Headlines

Latvian Waffen-SS legion ‘pride of our state and nation,’ Defense Minister says, as he honors WW2 veterans who sided with Hitler

In a disturbing example of revising the role of Nazi collaborators in World War II, a Latvian minister said veterans, his compatriots who fought in the Waffen-SS, were “heroes” and memories of their sacrifice must be cherished.

“It is our duty to honor these Latvian patriots from all the depths of our souls,” Defense Minister Artis Pabriks told the crowd during a memorial event on Saturday.

He then called the Latvian legionnaires – Nazi collaborators now praised as freedom-fighters for their anti-Soviet alignment – “heroes” and “the pride of the Latvian nation and state.”

“Standing next to our legionnaires’ graves and memorials, we are all overwhelmed with power and confidence that our country has a future, that we are on the right path,” the minister proclaimed.

RT.com >>

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

One Comment

  1. De trots is volledig terecht en geechtvaardigd. Als je famillie word vermoord en afgeslacht door de een en eneander geeft je de kans om jezlef te verdedigen en te wreken, dan is dat niet fout. Half Europa liep in Duits uniform in 40/45, het was de kans op overleven en terugvechten. Ons beeld van de geschiedenis en de Duitsers is zo vals als het kan en het word de hoogste tijd dat er een objectieve gescheidschrijving plaats vind, zonder inmenging van de bankiers en hun knechten. Objectief de geschiedenis weergeven met alle plusjes en minnetjes van iedere partij is in het belang van toekomstige generaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button