt?
    Bestaat er eigenlijk wel zoiets als de Zweedse kinderbescherming??

  4. Dat meisje wordt (mis-) bruikt door leden vd sekte ‘klimaat-religie’. Is rijp voor een kliniek voor psychisch gemanipuleerden… Arm kind, komt het ooit nog goed met jou? De mensen ( ouders!) die hier achter zitten, en promoten, dienen te worden aangeklaagd (én berecht) voor kindermishandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button