Artikelen

Trump wekt verontwaardiging nadat hij de spot drijft met Greta Thunberg

De Amerikaanse president Donald Trump heeft verontwaardiging gewekt op sociale media na het plaatsen van een sarcastische opmerking tegen tiener klimaatactiviste Greta Thunberg meldt Al-Jazeera.

“Ze lijkt me een heel gelukkig jong meisje dat uitkijkt naar een mooie en prachtige toekomst. Zo leuk om te zien!”, schreef Trump maandagavond op Twitter.

Zijn commentaar kwam als reactie op een video waarin een doorgedraaide Thunberg wereldleiders beschuldigde van verraad van haar generatie door niet genoeg te doen om op te treden tegen de klimaatverandering.

Eerder al bezorgde Trump een teleurgestelde blik bij het over het paard getilde klimaatwicht toen hij haar straal negeerde bij binnenkomst.

Ook de globalistische Rothschild marionet Emmanuel Macron heeft zijn frustratie over Greta Thunberg’s woedende aanval op wereldleiders – waaronder hijzelf – bij de VN niet verhuld.

Thunberg en 15 andere jongeren hebben gisteren een klacht ingediend bij het VN-Kinderrechtencommité tegen Argentinië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland en Turkije omdat ze hun rechten zouden schenden door de klimaatopwarming niet aan te pakken. De klacht is volgens de advocaat van de jongeren gericht op deze vijf landen omdat ze bij de grootste vervuilers zijn die het Kinderrechtenverdrag dertig jaar geleden hebben ondertekend meldt HLN.

Sprekend met Radio 1 Europe, veroordeelde Macron de “radicale” houding van de 16-jarige die, zegt hij, de gemeenschappelijke grond in de strijd tegen klimaatverandering aantast.

De Franse president, die minder dan een jaar geleden Thunberg in het Elysée Palace ontving, zei dat het productiever zou zijn om haar retoriek te richten op landen die aan de zijlijn staan terwijl de wereld het klimaatprobleem probeert op te lossen. Hij verwees naar Polen, Tsjechië, Hongarije en Estland, die de EU ervan weerhielden een belofte aan te nemen om de CO2-uitstoot tegen 2050 tot netto nul te verminderen.

Hun rendez-vous in februari duurde bijna twee uur en werd gedocumenteerd op foto’s met Macron die de activist vaderlijk omhelsde.

De Franse president herinnerde aan de bijeenkomst in mei en prees de energie en inspanningen van het meisje in een tweet.

Macron, met zijn beroemde zinsnede “er is geen planeet B”, houdt ervan om zich als een toonaangevende verdediger van het mondiale klimaat te profileren, in tegenstelling tot de Amerikaanse president Donald Trump, die de VS uit het Parijse klimaatakkoord heeft teruggetrokken.

Tags

Piranjaha

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments

 1. Toch zegt deze ‘Klimaat-Pippi’ iets dat waar is.
  Ze zegt dat ze op school zou moeten zitten, aan de andere kant van de oceaan.
  Daar ben ik het helemaal mee eens; ze zou naar een goede school moeten waar ze kinderen taal en rekenen leren, waar ze leren om probleemgericht na te denken en hun eigen kwaliteiten kunnen ontdekken.
  Maar of dat bij dit meisje Greta mogelijk is weet ik niet, ze lijkt mij eerder te lijden aan een persoonlijkheidsstoornis.
  De manier waarop ze beschuldigingen uit is buitensporig, iets dat we ook bij mensen met Borderline-stoornis kunnen zien.
  En dan nog… het onderwijs in Nederland is beneden de maat.
  Deze Belgische mevrouw legt dat duidelijk uit:

  https://www.youtube.com/watch?v=oFCLdJVoHVg

 2. MONSANTO wekt verontwaardiging nadat hij de spot drijft met DE HUMANITAIRE EN ECOLOGISCHE GEZONDHEID.

  Beste foodwatcher,

  ‘Onlangs spitte ik interne documenten en mails van Monsanto door, die na de zoveelste rechtszaak tegen de multinational openbaar waren gemaakt. Wat blijkt? Het kon Monsanto weinig interesseren of haar glyfosaat-bestrijdingsmiddel ‘Roundup’ kanker veroorzaakte. De rechter concludeert dan ook dat ‘Monsanto zich meer bezighield met het afremmen van veiligheidsonderzoeken en het manipuleren van de publieke opinie, dan met het waarborgen van de veiligheid van haar product.’

  Deze chemiereus speelt met onze gezondheid! Al bijna 14.000 consumenten gaven in een recordtijd via onze e-mailactie aan dat Monsanto gestopt moet worden.

  De kans dat dit nu eindelijk gaat lukken is dit najaar groter dan ooit!

  Stop Monsanto!

  Onthullende Monsanto-mails

  Wist je dat Monsanto al in 1999 werd gewaarschuwd over de risico’s van glyfosaat? Een wetenschapper concludeerde in een rapport voor Monsanto dat glyfosaat ‘in staat is om genotoxiciteit te produceren’, wat tot kanker kan leiden. Er werd aangeraden vervolgstudies te doen. De reactie van Monsanto? ‘We gaan simpelweg geen van de studies doen’.

  Dit is tekenend voor hoe Monsanto omgaat met de mogelijke gevaren van glyfosaat. In een rechtszaak, aangespannen door een man die kanker kreeg en glyfosaat gebruikte, is de rechter niet mals voor het bedrijf: ‘De jury kreeg e-mails te zien van Monsanto-werknemers die botweg de veiligheid-uitdagingen van Roundup probeerden te bestrijden, ondermijnen, of weg te redeneren. Er was echter geen enkele e-mail die aantoonde dat de werknemers zich actief inzetten om een objectieve beoordeling van hun product uit te voeren.’ Dit is toch echt schokkend?!

  Beïnvloeding wetenschappelijke studies
  Monsanto negeerde niet alleen verontrustende uitkomsten van studies, ze probeerde ook wetenschappelijk onderzoek te beïnvloeden. Door zelf een studie te schrijven of ghostwriters in te schakelen. Dit is vooral alarmerend omdat de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) zich ook op studies van Monsanto baseerde, om te beoordelen of glyfosaat schadelijk is of niet. Deze beoordelingsprocedure lag dan ook sterk onder vuur, maar glyfosaat werd toch opnieuw voor 5 jaar goedgekeurd in de EU… Dit mag nu absoluut niet opnieuw gebeuren!

  Wij negeren de risico’s NIET!
  Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is glyfosaat ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen’. En toch wijst alles erop dat Monsanto opnieuw een aanvraag zal indienen om glyfosaat opnieuw goedgekeurd te krijgen. Nederland kan glyfosaat echter EENS EN VOOR ALTIJD VERBANNEN uit de EU! Nederland is namelijk één van de vier lidstaten (naast Frankrijk, Hongarije en Zweden) die verantwoordelijk is voor de herbeoordeling van glyfosaat. Nederland, neem je verantwoordelijkheid voor onze gezondheid!

  Maak de Nederlandse overheid duidelijk dat ze eindelijk NEE moet zeggen tegen Monsanto en haar glyfosaat.’

  https://www.foodwatch.org/nl/doe-mee/doe-mee-aan-online-acties/e-mailactie-monsanto/

  https://www.wanttoknow.nl/nieuws/duitsland-stopt-met-glyphosaat-roundup-in-2023/

 3. @Tim Pietersen
  Wanneer lettergrootte op 80% is ingesteld, is de pop-up ‘Lees ook’ naast het reactieveld geplaatst ipv er overheen.

 4. Het is van tweeën 1: Of dat meisje heeft een geestelijke afwijking hetgeen door sommigen hier ook al wordt gesuggereerd, of ze speelt toneel maar dan op een hele slechte manier waar je zo door heen prikt. Hoe dan ook: dat verbale gestuntel is niet echt nog los van de onzin die ze daarbij verspreidt.

  In beide gevallen raad ik professionele psychiatrische hulp aan.

  Los van alles, hier wordt wederom bewezen: ‘Links maakt meer kapot dan je lief is’. Ik heb het behoorlijk gehad met die ‘als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf’ figuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button