Artikelenimmigratie

Joodse groepen verafschuwen grote Amerikaanse beperkingen op het gebied van de toelating van vluchtelingen

De Reform Movement en HIAS, de leidende Joodse immigratiebelangengroep, hebben de nieuwe beperkingen voor vluchtelingen van de Trump-regering bekritiseerd als een morele onverschilligheid, bericht de Jewish Telegraph Agency.

De regering Trump heeft donderdag het plafond voor de toelating van vluchtelingen verlaagd naar 18.000 volgend fiscaal jaar van 30.000 dit jaar. Het plafond bedroeg 45.000 in het voorgaande jaar.

Een uitvoerend bevel stond ook staten en lokale autoriteiten toe de toegang aan vluchtelingen te weigeren.

“Dit bevel is in feite een staat-voor-staats-, stad-voor-stadsvluchtelingenverbod, en het is on-Amerikaans en verkeerd,” zei HIAS-voorzitter Mark Hetfield vrijdag in een verklaring. “Is dit het soort Amerika waar we in willen leven? Waar kunnen lokale steden borden plaatsen met de tekst ‘No Refugees Allowed’ en zal de federale regering dat steunen?”

Rabbijn Jonah Pesner, die aan het hoofd staat van het Religious Action Center van de Reform Movement, heeft ook zijn ontzetting geuit in een verklaring.

“Deze regering onttrekt zich aan haar verantwoordelijkheid en lapt haar leiderschapsrol op het wereldtoneel aan haar laars,” zei hij. “De combinatie van dit schandelijk lage cijfer met een uitvoeringsbevel die staten en plaatsen toestaat om een veto uit te spreken over het hervestigen van vluchtelingen ondermijnt slechts verder de morele verantwoordelijkheid van ons land. Wij dringen er bij de staat en de lokale ambtenaren op aan om hun steun voor de hervestiging van vluchtelingen in hun gemeenschappen krachtig en proactief te uiten.

Trump-ambtenaren hebben gezegd dat de achterstand in asiel- en vluchtelingenaanvragen hen heeft gedwongen het aantal in aanmerking komende vluchtelingen te verminderen. Ze hebben ook toestemming gegeven aan lokale autoriteiten om vluchtelingen te weigeren als een manier om de vluchtelingenregeling te stroomlijnen.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button