Artikelen

Open brief aan Greta Thunberg: We laten ons niet langer beledigen!

Lieve Greta, als erkenning voor je inzet en je kracht die je investeert in het geloof in een veronderstelde alles vernietigende klimaatcrisis en als reactie op je recente – nauwelijks door jou geschreven – woedetoespraak voor de VN, wijs ik hier je beschuldigingen resoluut van de hand. Dit ook in naam van vele anderen die me verontwaardigd erover vertelden.

Een open brief van Kornelia Kirchweger aan Greta Thunberg

…stal mijn jeugd
Met tranen in je ogen beschuldig je “ons” beslist van het stelen van je dromen, je kindertijd, je zou hier niet eens moeten staan, maar op school zijn. Je laat “ons” hier niet mee wegkomen en houdt “ons” in de gaten. Wow! Je opruiende woorden komen voort uit een grenzeloze onwetendheid. Want is het niet juist jouw generatie die deze wegwerpmaatschappij in leven houdt? Jij en je tijdgenoten leven in een ongekende materiële overvloed, die je als vanzelfsprekend beschouwt en van je ouders eist.

Wij hadden niets om weg te gooien
Ik behoor tot de generatie die in de jaren ’60 is opgegroeid. Lieve Greta, in die tijd leefden we klimaatvriendelijker dan jij en je onwetende kind-aanhangers zich zelfs kunnen voorstellen. We droegen de kleren van onze oudere broers en zussen op, kapotte maillots en sokken werden gestopt, kleren werden niet weggegooid – alles wat bruikbaar was, zoals knopen of ritsen, werd verwijderd. De rest werd gebruikt als poetslappen of herstellappen. Onze weg naar school duurde een uur of meer. Er was geen schoolbus en onze ouders brachten ons niet met de auto naar school. De schoolboeken werden doorgegeven van klas naar klas.

…vies maar gezond
Onze fietsen hadden maar één versnelling en daar waren we trots op. We deden de boodschappen te voet – met een boodschappennetje. Het inpakpapier werd zorgvuldig geopend en hergebruikt. We hebben niet elke dag gebaad of gedoucht en niet elk huishouden had een wasmachine of zelfs een auto. We hadden geen elektronische spelletjes en geen smartphones. We brachten onze jeugd door op weilanden en in bossen, niet op WhatsApp of Instagram. We waren vies maar gezond en hadden geen last van overgewicht, allergieën of depressie.

We hadden vrienden zonder Facebook

De jeugd is geen rolmodel
Hoe hypocriet jullie protesten zijn! Kinderen van jouw leeftijd veroorzaken meer CO2 dan welke andere generatie jongeren dan ook. Jullie kasten zitten vol met kleren die door kindslaven in Azië genaaid zijn. Jullie coole smartphones en tablets eindigen in arme landen regelmatig als afval. Alles wat je in overvloed en vraag hebt, wordt geproduceerd met CO2-uitstoot en meestal geïmporteerd. Daarom bent jij in het bijzonder geen rolmodel voor een klimaatvriendelijke samenleving.

Daarom, lieve Greta, neem je tijdgenoten liever mee in je aanklacht en draag je woede aan hen op. Hij is volledig misplaatst bij ons.

Tags

Rommel

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments

 1. Om het maar eens op z’n Duits duidelijk te maken:
  Kirchwegers Brief ist der absolute HAMMER.!!!

 2. Mijn God wat een verademing deze brief en wil me dan ook volledig aansluiten bij Jeanette K haar commentaar.

  Overigens heb ik alles idd zoals in de “open brief” aan dit gekkie zo meegemaakt. Spelen is de stads wei, welke in de winter onderliep ivm de uiterwaarden van de Maas!!
  Geweldige fijne jeugd gehad en op school, tja, daar leerden we nog net iets waar we nog een klein beetje aan hadden. Ook was bijvoorbeeld “hoofdrekenen”een apart vak!!!
  Nu zijn de scholen eigenlijk meer verdommingsinstituten!!!

  Hopelijk hebben we het nu een beetje gehad met dit verschrikkelijke wicht welk rijp is voor een inrichting. Het was al vanaf het prille begin een schertsvertoning maar met een gegarandeerde boodschap wat hierdoor misschien wel, en gelukkig maar, volledig de plank heeft misgeslagen!!

  Op naar het volgende afleidingsmanouvre want we komen steeds dichter bij de echte feiten, namelijk de ineenstorting van de economie op zijn fijnst en niemand die dit ziet door alle (fake) “ellende”!!!

  Gladiator

 3. Nix lieve Greta, want dit kind is alles behalve lief. Zeg Greta, ik verneem zonet dat er allerlei – klimaat – wetenschappers gebruik maakten van het PEDOFIELEN-NETWERK van EPSTEIN. Je weet wel, die zogenaamd zelfmoord heeft gepleegd in z’n zwaar – ahum – bewaakte cel. BILL GATES – die ken je vast ook wel, gezien je sociale contacten, is ook gesignaleerd en sinds kort door een reële getuige benoemd tot aanwezige bij de Vieze Feestjes van Epstein. Ik zou je ouders maar eens gaan doorlichten en checken of zij betrokken zijn bij deze ranzige activiteiten. Wellicht zie je je kans waar om wereldberoemd te worden en gaan hiermee je dromen in duigen, maar het beste kun je de feiten toch maar eens onder ogen gaan zien. Wanneer je tegen die tijd eens uit de school wilt klappen, horen we je graag weer.

  Epstein’s Butler Tells All About Prince Andrew, Bill Gates & Steve Bannon – 28/09/2019
  https://www.youtube.com/watch?v=2331YKp8uic

 4. Eigenlijk wilde ik niet reageren vanwege de waanzin dat dit kind wereldwijd tentoonstelt, opslurbt, fysiek uitput en er een zombie van maakt. Tot zo ver ze nog geen zombie was natuurlijk. Gezien de mondigheid van de jeugd tegenwoordig, een 16 jarige met een gezond verstand zou al moeten beseffen wat er gaande is en zou tenminste zich moeten verdiepen in het tema waarmee zij op het podium van de wereldstoneel verschijnt. Zij zou het onderwerp tenminste moeten begrijpen om een stelling te kunnen nemen in plaats van de voorgeschreven scripts te gaan voorlezen. Dan zou zij misschen een kans maken om het duurzaam wereldwijd te kunnen blijven uitdragen, maar bij haar ontbreekt dit echter en het zal m.i. ook niet lang meer duren dat zij van het toneel gaat verdwijnen.

  Je zou dit soort ouders eigenlijk levenslang in de gevangenis moeten opsluiten. Daarnaast alle instanties van de wereld inclusief de wereldwijde achterlijke media en de achterlijke regeringsleiders (respect voor de uitzonderingen) die Greta op een voetstuk plaatsen en voor hun eigen gewin een graantje proberen mee te pikken, zouden zich heel erg diep moeten schamen.

  Als je Greta in haar laatste toespraak ziet, dan zie je dat dat kind er helemaal door heen is. Tijdens een persconferentie waar zij niet eens kon onthouden wat er gevraagd werd is daar een bewijs van. Overigens Ik geloof , dat Greta geen eigen mening heeft, laat staan dat zij een eigen standpunt zou kunnen verdedigen. Dat is haar nooit geleerd, zij is nl. door de geldbeluste HIENAS in het diepe gegooid. Ik heb een video gezien, toen een journalist een afspraak met haarprobeerde te maken om een paar onderwerpen te bespreken. Op dat moment heeft Greta haar MUTS van haar hoofd gehaald en direct verscheen een soort Mammie beschermer die haar uit deze situatie heeft bevrijd

  Persoonlijk denk ik dat iedereen, om het even wie, die deze wanstoestand wereldwijd promoot en een”graantje voor zijn “eigen succes” probeert mee te pikken zouden hun straf, wat het ook moge zijn niet mogen ontlopen.

 5. Ik vind dat jullie wel heel veel aandacht besteden aan dit Linkse slachtoffer van al die andere Linkse misfits.

  De bedoeling is goed hoor., Daarover twijfel ik niet maar het zal niet aankomen bij haar en haar omgeving omdat zij ons beschouwen als de veroorzaker van alles en elke poging tot anders denken als verraad beschouwen terwijl het andersom is

  Zooooo dom dit kind! Tja, als ik nog terug denk aan die gestopte sokken wat heeft de jeugd het dan toch goed nu dank zij ons. En maar klagen over de ouderen, ook over de pensioenen, de leugen dat we steeds ouder worden en die imbeciele rekenrente en dekkingsgraad terwijl dat meer een bedreiging is voor hun toekomstig pensioen dan wij. Maar goed, dat is weer een ander onderwerp en daar heb ik al genoeg over geschreven elders. We zullen als senioren met levenswijsheid helaas door de domheid, gebrek aan levenservaring en wereldvreemdheid van de jeugd door moeten zien. Het is niet anders. Laat maar raaskallen!!! Eens komt het inzicht ……………. hoop je althans.

 6. Deze kleine blonde toverkol is het boegbeeld van de huidige klimaathysterie en de linkse politieke elite maakt daar handig misbruik van.
  Ervaren kinderpsychologen hebben haar ouders gewaarschuwd dat de wereldwijde aandacht voor Greta kan leiden tot excessief gedrag.
  De ronduit duivelse blik die zij wierp op Donald Trump schijnt deze voorlopige diagnose te bevestigen.
  In vroegere tijden werden dergelijke creaturen naar een kostschool gestuurd in Zwitserland tot de huwbare leeftijd werd bereikt.
  Binnenkort op bezoek bij de Paus kan zij zalig worden verklaard, mits in maagdelijke staat.

 7. @Horatius. Dit is politieke pedofilie van de ergste soort waarbij al die Katholieke Priesters die niet van kleine jongetjes af konden blijven verbleken bij het Linkse Kindermisbruik wat nu plaats vindt. Als ze ‘dit’ zalig verklaren dan is het trappen in die hoop stront die bij mij voor de deur ligt zeker heiligschennis.

  Misschien werden ze vroeger naar Kostschool gestuurd en daar is ook wellicht wat voor te zeggen. Het regime met deze zieke randfiguren kan niet te streng zijn. In deze tijd dient die meisje professionele psychiatrische hulp te ontvangen en wel A.S.A.P want anders gaan er rare dingen gebeuren zoals kinderen die er zelf een eind aan maken door van daken of bruggen af te springen. En dat, stel ik nu al vast, is dan de schuld van die Linkse gekken die die kinderen psychisch vergiftigen maar let op mijn woorden want wie krijgen straks in de Linkse MSM de schuld? Juist, de klimaatontkenners. Kan het nog walgelijker?

 8. @Fransdo. Greta Thunberg zou een stuk in mijn achting stijgen als zij de echte problematiek zou durven benoemen en dat is de structurele overbevolking in Afrika en Zuid-Amerika wat de oorzaak is van grootschalige vluchtelingenstromen die elders grote spanningen veroorzaken en tot totale ontwrichting leiden van de westerse samenleving.

  Er wonen domweg veel te veel mensen op deze aarde en in het verleden werd dit in China opgelost door slechts één kind per gezin toe te staan en dit had een gunstig effect in tal van opzichten. Voorts moet men zeer streng optreden tegen boeren in het Amazonegebied en in Afrika die bossen in de fik steken om zodoende meer landbouwgronden te verwerven.

  Ze zou ook de aandacht moeten vestigen op gedwongen kinderhuwelijken, vrouwenbesnijdenis en andere exotische extremiteiten waaronder het dragen van een boerka.
  Maar deze onderwerpen zoals o.a. geboortebeperking en een verbod op het besnijden van vrouwen staan lijnrecht tegen het religieuze gedachtegoed van het Vaticaan en de baardmannen in Mekka.

  Wat zij nu doet is mensen angst aanjagen en zich voor het karretje laten spannen van de klimaatindustrie.

 9. Op en in de grond is na de oorlog fors geinvesteerd om nu kritiek te hebben op vrnl de chemische troep die geloosd is.

  Er valt iid genoeg te ruimen en verbeteren.

  Waar zijn de plastick verpulveraars eigenlijk? Scheelt gauw 90 % opslag.

 10. @Horatius. Met alle respect voor jouw mening maar ik denk daar toch anders over.

  Eens ben ik het met je als je stelt dat die stromen migranten elders grote spanningen veroorzaken. Oneens als je meent dat dat vluchtelingen zijn, het zijn economische goeddoorvoede migranten gewapend met de nieuwste Smartphones en kleren die niet ergens vandaan vluchten maar ergens naar toe vluchten zo je al van ‘vluchten’ kunt spreken, quod non. Hier kun je bij wijze van spreken slapende rijk worden, daar niet. En deze achterlijke politiek hier werkt daar nog steeds aan mee. Het doet me denken aan een stoppen met roken cursus die ik ooit heb gevolgd. Volgens de docent moest je dat naar nicotine hunkerende beest in je lichaam net zo lang geen nicotine meer geven tot dat die van zelf dood ging en als zodanig ook niet meer naar nicotine hunkerde, je was dan van je verslaving af. Zo werkt die zogenaamde ‘vluchtelingen’ industrie ook. Als je ze hier blijft opvangen houdt het ook nooit op. Europa is verslaafd aan hun ‘vluchtelingen’ geraakt en de zielige verwachting dat ze iets doen wat goed is voor de mensheid. Dat dit ten koste gaat van mensen hier komt niet bij hen op. Wel mogen de mensen hier steeds hogere belastingen betalen voor hun verslaving, zoals bijvoorbeeld de recente BTW-verhoging hier maar ook dat op elk pakkie shag met een vrije verkoopwaard van € 2,- inmiddels 8 euro accijns zit en een liter benzine kost eigenlijk ook maar iets van 50 cent zonder accijns en BTW.

  Los daarvan, als je daar iets van durft te zeggen in de vorm van minder, minder, minder, dan gaat het OM los en besteden ze
  € 500.000,- aan door ons opgebracht belastinggeld voor een kans van 50% om ‘de dader’ te veroordelen tot een boete van € 5.000,-. Maar echte misdadigers zoals mensensmokkelaars worden niet vervolgd. Dat heet overigens klassenjustitie.

  Voor de rest kan ik je aardig volgen in je mening, zie ook bijgaand artikel https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/bevolkingsgroei-maakt-een-welvarend-en-groen-afrika-mogelijk~bff6f0a1/

 11. @Fransdo. Dat de vluchtelingen voor het merendeel vanwege economische redenen hier naar toekomen zal ik zeker niet tegenspreken.
  In mijn reacties gebruik ik vaak de volgende termen: nepvluchtelingen, asielparasieten, invasietroepen, bezettingstroepen en economische gelukszoekers. Dus daarover zijn we het roerend eens.

  De asielzoekersindustrie bestaat uit mensensmokkelaars, ngo’s, asieladvocatuur en linkse activisten die dik geld verdienen aan weldoorvoede migranten die maar één doel hebben; namelijk parasiteren op onze verzorgingsstaat zonder enige tegenprestatie te willen leveren. En het lukt ze nog ook, want ook al komen ze niet uit een oorlogsgebied, terugsturen is geen optie want ze duiken gewoon onder in de illegaliteit en houden zich bezig met criminele activiteiten. Voorts kan men eindeloos procederen op kosten van de belastingbetaler en uiteindelijk volgt er periodiek een generaal pardon.

  De echte vluchtelingen met een verblijfsstatus, b.v. uit Syrië zitten hier na 4 jaren nog steeds zonder werk terwijl de toestand daar weer veilig is en ze daar nodig zijn in het kader van de wederopbouw. Assad heeft iedere vluchteling amnestie beloofd, ongeacht zijn status of politieke verleden, dus wat let men om terug te keren om daar de handen uit de mouwen te steken?
  En dit is maar een voorbeeld van de totale waanzin (uiteindelijk een omvolkingsproces) die de bureaucraten in Brussel hardnekkig in stand houden en zelfs verheven is tot een soort van religie: menselijkheid is de ziel van Europa en iedereen is welkom ongeacht de kosten van deze charitas, de alsmaar stijgende criminaliteit en de desastreuse gevolgen voor het leefklimaat in onze grote steden.

  Er moeten enkele honderdduizenden sociale huurwoningen worden bijgebouwd om al die nieuwkomers te kunnen huisvesten en die woningen worden voornamelijk gesitueerd in de Randstad.
  Dat dit rampzalige gevolgen zal hebben in een groot aantal opzichten moge overduidelijk zijn maar daar horen we die klimaatactivisten niet over.

  Greta Thunberg schijnt ook een voorstander te zijn van de huidige volksverhuizingen en zit binnenkort misschien wel op schoot bij George Soros om de balans op te maken.
  Dit keer geen duivelse blik zoals bij de ‘boze oom’ Donald maar eindelijk een tevreden glimlach: de omvolking en de klimaatindustrie liggen op ramkoers!

 12. @Horatius. Allereerst: Respect voor je mening!!! Ik ben het voor meer dan 95% met je eens en toch ga ik even tegen je in ……. voor die overige 5% en ik gooi er meteen maar even een boude stelling tegen aan.

  ‘Er zijn geen vluchtelingen in Nederland!’

  Even vanaf het begin: Natuurlijk zijn er daar in dat achtergebleven gebied in het Midden Oosten mensen die door oorlog om hun leven vrezen met allerlei secundaire verschijnselen zoals voedsel- en medicijntekort. En natuurlijk moeten die mensen tijdelijk weg uit dat gebied waar dat gebeurt. Maar Afrika is groot, niet overbevolkt met voldoende ruimte en geloofsgenoten die rijk zijn geworden van de olie-dollars. Laar ze die olie-dollars fijn aanwenden om hun moslim-broeders en zusters tijdelijk op te vangen in de regio waardoor het hen aan niets ontbreekt. Als er straks iets met eskimo’s gebeurt in Groenland (natuurramp of zo) dan vang je die toch ook niet op in Suriname?

  Maar wat gebeurt er? Ze sturen (dan wel laten dat toe) grote groepen deze kant op waarbij er sprake is van ziekmakende primaire en secundaire politieke agenda’s waarbij in Nederland één man vervolgd wordt voor een politieke uitspraak a raison van € 500.000,- kosten aan belastinggeld voor een kans van 50% om hem te laten veroordelen tot een boete ad € 5000,- (tel uit je winst) maar waarbij echte misdadigers zoals die mensensmokkelaars zonder grenzen ongemoeid en zelfs gepamperd worden. .

  Want als ze al om hun broeders en zusters zouden geven dan zouden ze hun olie-dollars ook onze kant uit moeten sturen zodat hun uitkeringen hier van dat geld betaald zouden kunnen worden. Dat doen ze echter niet. Toegegeven, ze sturen wel geld hier naar toe maar dat is niet om hun uitkeringen te betalen, nee daar mogen wij als belastingbetalers voor opdraaien, maar om gigantische moskeeën hier uit de grond te stampen. Vraagje tussendoor: waarom besteed je zo veel geld aan het bouwen van moskeeën als je primaire agenda zuiver zou zijn en je zou inzien dat die ‘vluchtelingen’ hier tijdelijk zijn omdat ze na de oorlog toch weer terug gaan? Of heb je misschien nog een secundaire agenda in welke agenda het bouwen van moskeeën beter past?

  Dan die zogenaamde ‘vluchtelingen’ zelf. Waarom laten die zich niet in de regio opvangen in plaats van in gammele bootjes hier heen te komen? Nog een vraagje: Als het daar dan zo gevaarlijk is waarom vluchten dan veelal eerst de mannen deze kant op om, als ze eenmaal hier gesettled zijn met een uitkering, zorg en huurtoeslag of een gratis Zorgverzekering, dan pas de rest van het gezin te laten overkomen in het kader van die zogenaamde gezinshereniging? Als het daar nou werkelijk zo gevaarlijk is dan laat je je vrouw en kinderen daar toch niet achter of zie ik dat verkeerd?

  Hier aangekomen krijg je eerst een zogenaamde status en na vijf jaar kun je dan Nederlander worden. Ik vind dat geen enkele vluchteling Nederlander mág worden, een enkele uitzondering daargelaten zoals al die tandartsen en medische specialisten. Doel is om je tijdelijk op te vangen maar weer terug te laten keren zodra de boel veilig is, niets meer en niets anders. En moskeeën bouwen zou helemaal verboden moeten worden. Dat doe je niet voor mensen die maar hooguit een paar jaar in Nederland zijn. Als je nou werkelijk zo’n dringende behoefte hebt om religieus bezig te zijn (nu even voor het gemak van de discussie er maar even van uitgaand dat de Islam een religie is in plaats van een gevaarlijke politieke DENKrichting) dan huur je maar wat voor die paar jaar.

  Dan degenen die geen status krijgen. Die krijgen een Linkse asieladvocaat toegewezen die op zijn gemakkie eerst een Status aanvraagt en daarna gaat procederen. In die procdure krijgt hij natuurlijk wéér ongelijk maar …… geeft niet want daarom hebben we hier het Hoger Beroep uitgevonden. Dat duurt bij elkaar nog enkele jaren en uiteindelijk moeten die ‘vluchtelingen’ dan toch weg en hebben ze de status van ‘uitgeprocedeerde asielzoeker’ Let op de term is dus ‘uitgeprocedeerde asielzoeker’ en niet ‘uitgeprocedeerde vluchteling’ en waarom zou dat zijn denk je?

  Maar goed, uiteindelijk moeten die asielzoekers dan toch terug en dienen dus uitgezet te worden. Vervolgens komt de volgende Linkse truc want dat gezin is inmiddels een jaar of 7 in Nederland. De kinderen zijn naar school gegaan en daar inmiddels vernederlandst. De volgende truc als Linkse asieladvocaat is vervolgens om in Linkse praatprogramma’s te gaan zitten en, al krokodillentranen huilend, daar vervolgens een pleidooi te houden dat je die kinderen niet meer kunt terug sturen omdat ze inmiddels te vernederlandst zijn, op de Middelbare School zitten, daar vlak voor hun examen zitten en daar inmiddels ook hun vriendjes hebben. En dus Generaal Pardon want je kunt het die kinderen nu eenmaal niet aandoen om van een vrije westerse samenleving weer terug te keren naar een 7e eeuwse woestijnreligie. Die schok zou zogenaamd te groot zijn. Dat argument op zich klopt wel hoewel kinderen natuurlijk wel plooibaarder zijn dan volwassenen. En als je die kinderen dat Generaal Pardon geeft dan moet je de ouders ook hier houden want je kunt ouders nu eenmaal niet van hun kinderen scheiden. In Amerika noemen ze dat geloof ik een catch 22.

  Een manco in die hele redenering is echter dat toen die ouders het land binnen kwamen niemand zich afvroeg of die inmiddels niet te vermiddenoosterd waren om hier nog te kunnen aarden. Nee, toen zette de Linkse beweging het domste deel van de vrouwen hier in Nederland op stations neer met spandoeken ‘Vluchtelingen welkom, my pussy is standing wide open for you’ althans woorden van gelijke strekking.

  Dus, economische asielzoekers niet terug sturen omdat dat niet in de Linkse gedachtenkronkel past maar wel salafistische scholen subsidiëren in welke school onderwezen wordt dat je iedereen die anders denkt of zich anders gedraagt zomaar van het dak van een hoge flat (of voor een trein) mag gooien en onderwijl op andere Linkse scholen kinderen doodsbang maken voor een niet bestaande klimaatcrisis onder leiding van een psychisch gestoorde Greta die ook hard toe is aan professionele psychiatrische hulp.

  Die laatste Linkse truc met die krokodillentranen huilende Linkse asieladvocaten is trouwens makkelijk te omzeilen mits we althans politici met ballen hadden. Gewoon die ouders uitzetten met die kinderen er bij. Vind je dat niet leuk? Prima dan geven we wel die kinderen een Generaal Pardon maar de ouders niet. En dan eens kijken of die kinderen echt wel zo graag hier willen blijven. Maar goed, dat is in feite theorie want we hebben nu eenmaal geen politici met ballen, wel met tieten maar niet met ballen.

  Samenvattend: er zijn geen vluchtelingen in Nederland, iedereen is een economische asielzoeker op zoek naar een omgeving waarin hij gepamperd wordt daarbij geholpen door een omgeving en door mensen die er zelf ook niet al te best aan toe zijn waardoor dat ook steevast ten koste gaat van andere mensen. Daarbij helpt het wel dat je uit een land komt waar toevallig oorlog wordt gevoerd want dat maakt het makkelijker om je zelf een sticker met daarop het woord ‘vluchteling’ op te plakken.

  Tot slot, stelling mijnerzijds: ‘Als je een smoes nodig hebt om de waarheid te verhullen dan deugt je argument niet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button