Artikelen

Greta Thunberg afgekraakt door Britse televisielegende: “verwend nest uit de upper class”

In een kroniek in The Sun schrijft Jeremy Clarkson, bekend van de tv-serie Top Gear, over de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Volgens Clarkson zouden de ouders van Thunberg haar naar haar kamer moeten sturen totdat ze tot kalmte is gekomen. “Hoe durven jullie”, vroeg Thunberg onlangs tijdens haar verschijning bij de VN. “Nee, hoe durf jij”, zegt ​​Clarkson.

Tijdens de VN-toespraak zei Thunberg onder andere dat de volwassen wereld haar dromen en jeugd heeft gestolen, en dat de mensheid aan het begin staat van een massale uitroeiing.

How dare you? snikte Thunberg. No. How dare you? vraagt Clarkson terug en brengt de koolstofvezel zeilboot ter sprake waarmee Thunberg de Atlantische Oceaan over zeilde.

Hoe durf je naar Amerika te varen op een koolstofvezel jacht dat je niet gebouwd hebt en dat 15 miljoen pond heeft gekost, dat je niet hebt verdiend, en dat een reserve dieselmotor aan boord heeft die je niet hebt genoemd, schrijft Jeremy.

Clarkson noemt ook de pillen op die ze neemt als ze hoofdpijn heeft, het schone water uit de kraan en het voedsel dat ze op elk moment van de dag kan kopen – dingen waar geen 16-jarige verantwoordelijk voor is.

Hoe zit het met de pillen die je neemt als je hoofdpijn hebt? Hoe zit het met het schone water dat uit de kraan komt? Hoe zit het met het voedsel dat je op elk moment van de dag en nacht kunt kopen? Geen 16-jarige was daar verantwoordelijk voor.

Hij noemt ook mobiele telefoons, laptops en het internet en sociale media die iedereen dagelijks gebruikt.

Dus hoe durf je daar te staan en ons de les te lezen, jij verwende snotaap.

Wat Thunberg’s ouders hadden moeten doen, zegt hij, is zeggen dat het leven tragisch is en dat sommigen slim geboren zijn en anderen dom, dat sommigen dat wel hebben, terwijl anderen dat niet hebben, en dat dit is hoe de wereld werkt en altijd werkte.

En ja, je bent verwend, want toen je tegen je moeder en vader zei dat ze moesten stoppen met het gebruik van vliegtuigen en het vlees moesten opgeven, gedroegen ze zich niet als verstandige ouders en negeerden ze je. Ze zeiden daadwerkelijk: “Ja, lieverd.” En deden ze het ook.

Wat ze hadden moeten doen is erop wijzen dat het leven tragisch is. Sommige mensen worden slim geboren en sommige mensen worden dom geboren. Sommigen zijn mooi en anderen niet. Sommigen hebben rijke ouders die hen alles geven behalve liefde.

Sommigen hebben arme ouders die niets anders te geven hebben dan liefde. Hou nu je mond en laat ze verder gaan. Zo werkt de wereld. Zo heeft de wereld altijd gewerkt.

Het slaan van de vuisten op de tafel zal niet helpen, iets wat de 16-jarige zal merken in een paar jaar, schrijft Clarkson.

Tegelijkertijd zegt hij dat hij het ermee eens is dat de wereld opwarmt en dat het iets met de mens te maken kan hebben, dus om er iets aan te doen, moet Thunberg terug naar school gaan en hard studeren. Omdat wetenschap het probleem uiteindelijk zal oplossen. Niet boos worden en elke vijf minuten schreeuwen.

Tags

Rommel

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button