Artikelen

Thierry Baudet is een teleurstelling voor echte nationalisten

Ook ik stemde tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 op Forum voor Democratie (FvD). Na ruim twee jaar in de Kamer kan ik niet anders concluderen dat ik daar veel spijt van heb. De partij is niet alleen een teleurstelling, maar ook misleidend, aangezien zij niet eens hun eigen standpunten kunnen waarmaken.

Door: N. Arcist

Eigenlijk ging het direct na de verkiezingsoverwinning al fout. Volgens FvD is Nederland meer dan de Randstad, maar toch werd de zege gevierd op een met champagne volgestouwde rondvaartboot op de elitaire grachtengordel in Amsterdam.

Ook de gasten doen de wenkbrauwen fronzen. Prominent aanwezig: Esther Voet en Bart Schut. Twee kopstukken van de Joodse lobby in Nederland.

Ik kan me niet herinneren dat Baudet zich openlijk als pro-Israël heeft uitgelaten gedurende de campagne. Ook in het partijprogramma was daar aanvankelijk niets over te vinden. Sterker nog: tijdens een door het CIDI georganiseerd Israëldebat nam Baudet het op voor Assad. Feitelijk gezien is dat onverenigbaar met Israël steunen, omdat Syrië Israël niet erkent als natie.

Dat was voor mij persoonlijk een reden om op FvD te stemmen. Ik wil een nationalistische partij die onafhankelijk opereert van buitenlandse invloeden en daar valt ook Israël onder. Daarom verkoos ik FvD boven de Mossad-agent Wilders.

Maar nadat de zetels binnen waren draaide Baudet als een blad aan een boom. Meneer is plotseling ‘onvoorwaardelijk pro-Israël’. Waarom dat is en waaraan Israël dat heeft verdiend, vertelt hij er niet bij.

Ook op internationaal niveau heeft hij nieuwe vrienden gemaakt.

In Amsterdam tekende FvD onder druk van de Joodse lobby het Joods Akkoord. Dat akkoord moet u zien als een etnisch privilege, waarin de gemeente Amsterdam belooft de Joden te beschermen. De doorsnee Nederlander heeft weliswaar het meeste last van massa-immigratie, maar die zullen nooit recht hebben op  een Autochtoon Nederlands Akkoord. Nee, dat is alleen aan ‘God’s uitverkoren volk’ voorbehouden.

FvD verkreeg haar partijkantoor middels Cor Verkade, een messiaanse evangelische christenzionist. De partij deelt het pand met een hele serie Joodse organisaties. Is het werkelijk nog realistisch te stellen dat FvD opereert als onafhankelijke partij?

Los van het Israël-argument zijn er genoeg andere redenen tot scepsis. Zo beweert FvD Nederland te willen verlossen van het partijkartel. En dat gaan ze doen door mensen aan te stellen die behoren tot… het partijkartel.

In de FvD-fractie van het Europees Parlement zwaait de ex-VVD’er Derk Jan Eppink met de scepter. Eppink werkt al ruim twintig (!) jaar voor de Europese Unie. Dat belette hem overigens niet te verhuizen naar New York, maar te blijven werken in Brussel. Qua geldverspilling en globalisme kan het niet veel erger worden.

De tweede man in Amsterdam werd Anton van Schijndel, een levenslange VVD’er.

In 2018 probeerden twee FvD’ers – (((Robert de Haze Winkelman))) en Betty Jo Wevers – een coup te plegen en werden uit de partij gegooid. Beiden waren oud-VVD’ers. Dit jaar mocht Winkelman vreemd genoeg weer terugkeren bij de partij.

Henk Otten, de ‘grote man’ achter Baudet, stak hem een mes in de rug en begon zijn eigen partij. Hoe Baudet ooit in zee is gegaan met Otten is voor mij onbegrijpelijk. De man ademt VVD en lijkt op een karikatuur van een kapitalist die je alleen terugziet op oude propagandaposters.

FvD verklaarde aanvankelijk aangifte te gaan doen tegen Otten, nadat die een greep uit de kas had gedaan. Daar kwam de partij echter snel op terug toen Otten een onafhankelijk onderzoek in wilde stellen. Heeft Baudet zelf ook wat te verbergen?

Vandaag leek dat er in ieder geval wel op. Zo vermeldde Baudet zijn snoepreisjes met privéjet niet in het giftenregister van de Tweede Kamer. Zelfs graaier Otten waarschuwde hem hiervoor, maar daar gaf Baudet geen gehoor aan.

De privéjet is overigens het bezit van Fokke de Jong, eigenaar van Suit Supply. Dat was die winkel die overal in Nederland reclameposters met zoenende homo’s ophing. De reclamecampagne had waarschijnlijk een averechts effect – veel mensen zitten er simpelweg niet op te wachten – maar dat deerde De Jong niet. Er moest immers een politiek statement worden gemaakt. Dat zijn nou de persoonlijke vrienden van onze ‘boreale’ Baudet.

De komende jaren boycot ik de verkiezingen. Het is één grote poppenkast en de (((schaduwmacht))) heeft de koers van ons land al lang bepaald.

N. Arcist

Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button