MediaNieuws

Populaire deepfake-technologie verontrust het establishment

Een Chinese app waar men het gezicht van elke persoon in elke context kunt plaatsen, is populair geworden.

Een nieuwe Chinese mobiel-applicatie waar je het gezicht van iedereen in elke context kunt plaatsen – de zogeheten deepfake-technologie – is de best verkochte app geworden in de afgelopen week in China.

Je kunt een foto van jezelf uploaden zodat het lijkt alsof je hebt deelgenomen aan bijvoorbeeld de TV-serie Game of Thrones.

Wanneer men meerdere foto’s van zichzelf of een andere persoon upload, bijvoorbeeld wanneer de persoon zijn ogen knippert of gaapt, wordt de deepfake video nog geloofwaardiger.

Aangezien de nieuwe technologie momenteel beschikbaar is voor het publiek, zijn volks-vijandige politici zeer bezorgd. Het joods-Amerikanse congreslid Adam Schiff wil een wetgeving tegen de technologie creëren om volgens eigen zeggen zich te beschermen tegen nep-beïnvloedingscampagnes voor de presidentsverkiezingen van 2020.

Hoewel velen niet denken dat de nieuwe technologie fundamenteel goed is, bedoelen ze eigenlijk dat hoe meer de technologie zich verspreidt, hoe makkelijker het voor mensen is om te twijfelen aan wat ze op TV of een mobielscherm zien.

Bron:
China’s Red-Hot Face-Swapping App Provokes Privacy Concern

Tags

Rommel

Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button