CartoonsNieuws

“Jullie hebben mijn kindertijd gestolen”

Klimaatactiviste Greta Thunberg hield een paar dagen geleden een toespraak in de VN, voor de wereldleiders en vele anderen.

Hoe durft u? U heeft mijn dromen en mijn kindertijd gestolen met uw lege woorden, zei het 16-jarige mentaal gehandicapte meisje.

Wij van Fenixx vragen ons af wiens kindertijd echt gestolen is? Degene die in een villa van bijna een miljoen euro in de luxe wijk Kungsholmen in Stockholm woont of degene die met de hand metalen graaft voor batterijen die moeten bijdragen aan een beter klimaat?

Kunt u raden welke van hen beweert dat hun kindertijd is gestolen?

Tags

Rommel

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments

 1. man hou op, en daar staan volwassen mensen naar te luisteren en applaudisseren. De zogenaamde leiders! Als je dan nog niet gelooft dat de wereld knettergek is. Tja, dan weet ik het ook niet meer. Veel erger kan het niet meer worden. Toch??

 2. Verwend kutkind ..

  Toch maar gauw doen wat die mislukte Pipi Zeurkous zegt anders vergeeft ze ons nooit

 3. Heel scherp. De vraag is of de desbetreffende generaties het IQ hebben om de schrijnende tegenstelling, maar ook de Belangenindustrie, de Octopus met 666.000 armen. te kunnen doch alsook te willen doorzien.

  http://fenixx.org/index.php/2019/07/07/kinderarbeid-achter-klimaatvriendelijke-elektrische-autos/

  http://fenixx.org/index.php/2019/01/07/de-echte-prijs-van-elektrische-autos/

  http://fenixx.org/index.php/2019/03/08/elektrische-auto-pas-na-700-000-kilometer-groener-dan-auto-op-benzine/

  De volgende documentaire is ook geschikt voor Spaanstaligen.
  At Hell´s Gate (Indonesia Documentary) | Crime Documentary | True Crime – 02/05/2019
  ‘In this episode we visit Kawah Ijen´s active volcano in Indonesia to investigate the labour conditions that miners bear everyday in extracting its sulphur. In the mouth of the volcano labourers carry upon their backs over 70 kilos of sulphur blocks, double their own weight. We follow the trail of these men – suffering the worlds worse working conditions – in to ‘the gates of hell’. A strong smell of rotten eggs impregnate everything, the eyes gets irritated, the sulphur makes breathing difficult, the throat burns… This is one of the most toxic places on earth. Few make it past fifty years of age and their bodies are deformed form the heavy loads, for which they are paid €0.01 a kilo or at most €3 a day.’

  https://www.youtube.com/watch?v=2PRTP7YYXGI

 4. Fantastisch, Rommel. Deze is naar mijn mening nog sterker dan die Duitse mevrouw die een open brief schreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button