Artikelenimmigratie

HIAS opent kantoor in Brussel om Joden en niet-Joodse asielzoekers samen te brengen

De Amerikaans Joodse organisatie voor de opvang van vluchtelingen, HIAS heeft een kantoor geopend in Brussel. Het wordt geleid door de ex-Nederlander Ilan Cohn. Een doel is Joden en vluchtelingen samen te brengen en co-existentie te bevorderen.

HIAS, de Joods-Amerikaanse organisatie die immigranten bijstaat, opende een kantoor in de hoofdstad van de Europese Unie.

Het kantoor van HIAS Brussel, dat deze maand geopend is, heeft drie medewerkers en is gericht op het versterken van de Europese Joodse gemeenschappen om met asielzoekers te werken, vertelde Melanie Nezer, de senior vicevoorzitter van de groep voor publieke zaken, aan The Jewish Telegraph Agency.

Het Brusselse kantoor zal erop gericht zijn om “het aanspreekpunt te worden van de Joodse gemeenschappen in Europa wanneer ze hun stem willen laten horen over immigratie of begeleiding nodig hebben” over hoe ze activiteiten op het terrein moeten uitvoeren, aldus Nezer, en ook een vehikel voor samenwerking met de EU op het vlak van hulp aan asielzoekers.

Hebreeuwse Immigrant Aid Society (HIAS) importeert “vluchtelingen” naar blanke landen, zelfs uit Israël

Terwijl HIAS duizenden asielzoekers elders helpt bij het aanvragen van een verblijfsvergunning in hun land van bestemming en hen ook helpt bij hun werkopleiding en integratieactiviteiten, zal het kantoor in Brussel hen niet op individuele basis helpen.

Het Brusselse bureau is van plan om gezamenlijke activiteiten te organiseren die joden en niet-joodse asielzoekers samenbrengen. Eén zo’n evenement is gepland voor Pesach en zal bestaan uit een seder die wordt bijgewoond door Joden en asielzoekers.

Joodse betrokkenheid bij hedendaagse vluchtelingen- en migrantenorganisaties

Sinds 2014 zijn minstens 2 miljoen 6 miljoen asielzoekers Europa binnengekomen, een van de grootste golven van aankomst van buitenstaanders op het continent. De kwestie heeft de Europese samenlevingen verder verdeeld, die al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw grote ontevredenheid hadden gezien over de gevolgen van de komst van miljoenen moslims naar Europa.

Lees verder bij JTA.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button