ArtikelenSlavernij

Honderden slaven bevrijd uit Nigeriaans ‘martelhuis’; kinderen seksueel misbruikt

De Nigeriaanse politie zegt dat ze bijna 500 mensen hebben gered uit een gebouw in de noordelijke stad Kaduna, waar ze werden vastgehouden en naar verluidt gemarteld.

De gevangenen waren allemaal mannen en jongens – sommigen werden geketend teruggevonden.

Politiechef Ali Janga van de staat Kaduna vertelde de BBC dat het grote huis werd binnengevallen na een tip over verdachte activiteiten.

Hij zei het een ,,huis van marteling” was en beschreef het als geval dat menselijke slavernij impliceert.

De gevangenen, niet alle Nigerianen, zeiden dat ze gemarteld, seksueel misbruikt, uitgehongerd en verhinderd waren om te vertrekken – in sommige gevallen al enkele jaren.

Het is niet duidelijk hoe ze daar zijn gekomen. Sommige kinderen vertelden de politie dat hun familie hen daarheen had gebracht omdat ze dachten dat het gebouw een koranschool was.

Maar de politie zegt dat er geen concreet bewijs is dat het gebouw ooit een school was.

Acht verdachten zijn gearresteerd.

foto – nigeriaanse politie

De politiechef zei dat de gevangenen – sommigen met verwondingen en uitgehongerd – dolblij waren dat ze werden vrijgelaten.

Ze werden ’s nachts naar een stadion in Kaduna gebracht om daar verzorgd te worden, terwijl er regelingen zijn getroffen om hun families te vinden.

De Nigeriaanse autoriteiten zeggen dat de bijna 500 vrijgelaten gevangenen medische en psychologische onderzoeken zullen krijgen.

Het zal ongetwijfeld prominent gebracht worden in het slavernijmuseum in Amsterdam dat negers nog steeds slavernij praktiseren en hun landgenoten tot slaaf maken net als in de tijd dat Europeanen slaven kochten van de grootouders van Jerry Afriyie.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments

  1. Wat zijn het toch beesten. Het is fijn dat ze zijn bevrijd. En in Europa is de slavernij toch afgeschaft?
    Maar waar deze mensen allemaal naar toe moeten, na de onderzoeken……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button